Desi ciorba sau supa nu lipseste niciodata de la masa noastra, nu am prea multe retete cu acest preparat. Si asta pentru ca ai mei sunt destul de…conservatori. :)) Din cand in cand accepta si o ciorba de legume, dar de obicei cu carne sa fie, dar daca as face ciorba de perisoare in fiecare zi … bine ar fi 😀
Dar cum e musai sa mai facem si schimbari in meniu, azi va propun o ciorba de curcan dreasa cu smantana. Buna, parol! 😉
Ingrediente
- 1 os de pulpa de curcan (cu ceva carne pe el)
- 1 bucata piept de curcan (~300 g)
- 2 morcovi
- 1 ceapa
- 1 bucata telina
- 1 pastarnac
- 4 cartofi mici
- 200 ml smantana pentru gatit
- 2 galbenusuri
- sare si piper
- fulgi de ardei iute
- 4 catei usturoi
- marar
Mod de preparare:
Pieptul de curcan taiat cuburi si osul se pun la fiert. Dupa ce da in clocot se aduna spuma formata, de cate ori este necesar. De obicei, dupa ce carnea este fiarta strecor zeama pentru a fi sigura ca nu ramane nimic din spuma. 🙂
Ceapa se curata, se taie in doua si se pune in cratita. Un morcov se taie felii, celalalt se da pe razatoarea cu ochiuri mici. La fel se procedeaza cu telina si pastarnacul. Se adauga putina sare si se lasa la fiert vreo 10-15 de minute, apoi se adauga cartofii taiati in 2. Potrivim gustul de sare si piper.
Se amesteca galbenusurile cu smantana si usturoiul pisat. Cu un polonic turnam cate putin din ciorba fierbinte, amestecand continuu. Turnam amestecul in cratita cu ciorba, adaugam mararul si cativa fulgi de ardei iute, lasam ciorba sa ajunga din nou la punctul de fierbere si dam deoparte.
Se serveste fierbinte, cu zeama de lamaie si cate o jumatate de ou fiert la fiecare portie.
4 comentarii
Accept o portie pt ca ai folosit carnea de curcan))O riginal oul pe care l-ai asezat deasupra este pata ta de culoare!Eu evit pe cat posibil smantana.
Delicioasa ciorbitza!!!
Buna ciorba ai facut!
Tare-mi place si mie ciorbita de curcan.