Fursecuri Arici – reteta fursecuri cu nuca

de Miha
124748 vizualizări
Fursecuri Arici

Dragilor, eu va recomand sa incercati si voi aceste fursecuri Arici. Sunt fragede, aromate si bune si vor completa cu succes platourile cu prajituri pentru sarbatori. Haideti sa vedeti si cat de simplu se prepara! 😉

Fursecuri Arici

Fursecuri Arici - reteta fursecuri cu nuca

Dragilor, eu va recomand sa incercati si voi aceste fursecuri Arici. Sunt fragede, aromate si bune si vor completa cu succes platourile… Fursecuri fursecuri arici, fursecuri cu nuca European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 3.7/5
( 42 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 100 g unt
  • 70 g untura
  • 2 galbenusuri
  • 100 g de zahar pudra
  • 250 g faina
  • esenta de vanilie
  • coaja de lamaie
  • Pentru decor:
  • 2 albusuri
  • 200 g nuca
  • zahar pudra vanilat

Mod de preparare Fursecuri Arici – reteta fursecuri cu nuca:

In vasul robotului de bucatarie se pun untul moale, lasat la temperatura camerei, untura, cele 2 galbenusuri, zaharul pudra, un praf de sare si aromele. Se amesteca putin, cat sa se  omogenizeze. Se adauga faina si se framanta pana se obtine un aluat omogen si consistent. Nu insistati prea mult cu framatatul, doar atat cat ingredientele sa fie bine legate. Vasul se acopera si se lasa aluatul la odihna, in frigider, pentru cca 1 ora.

  • eu am folosit coaja de lamaie si esenta de vanilie, dar puteti sa aromati aluatul cu orice aroma va place
  • in functie de tipul de faina folosit mai adaugati daca este necesar cateva linguri de faina
  • puteti folosi doar unt sau doar untura, vor iesi la fel de bune
  • am preparat aceste fursecuri si cu untul rece, taiat cubulete. Foarte bune au fost in ambele variante, nu am vazut vreo diferenta 🙂

Intre timp nuca se toaca grosier cu cutitul, iar albusurile se bat usor cu furculita.

Aluatul se rupe in bucatele mici, de cca 20-30 grame, dupa care se modeleaza sub forma de bile. Fiecare bila de aluat se trece prin albusul batut, apoi se tavaleste prin nuca tocata. Se preseaza putin, ca nuca sa se prinda bine de aluat. Se aseaza in tava de aragaz tapetata cu hartie de copt.

Se coc la foc mediu (180 grade sau 160 grade la cuptor cu ventilatie) pentru cca 20-25 de minute, pana fursecurile se rumenesc usor la talpa.

Cat inca sunt calde fursecurile se pudreaza cu zahar pudra vanilat.

Pofta buna! 🙂

Fursecuri Arici

RETETA IN IMAGINI

Cum se fac fursecuri ariciFursecuri AriciFursecuri arici cu nucaFursecuri Arici

Ma gasiti si pe Facebook la DULCIURI FEL DE FEL

Sursa de inspiratie

poate vă plac și rețetele

Lasă un răspuns