Sarutarile maicutelor, o reteta de fursecuri fragede cu nuca pe care o voi repeta de-acum ori de cate ori voi avea ocazia. Cu multa umplutura delicioasa si aromata, fragede de se topesc in gura, promit ca n-o sa va para rau daca le incercati 😉 Noua nu ne-a parut rau deloc si ii multumim Gabrielei pentru asta 🙂
INGREDIENTE
- 200 g unt
- 6 galbenusuri
- un plic zahar vanilat
- 2-3 linguri smantana grasa
- 400 g faina
- Umplutura
- 6 albusuri
- 200 g zahar
- 400 g nuca macinata
- o lingura cu varf coaja rasa de portocala
Mod de preparare Sarutarile maicutelor – reteta fursecuri fragede cu nuca:
Aluat:
In vasul robotului de bucatarie se pun untul moale, lasat la temperatura camerei, 2 linguri de smantana, galbenusurile, zaharul vanilat si un praf de sare. Se amesteca putin, cat sa se omogenizeze. Se adauga faina si se framanta pana se obtine un aluat omogen si consistent. Nu insistati prea mult cu framatatul, doar atat cat ingredientele sa fie bine legate. Vasul se acopera si se lasa aluatul la odihna, in frigider, pentru cca 1 ora.
- in functie de tipul de faina folosit mai adaugati daca este necesar cateva linguri de faina daca aluatul este prea moale. Sau 1 lingura de smantana daca aluatul este prea vartos
- aluatul se poate prepara si cu untul rece, taiat cubulete
Umplutura:
Albusurile se mixeaza spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana nu se mai simt granule de zahar si se obtine o bezea ferma si lucioasa. Se adauga nuca macinata si coaja de portocale si se amesteca usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.
- in umplutura puteti adauga si stafide, daca va plac 🙂
Modelare si coacere fursecuri Sarutarile maicutelor:
Aluatul se imparte in bucatele mici de cca 10-15 grame, care se modeleaza sub forma de bilute. Fiecare bila de aluat se intinde pe masa usor infainata, intr-o foaie cat mai subtire posibil si cat mai rotunda posibil 🙂 Se pune cate o lingurita de umplutura in mijloc. Se aduna marginile sub forma de bocceluta. Fursecurile formate se aseaza in tava de aragaz tapetata cu hartie de copt.
Se coc la foc mediu (180 grade sau 160 grade la cuptor cu ventilatie) pentru cca 15-20 de minute, pana varfurile fursecurilor se rumenesc usor.
Cat inca sunt calde fursecurile se pudreaza cu zahar pudra vanilat.
Pofta buna!
RETETA IN IMAGINI
Ma gasiti si pe Facebook la DULCIURI FEL DE FEL
2 comentarii
Wow ce poftă mi-ați făcut, un desert delicios.
Smintina rece din frigider sau la temperatura camerei?