Prajitura cu blat de cocos si crema de lamaie – reteta pas cu pas. Cum se face prajitura de casa cu nuca de cocs? Cum sa faci cea mai delicioasa prajitura de casa cu crema de lamaie?
Am descoperit de curand ca lamaia in combinatie cu nuca de cocos este extraordinara. Prajitura cu blat de cocos si crema de lamaie este cea mai simpla prajitura pe care o puteam face ca sa pot combina cele 2 arome. A fost un deliciu! 🙂
Prajitura cu blat de cocos si crema de lamaie – reteta pas cu pas. Cum se face prajitura de casa cu nuca de cocos? Cum sa faci cea mai delicioasa prajitura de casa cu crema de lamaie?

INGREDIENTE
- Pentru blat:
- 5 oua
- 5 linguri zahar
- 2 linguri ulei
- 5 linguri faina
- 3 linguri nuca de cocos
- un varf lingurita praf de copt
- esenta de vanilie
- Crema de lamaie:
- Crema de lamaie:
- 100 g zahar
- 3 linguri amidon alimentar
- 500 ml lapte
- 200 ml smantana pentru frisca
- 1 pliculet zahar vanilat
- zeama de la 2 lamai
- Pentru insiropat:
- zeama de la 1 lamaie
- 2-3 linguri zahar (sau dupa gust)
Mod de preparare Prajitura cu blat de cocos si crema de lamaie:
Blat pufos cu nuca de cocos:
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de vanilie le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu praful de copt si nuca de cocos amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.
Turnam compozitia in tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu (160 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 30 de minute. Scoatem blatul din tava si-l punem pe un gratar. Lasam la racit cu tot cu hartia de copt.
Crema de lamaie:
Intr-o cratita se amesteca amidonul si zaharul. Se toarna apoi laptele in fir subtire, amestecand bine cu un tel, sa nu se formeze cocoloase.
Fara sa dea in clocot, fierbem compozitia la foc mic, pana se ingroasa. Se da deoparte si se lasa la racit.
- Gustati! Si daca o sa mai considerati necesar adaugati zahar dupa gust!
Acoperim crema cu folie alimentara (o lipim pe suprafata cremei) si dam la rece pana crema se raceste foarte bine. In crema racita punem zeama de lamaie si amestecam bine pana la omogenizare.
Separat mixam smantana pentru frisca pana devine pufoasa. Adaugam zaharul vanilat si mixam pana devine ferma. Frisca astfel obtinuta o adaugam la crema de lamaie si omogenizam.
Blatul racit il taiem in 2 parti si insiropam cu zeama de lamaie indulcita dupa gust. Din crema dam deoparte cateva linguri ce le vom folosi la finisat prajitura, restul repartizam uniform intre blaturi. Invelim bine prajitura in folie alimentara si dam la rece pentru cateva ore (de preferat peste noapte)
Prajitura se scoate din folie, se „imbraca” in crema pusa deoparte si se presara cu fulgi de nuca de cocos.
Pofta buna! 😉
RETETA IN IMAGINI
Va recomand sa incercati si Prajitura simpla cu crema de lamaie (reteta aici)
Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)
12 comentarii
Cu siguranta un deliciu,reteta trebuie retinuta.
multumesc 🙂
Cât este de frumoasă! Parfumată, aromată, numai bună pentru degustare. ❤️
O voi incerca desigur.
Am incetcat aceasta reteta….e super buna numai k eu am pus si in crema 3 linguri de cocos….si inca ceva…eu zm pus 500g frisca….a iesit o bunatate….mie imi place sa fie crema di belsug….felicitari pt idee.
Este delicioasa!
Extraordinara prajitura ❤️ Am facut-o acum de Paste si a iesit un deliciu! O sa devina cu siguranta una din retele mele preferate!
Ma bucur din suflet ca ti-a placut 🙂
Arata super bine! Oare o pot face doar cu 2 oua? 🙂
Daca ai o tava mica, da… 🙂
Buna seara. La ce pas se adauga zeama de lamaie in crema?
Multumesc.
Buna ziua
Am scris in reteta: „Acoperim crema cu folie alimentara (o lipim pe suprafata cremei) si dam la rece pana crema se raceste foarte bine. In crema racita punem zeama de lamaie si amestecam bine pana la omogenizare.”