Retete culinare / Supe/Ciorbe

Ciorba de curcan dreasa cu smantana

Desi ciorba sau supa nu lipseste niciodata de la masa noastra, nu am prea multe retete cu acest preparat. Si asta pentru ca ai mei sunt destul de...conservatori. :)) Din cand in cand accepta si o ciorba de legume, dar de obicei cu carne sa fie, dar daca as face ciorba de perisoare in fiecare zi ... bine ar fi :D Dar cum e musai sa mai facem si schimbari in meniu, azi va propun o ciorba de curcan dreasa cu smantana. Buna, parol! ;) DSCN3835 copy 2 ciorba de curcan a la grec

Ingrediente

  • 1 os de pulpa de curcan (cu ceva carne pe el)
  • 1 bucata piept de curcan (~300 g)
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 bucata telina
  • 1 pastarnac
  • 4 cartofi mici
  • 200 ml smantana pentru gatit
  • 2 galbenusuri
  • sare si piper
  • fulgi de ardei iute
  • 4 catei usturoi
  • marar

Mod de preparare:

Pieptul de curcan taiat cuburi si osul se pun la fiert. Dupa ce da in clocot se aduna spuma formata, de cate ori este necesar. De obicei, dupa ce carnea este fiarta strecor zeama pentru a fi sigura ca nu ramane nimic din spuma. ­čÖé

Ceapa se curata, se taie in doua si se pune in cratita. Un morcov se taie felii, celalalt se da pe razatoarea cu ochiuri mici. La fel se procedeaza cu telina si pastarnacul. Se adauga putina sare si se lasa la fiert vreo 10-15 de minute, apoi se adauga cartofii taiati in 2. Potrivim gustul de sare si piper.

Se amesteca galbenusurile cu smantana si usturoiul pisat. Cu un polonic turnam cate putin din ciorba fierbinte, amestecand continuu. Turnam amestecul in cratita cu ciorba, adaugam mararul si cativa fulgi de ardei iute, lasam ciorba sa ajunga din nou la punctul de fierbere si dam deoparte.

Se serveste fierbinte, cu zeama de lamaie si cate o jumatate de ou fiert la fiecare portie.

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , ,

Comentarii prin facebook

4 Comentarii

  1. Ramo says:

    Accept o portie pt ca ai folosit carnea de curcan))O riginal oul pe care l-ai asezat deasupra este pata ta de culoare!Eu evit pe cat posibil smantana.

  2. Delicioasa ciorbitza!!!

  3. Buna ciorba ai facut!

  4. Tare-mi place si mie ciorbita de curcan.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe re╚Ťete...

Chifle pentru hamburger

Chifle pentru hamburger

La noi „in cartier” e de ajuns sa se pomeneasca o data de „Hamburger Party” si toata lumea intra in febra pregatirilor… Adina face cea mai buna compozitie pentru hamburgeri (ever!), Petronela cea mai buna prajitura cu gem si bezea cu nuca, Alexandra e maestra visinatei :)))) Si eu? Eu […]

Pizza cu spanac

Pizza cu spanac

Astazi parasim zona prajiturilor de casa si va aduc o reteta de mancare. Am lipsit cam mult din aceasta zona si asta nu pentru ca noi astia de la Dulciuri fel de fel nu mancam si mancare :)))) ci pentru ca ai mei prefera mancaruri ce deja le-am publicat pe […]

Saratele cu branza

Saratele cu branza

Bine v-am regasit in 2017, dragii mei! Va doresc ca acest an sa va aduca tot ceea ce va doriti, sanatate si spor in toate! Desi s-ar crede ca postarile pe anul acesta le voi incepe cu retete de prajituri, iata ca fac o schimbare si va propun o reteta […]

Placinta de cartofi cu cascaval

Placinta de cartofi cu cascaval

Mod de preparare Placinta de cartofi cu cascaval: Cartofii se fierb in apa cu sare, pana ce pot fi intepati cu furculita. Ii trecem sub un jet de apa rece si ii curatam de coaja. Lasam sa se racoreasca apoi ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Ii punem intr-un […]