Retete culinare / Supe/Ciorbe

Ciorba de curcan dreasa cu smantana

Desi ciorba sau supa nu lipseste niciodata de la masa noastra, nu am prea multe retete cu acest preparat. Si asta pentru ca ai mei sunt destul de…conservatori. :)) Din cand in cand accepta si o ciorba de legume, dar de obicei cu carne sa fie, dar daca as face ciorba de perisoare in fiecare zi … bine ar fi ­čśÇ

Dar cum e musai sa mai facem si schimbari in meniu, azi va propun o ciorba de curcan dreasa cu smantana. Buna, parol! ­čśë

DSCN3835 copy 2 ciorba de curcan a la grec

Ingrediente

  • 1 os de pulpa de curcan (cu ceva carne pe el)
  • 1 bucata piept de curcan (~300 g)
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 bucata telina
  • 1 pastarnac
  • 4 cartofi mici
  • 200 ml smantana pentru gatit
  • 2 galbenusuri
  • sare si piper
  • fulgi de ardei iute
  • 4 catei usturoi
  • marar
loading...

Mod de preparare:

Pieptul de curcan taiat cuburi si osul se pun la fiert. Dupa ce da in clocot se aduna spuma formata, de cate ori este necesar. De obicei, dupa ce carnea este fiarta strecor zeama pentru a fi sigura ca nu ramane nimic din spuma. ­čÖé

Ceapa se curata, se taie in doua si se pune in cratita. Un morcov se taie felii, celalalt se da pe razatoarea cu ochiuri mici. La fel se procedeaza cu telina si pastarnacul. Se adauga putina sare si se lasa la fiert vreo 10-15 de minute, apoi se adauga cartofii taiati in 2. Potrivim gustul de sare si piper.

Se amesteca galbenusurile cu smantana si usturoiul pisat. Cu un polonic turnam cate putin din ciorba fierbinte, amestecand continuu. Turnam amestecul in cratita cu ciorba, adaugam mararul si cativa fulgi de ardei iute, lasam ciorba sa ajunga din nou la punctul de fierbere si dam deoparte.

Se serveste fierbinte, cu zeama de lamaie si cate o jumatate de ou fiert la fiecare portie.

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , ,

Comentarii prin facebook

4 Comentarii

  1. Ramo says:

    Accept o portie pt ca ai folosit carnea de curcan))O riginal oul pe care l-ai asezat deasupra este pata ta de culoare!Eu evit pe cat posibil smantana.

  2. Delicioasa ciorbitza!!!

  3. Buna ciorba ai facut!

  4. Tare-mi place si mie ciorbita de curcan.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe re╚Ťete...

Crenvursti in aluat

Crenvursti in aluat

Eu una nu pot spune ca ma dau in vant dupa crenvursti, dar alor mei nu le-ai putea face o mai mare bucurie decat sa le cumperi crevursti, cu cat mai multi cu atat mai bine ­čśÇ Si pentru ca de multe ori ma lupt cu dilema pachetelului pentru scoala […]

Ciorba cu perisoare la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Ciorba cu perisoare la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Multicooker Crock-Pot Express ofera 4 moduri de gatire: gatire rapida, slow cooking, saute, gatire la aburi si alte 8 functii presetate: rice/risotto (orez), meat/stew (carne/tocanite), beans/chilli (fasole), yougurt (iaurt), poultry (pasare), dessert (desert), soup (supa), manual. Si daca la reteta de Boeuf Bourguignon functia Meat/Stew si-a facut treaba, haideti sa […]

Boeuf Bourguignon la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Boeuf Bourguignon la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Astazi va aduc o reteta de Boeuf Bourguignon, o reteta de mancare care as fi putut sa o fac si cu ciocolata ­čśÇ , ca doar exista si asa ceva, dar am preferat varianta simpla, cu carne fiarta-n vin si gatita sub presiune la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub […]

Chifle pentru hamburger

Chifle pentru hamburger

La noi „in cartier” e de ajuns sa se pomeneasca o data de „Hamburger Party” si toata lumea intra in febra pregatirilor… Adina face cea mai buna compozitie pentru hamburgeri (ever!), Petronela cea mai buna prajitura cu gem si bezea cu nuca, Alexandra e maestra visinatei :)))) Si eu? Eu […]