Retete culinare / Supe/Ciorbe

Ciorba moldoveneasca de pui

Ciorba de pui cu legume si verdeata

Desi gatesc destul de des ciorba, acesta fiind un fel de mancare pe care piticii il mananca cu placere, am observat cu uimire ca aceasta categorie de retete culinare e cam subtirica. :))

Astazi va propun o ciorba cu de toate 🙂

Ciorba de pui cu legume si verdeata

Ingrediente

  • 4 copanele de pui
  • 1 morcov
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 ceapa
  • 1 bucata de telina
  • 1 ardei gras
  • 1 rosie
  • 1/2 sfecla rosie mica
  • 2 cartofi medii
  • verdeata: marar, patrunjel, leustean
  • sare
  • cimbru
  • 500 ml bors acru
loading...

Mod de preparare Ciorba moldoveneasca de pui:

Copanelele se curata, se spala si se pun la fiert in apa rece, la foc mic. Se spumuieste de cate ori este necesar, apoi se adauga sarea. Daca este necesar se strecoara, sa fie limpede.

Cand carnea a fiert pe jumatate, se pun legumele curatate si taiate mic. Mai intai cartofii cuburi, ceapa tocata marunt si ardeiul taiat cubulete, apoi morcovul,telina,patrunjelul si sfecla ce le dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Se lasa sa fiarba bine, la foc mic.

Cand este aproape gata, se pune borsul fiert in prealabil si rosia curata de pielita si taiata cubulete, potrivind gustul de acru si sarat.

Se presara cimbru si verdeata tocata marunt. Se mai da un clocot.

Se serveste cu smantana si ardei iute.

Ciorba de pui cu legume

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...
Tags: ,

Comentarii prin facebook

11 Comentarii

  1. Ce frumos e!
    ciorba frumoasa, bors frumos..cum vine?:))))
    E apetisanta si io-s fan ciorbitze.
    Sa zic si de blid?:p
    huooo:))))

  2. Si noua ne place, mai ales piticului, eu nu pun sfecla in rest e ca la tine, cateodata in loc de cartofi pun paste fainoase.

  3. Si noua ne place si mai ales „piticului” meu ii place ciorba. Asa de mult ii place ca se baga si in ciorba altuia. In rest ce sa spun arata yumm yumm. Bravo!

  4. Deliciosa sopa. muy apetecible!!!. besos.

  5. Arata foarte bine!!!!

  6. Pai e numai bun..doar ca e BORS moldovenesc 😛

  7. Eu as manca din ciorba asta fara sa mai citesc reteta.Doar privind poza care e superba.

  8. Deliciosa si aratoasa ciorbita ta ! nu ma mir ca piticilor le place.

  9. Anonymous says:

    Alice faci confuzie. Cauta in DEX si vei vedea ca ciorbele sunt acrite cu zeama de varza, corcoduse, sare de lamaie, agurida, agrise, dar si cu bors. Deci borsul nu-i totuna cu ciorba.

  10. Sorina says:

    Ce fac dacă nu am borș? Cam cât borș magic la plic ar trebui sa pun?

    • Nu stiu cum este borsul la plic, vezi si tu ce scrie pe plic si pui in functie de cat doresti de acra sa fie ciorba 🙂

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Focaccia cu rozmarin la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Focaccia cu rozmarin la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Cu un Multicooker Crock Pot Express poti gati ciorba sau supa, tocanita si friptura, ba chiar si desert. Azi am vrut sa vad daca se poate face paine la Multicooker si am testat reteta de focaccia cu rozmarin. Haideti sa vedeti cum a iesit! 😉 Mod de preparare Focaccia cu […]

Pulpe de pui cu sos de parmezan la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Pulpe de pui cu sos de parmezan la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Pulpe de pui cu sos de parmezan, o mancare cu care stiu sigur ca nu dau gres. Buna, de te lingi pe degete! Chiar si gatita traditional este foarte simplu de facut, dar cu ajutorul aparatului Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune devine si rapid de preparat. In mai […]

Chiftelute umplute cu cascaval la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Chiftelute umplute cu cascaval la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Aparatul Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune a devenit cel mai folosit in bucataria mea. Mai am eu ceva gadgeturi de care nu m-as putea lipsi, dar acesta este de departe preferatul meu 🙂 In luna octombrie sarbatorim la nivel international luna Crocktober, avem o luna intreaga dedicata mancatului sanatos […]

Burek cu carne – reteta placinta cu carne

Burek cu carne – reteta placinta cu carne

Burek cu carne este o placinta cu carne pe care va recomand cu mare drag sa o incercati. Eu am folosit pentru aceasta reteta carne tocata de curcan, dar se poate face si cu carne de vita ori amestec de vita si porc. Mod de preparare Burek cu carne: Umplutura: […]