Retete culinare / Supe/Ciorbe

Ciorba de curcan dreasa cu smantana

Desi ciorba sau supa nu lipseste niciodata de la masa noastra, nu am prea multe retete cu acest preparat. Si asta pentru ca ai mei sunt destul de…conservatori. :)) Din cand in cand accepta si o ciorba de legume, dar de obicei cu carne sa fie, dar daca as face ciorba de perisoare in fiecare zi … bine ar fi ­čśÇ

Dar cum e musai sa mai facem si schimbari in meniu, azi va propun o ciorba de curcan dreasa cu smantana. Buna, parol! ­čśë

DSCN3835 copy 2 ciorba de curcan a la grec

Ingrediente

  • 1 os de pulpa de curcan (cu ceva carne pe el)
  • 1 bucata piept de curcan (~300 g)
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 bucata telina
  • 1 pastarnac
  • 4 cartofi mici
  • 200 ml smantana pentru gatit
  • 2 galbenusuri
  • sare si piper
  • fulgi de ardei iute
  • 4 catei usturoi
  • marar
loading...

Mod de preparare:

Pieptul de curcan taiat cuburi si osul se pun la fiert. Dupa ce da in clocot se aduna spuma formata, de cate ori este necesar. De obicei, dupa ce carnea este fiarta strecor zeama pentru a fi sigura ca nu ramane nimic din spuma. ­čÖé

Ceapa se curata, se taie in doua si se pune in cratita. Un morcov se taie felii, celalalt se da pe razatoarea cu ochiuri mici. La fel se procedeaza cu telina si pastarnacul. Se adauga putina sare si se lasa la fiert vreo 10-15 de minute, apoi se adauga cartofii taiati in 2. Potrivim gustul de sare si piper.

Se amesteca galbenusurile cu smantana si usturoiul pisat. Cu un polonic turnam cate putin din ciorba fierbinte, amestecand continuu. Turnam amestecul in cratita cu ciorba, adaugam mararul si cativa fulgi de ardei iute, lasam ciorba sa ajunga din nou la punctul de fierbere si dam deoparte.

Se serveste fierbinte, cu zeama de lamaie si cate o jumatate de ou fiert la fiecare portie.

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...
Tags: , , ,

Comentarii prin facebook

4 Comentarii

  1. Ramo says:

    Accept o portie pt ca ai folosit carnea de curcan))O riginal oul pe care l-ai asezat deasupra este pata ta de culoare!Eu evit pe cat posibil smantana.

  2. Delicioasa ciorbitza!!!

  3. Buna ciorba ai facut!

  4. Tare-mi place si mie ciorbita de curcan.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe re╚Ťete...

Rulada aperitiv cu crema de branza

Rulada aperitiv cu crema de branza

Pana acum m-am „jucat” cu ruladele in fel si chip, dar in varianta dulce. De Pasti am vrut sa aduc ceva nou pe masa cu aperitive, fata de ceea ce fac in mod traditional, si am incercat aceasta rulada aperitiv cu crema de branza. Singurul punct negativ al retetei este […]

Rulada de curcan cu tocanita de hribi la Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune

Rulada de curcan cu tocanita de hribi la Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune

Oala cu presiune a fost fobia mea din bucatarie si nu am inteles niciodata de ce i se spune „oala minune” ­čśÇ Am inteles acest termen de cand am in bucataria mea acest Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune. Este minunea mea din bucatarie, pe care o folosesc aproape zilnic, […]

Supa de curcan cu galuste la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Supa de curcan cu galuste la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Supa de curcan cu galuste la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune este reteta de astazi. Despre Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune v-am mai povestit la ciorba cu perisoare sau la reteta de Boeuf Bourguignon. De cand este la mine in bucatarie carnea de curcan isi gaseste […]

Crenvursti in aluat

Crenvursti in aluat

Eu una nu pot spune ca ma dau in vant dupa crenvursti, dar alor mei nu le-ai putea face o mai mare bucurie decat sa le cumperi crevursti, cu cat mai multi cu atat mai bine ­čśÇ Si pentru ca de multe ori ma lupt cu dilema pachetelului pentru scoala […]