Non Plus Ultra este o reteta de fursecuri cu bezea pe care v-o recomand cu draga inima. Sunt atat de fine si delicate, cred ca sunt cele mai bune fursecuri din cate am facut pana acum.
Am mancat pe saturate, am impartit si la prieteni dragi, deci nu va pot spune cum se pastreaza. Teoretic, in cutii cu capac, ferite de umezeala din aer, care inmoaie bezeaua, ar trebui sa tina fara probleme chiar si 2 saptamani.
INGREDIENTE
- Fursecuri:
- 200 g unt
- 100 g zahar pudra
- 4 galbenusuri
- 400 g faina
- esenta de vanilie
- Bezea:
- 4 albusuri
- 200 g zahar
- 1 plic zahar vanilat
- Pentru umplere:
- gem de caise
Mod de preparare Non Plus Ultra – reteta fursecuri cu bezea:
Aluat de fursecuri:
Untul moale, lasat la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul pudra si un praf de sare, pana devine cremos si nu se mai simt cristale de zahar. Se adauga si esenta de vanilie, galbnusurile pe rand, mixand bine dupa fiecare. Dam mixerul deoparte si adaugam faina. Amestecam bine pana la omogenizarea aluatului, nu e nevoie sa framantam.
- aluatul il puteti aroma cu orice alta aroma aveti si va place voua
La final, aluatul este usor moale, dar nelipicios. Daca mai este necesar mai adaugati putina faina. Il invelim in folie alimentara si dam la frigider pentru 1-2 ore, timp in care aluatul se va intari.
Aluatul se imparte in 2 si se intinde in foaie subtire pe masa infainata. Pentru decupare am folosit un pahar pentru tuica, dar se pot decupa si mai mari. Asa mici au iesit in jur de 75 de fursecuri Non Plus Ultra. Rondelele de aluat se aseaza in tava de aragaz tapetata cu hartie de copt.
Bezea:
Punem o cratita cu apa la incalzit.
Intr-un castron incapator punem albusurile, un praf de sare si zaharul. Amestecam si punem castronul peste cratita cu apa care fierbe. Amestecand continuu fierbem compozitia de albusuri pana cand acestea se infierbanta si veti simti ca „pisca” la deget Zaharul trebuie sa fie in totalitate topit si sa nu se simta granule de zahar.
Dam deoparte si mixam albusurile calde pana se racesc si obtinem o bezea ferma si lucioasa. Punem bezeaua intr-un posh la care am atasat un dui in forma de stea si decoram rondelele de aluat. Se poate folosi si un dui simplu, rotund.
Coacere Non Plus Ultra – Fursecuri cu bezea:
Fursecurile se coc la 100 grade, in cuptorul preincalzit, pentru cca 1 ora si 30 de minute, in functie de cuptor. Fursecurile trebuie sa fie usor rumenite la talpa, iar bezeaua sa fie deschisa la culoare, tare si uscata. Se lasa la racit in tava.
Dupa ce fursecurile sunt bine racite, se ung cu gem si se lipesc doua cate doua. Cel mai simplu si usor este sa puneti gemul intr-un posh sau intr-o punga mai groasa taiata la un colt.
- nu puneti foarte mult gem, sa nu dea pe alaturi atunci cand lipiti fursecurile
- folositi un gem tare, care nu curge
- am folosit gem de caise, dar puteti folosi orice alt gem sau marmelada
Pofta buna! 😉
RETETA IN IMAGINI
Ma gasiti si pe Facebook la DULCIURI FEL DE FEL