Sarutarile maicutelor – reteta fursecuri fragede cu nuca

de Miha
51447 vizualizări
Sarutarile maicutelor

Sarutarile maicutelor, o reteta de fursecuri fragede cu nuca pe care o voi repeta de-acum ori de cate ori voi avea ocazia. Cu multa umplutura delicioasa si aromata, fragede de se topesc in gura, promit ca n-o sa va para rau daca le incercati 😉 Noua nu ne-a parut rau deloc si ii multumim Gabrielei pentru asta 🙂

Sarutarile maicutelor

Sarutarile maicutelor - reteta fursecuri fragede cu nuca

Sarutarile maicutelor, o reteta de fursecuri fragede cu nuca pe care o voi repeta de-acum ori de cate ori voi avea ocazia.… Fursecuri sarutarile maicutelor, fursecuri fragede cu nuca European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 4.4/5
( 11 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • 200 g unt
  • 6 galbenusuri
  • un plic zahar vanilat
  • 2-3 linguri smantana grasa
  • 400 g faina
  • Umplutura
  • 6 albusuri
  • 200 g zahar
  • 400 g nuca macinata
  • o lingura cu varf coaja rasa de portocala

Mod de preparare Sarutarile maicutelor – reteta fursecuri fragede cu nuca:

Aluat:

In vasul robotului de bucatarie se pun untul moale, lasat la temperatura camerei, 2 linguri de smantana, galbenusurile, zaharul vanilat si un praf de sare. Se amesteca putin, cat sa se  omogenizeze. Se adauga faina si se framanta pana se obtine un aluat omogen si consistent. Nu insistati prea mult cu framatatul, doar atat cat ingredientele sa fie bine legate. Vasul se acopera si se lasa aluatul la odihna, in frigider, pentru cca 1 ora.

  • in functie de tipul de faina folosit mai adaugati daca este necesar cateva linguri de faina daca aluatul este prea moale. Sau 1 lingura de smantana daca aluatul este prea vartos
  • aluatul se poate prepara si cu untul rece, taiat cubulete

Umplutura:

Albusurile se mixeaza spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana nu se mai simt granule de zahar si se obtine o bezea ferma si lucioasa. Se adauga nuca macinata si coaja de portocale si se amesteca usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

  • in umplutura puteti adauga si stafide, daca va plac 🙂

Modelare si coacere fursecuri Sarutarile maicutelor:

Aluatul se imparte in bucatele mici de cca 10-15 grame, care se modeleaza sub forma de bilute. Fiecare bila de aluat se intinde pe masa usor infainata, intr-o foaie cat mai subtire posibil si cat mai rotunda posibil 🙂 Se pune cate o lingurita de umplutura in mijloc. Se aduna marginile sub forma de bocceluta. Fursecurile formate se aseaza in tava de aragaz tapetata cu hartie de copt.

Se coc la foc mediu (180 grade sau 160 grade la cuptor cu ventilatie) pentru cca 15-20 de minute, pana varfurile fursecurilor se rumenesc usor.

Cat inca sunt calde fursecurile se pudreaza cu zahar pudra vanilat.

Pofta buna! 🙂

Sarutarile maicutelor

RETETA IN IMAGINI

Sarutarile maicutelorSarutarile maicutelorSarutarile maicutelorSarutarile maicutelor

Ma gasiti si pe Facebook la DULCIURI FEL DE FEL

poate vă plac și rețetele

1 comentariu

Simona 15 februarie 2023 - 9:25

Wow ce poftă mi-ați făcut, un desert delicios.

Răspuns

Lasă un răspuns