Nu e nimic iesit din comun cu aceste chifle umplute. Este o reteta simpla, ce o poti prepara pentru micul dejun sau pentru cina. Orice varianta ai alege cu siguranta vei manca bun si consistent 😉
Ingrediente
- 4 chifle
- 500 g ciuperci Champignon
- sare si piper
- zeama de la jumatate de lamaie
- 1 ceapa
- 200 g smantana
- 1 lingura amidon
- cativa catei de usturoi
- 4 linguri parmezan ras
Mod de preparare Chifle umplute cu ciuperci:
Ciupercile curatate si spalate se pun la fiert in apa cu sare, piper si zeama de lamaie. Cand sunt fierte se pun intr-o strecuratoare, sa se scurga bine de apa.
Ceapa tocata marunt se caleste usor in cateva linguri cu ulei de masline. Se adauga ciupercile intregi sau taiate bucati si le calim usor.
Amestecam smantana cu amidonul si usturoiul pisat si turnam deasupra ciupercilor. Omogenizam si mai dam cateva clocote pana sosul se ingroasa si „se tine” bine de ciuperci.
Chiflelor li se taie un capacel, apoi se scobeste miezul. Se umplu apoi cu ciupercile pregatite anterior si se presara cu parmezan ras.
Punem chiflele intr-o tava si dam la cuptor (eu le-am pus sub grill) pana parmezanul se topeste si se rumeneste usor.
Pofta buna! 😉