Chec din albusuri cu ciocolata

de Miha
293 vizualizări
Chec din albusuri cu lapte praf

Astazi va propun un chec din albusuri cu ciocolata, foarte bun, cu un gust fin si putin ciocolatos :)) Una dintre cele mai usoare retete de prajituri, dar care cu siguranta se va afla pe lista de preferinte pentru atunci cand voi aduna din nou mai multe albusuri la congelator.

Ideea cu laptele praf in compozitie am preluat-o de la Gabi. O idee excelenta as zice! 😉

Chec simplu din albusuri

Chec din albusuri cu lapte praf

Ingrediente

  • 300 g albus
  • 200 g zahar
  • 100 g unt
  • 150 g faina
  • 100 g lapte praf
  • 1 praf de copt
  • esenta de rom
  • 50 g ciocolata amaruie

Mod de preparare Chec din albusuri cu ciocolata:

Untul moale la temperatura camerei se freaca spuma cu zaharul si esenta de rom. Incorporam faina amestecata cu praful de copt si laptele praf. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se incorporeaza usor in compozitia cu unt, amestecand cu o spatula cu miscari de jos in sus. In timp ce amestecam punem si ciocolata taiata cubulete.

Turnam compozitia intr-o tava de guguluf (sau o tava normala de chec) unsa cu ulei si tapetata cu faina si dam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste usor deasupra. Se face proba cu scobitoarea.

Cum se face chec din albusuri

Se lasa sa se racoreasca in tava, apoi se rastoarna pe un platou, unde se lasa sa se raceasca bine. Se pudreaza cu zahar si se portioneaza.

Chec din albusuri cu ciocolata

poate vă plac și rețetele

13 comentarii

Anonymous 18 mai 2011 - 20:50

imi place! o sa-l fac negresit! cu ce pot inlocui laptele praf pt ca nu am, crezi ca ar merge sa-l inlocuiesc cun lapte condensat? un salut, mihaela!

Răspuns
Ana Maria Ciolacu 18 mai 2011 - 20:51

Ce usor si bun trebuie sa fie !!! <3<3<3<3

Răspuns
Anna 18 mai 2011 - 22:00

Qué rico!!!. me encantan os bizcochos y ese tiene un aspecto delicioso. besos

Răspuns
Anonymous 19 mai 2011 - 5:38

cat inseamna 300g albus,cate oua?

Răspuns
Miha 19 mai 2011 - 6:23

Anonim, un ou de marime medie ( de asta aveam in frigider) are 65 g ( cu tot cu coaja). Din care albus 40 g si galbenus 15 g.

Răspuns
Miha 19 mai 2011 - 6:24

Mihaela, cred ca poti inlocui laptele praf cu amidon, asta doar ca sa obtii consistenta aluatului. Dar gustul fin si delicios e dat de laptele praf. 😉
Pupici!

Răspuns
Miha 19 mai 2011 - 6:25

Ana Maria, e tare tare bun.
Te pup cu drag! :* :*

Răspuns
Miha 19 mai 2011 - 6:26

Multumesc Anna! Besos! 🙂

Răspuns
ONESTA30 19 mai 2011 - 6:42

Miha , tre’ sa fi fost delicios !Ce zic maruntetii ?
Il pastram la favo si cand voi avea si lapte praf , ma pun pe treaba .Ms de reteta !Pupici si mult soare !

Răspuns
jose manuel 19 mai 2011 - 8:38

Este bizcocho te ha quedado precioso, me lo apunto.

Saludos

Răspuns
Daniela 19 mai 2011 - 10:09

Servesc si eu o feliuta, una, nu doua… asta daca a mai ramas… Pupici !

Răspuns
Bianka 19 mai 2011 - 12:50

Foarte gustos minunat

Răspuns
pansy 19 mai 2011 - 14:02

tare bine arata !am sa incerc si reteta ta.mie cand imi raman multe albusuri,fac prajitura ingerilor,fara grasime sau lapte si iese grozava.la prajitura mea totul e sa o lasi sa raceasca rasturnata,sprijinita pe guguloiul din centru.procedura merge cred ca si la varianta ta.te pup!

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: