Retete culinare / Supe/Ciorbe

Ciorba moldoveneasca de pui

Ciorba de pui cu legume si verdeata

Desi gatesc destul de des ciorba, acesta fiind un fel de mancare pe care piticii il mananca cu placere, am observat cu uimire ca aceasta categorie de retete culinare e cam subtirica. :))

Astazi va propun o ciorba cu de toate 🙂

Ciorba de pui cu legume si verdeata

Ingrediente

  • 4 copanele de pui
  • 1 morcov
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 ceapa
  • 1 bucata de telina
  • 1 ardei gras
  • 1 rosie
  • 1/2 sfecla rosie mica
  • 2 cartofi medii
  • verdeata: marar, patrunjel, leustean
  • sare
  • cimbru
  • 500 ml bors acru
loading...

Mod de preparare Ciorba moldoveneasca de pui:

Copanelele se curata, se spala si se pun la fiert in apa rece, la foc mic. Se spumuieste de cate ori este necesar, apoi se adauga sarea. Daca este necesar se strecoara, sa fie limpede.

Cand carnea a fiert pe jumatate, se pun legumele curatate si taiate mic. Mai intai cartofii cuburi, ceapa tocata marunt si ardeiul taiat cubulete, apoi morcovul,telina,patrunjelul si sfecla ce le dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Se lasa sa fiarba bine, la foc mic.

Cand este aproape gata, se pune borsul fiert in prealabil si rosia curata de pielita si taiata cubulete, potrivind gustul de acru si sarat.

Se presara cimbru si verdeata tocata marunt. Se mai da un clocot.

Se serveste cu smantana si ardei iute.

Ciorba de pui cu legume

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...
Tags: ,

Comentarii prin facebook

11 Comentarii

  1. Ce frumos e!
    ciorba frumoasa, bors frumos..cum vine?:))))
    E apetisanta si io-s fan ciorbitze.
    Sa zic si de blid?:p
    huooo:))))

  2. Si noua ne place, mai ales piticului, eu nu pun sfecla in rest e ca la tine, cateodata in loc de cartofi pun paste fainoase.

  3. Si noua ne place si mai ales „piticului” meu ii place ciorba. Asa de mult ii place ca se baga si in ciorba altuia. In rest ce sa spun arata yumm yumm. Bravo!

  4. Deliciosa sopa. muy apetecible!!!. besos.

  5. Arata foarte bine!!!!

  6. Pai e numai bun..doar ca e BORS moldovenesc 😛

  7. Eu as manca din ciorba asta fara sa mai citesc reteta.Doar privind poza care e superba.

  8. Deliciosa si aratoasa ciorbita ta ! nu ma mir ca piticilor le place.

  9. Anonymous says:

    Alice faci confuzie. Cauta in DEX si vei vedea ca ciorbele sunt acrite cu zeama de varza, corcoduse, sare de lamaie, agurida, agrise, dar si cu bors. Deci borsul nu-i totuna cu ciorba.

  10. Sorina says:

    Ce fac dacă nu am borș? Cam cât borș magic la plic ar trebui sa pun?

    • Nu stiu cum este borsul la plic, vezi si tu ce scrie pe plic si pui in functie de cat doresti de acra sa fie ciorba 🙂

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Rulada aperitiv cu crema de branza

Rulada aperitiv cu crema de branza

Pana acum m-am „jucat” cu ruladele in fel si chip, dar in varianta dulce. De Pasti am vrut sa aduc ceva nou pe masa cu aperitive, fata de ceea ce fac in mod traditional, si am incercat aceasta rulada aperitiv cu crema de branza. Singurul punct negativ al retetei este […]

Rulada de curcan cu tocanita de hribi la Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune

Rulada de curcan cu tocanita de hribi la Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune

Oala cu presiune a fost fobia mea din bucatarie si nu am inteles niciodata de ce i se spune „oala minune” 😀 Am inteles acest termen de cand am in bucataria mea acest Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune. Este minunea mea din bucatarie, pe care o folosesc aproape zilnic, […]

Supa de curcan cu galuste la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Supa de curcan cu galuste la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Supa de curcan cu galuste la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune este reteta de astazi. Despre Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune v-am mai povestit la ciorba cu perisoare sau la reteta de Boeuf Bourguignon. De cand este la mine in bucatarie carnea de curcan isi gaseste […]

Crenvursti in aluat

Crenvursti in aluat

Eu una nu pot spune ca ma dau in vant dupa crenvursti, dar alor mei nu le-ai putea face o mai mare bucurie decat sa le cumperi crevursti, cu cat mai multi cu atat mai bine 😀 Si pentru ca de multe ori ma lupt cu dilema pachetelului pentru scoala […]