Chec cu ciocolata si branza

de Miha
138 vizualizări

Checul este prajitura preferata a copiilor. Imi place si mie daca are ciocolata :D, dar imi place mai ales ca e una din acele retete de prajituri care se face in 2 timpi si 3 miscari.

Pentru ca e week-end si pentru ca vremea e cam mohorata, haideti sa ne-o inveselim putin, cu o felie de chec cu ciocolata si o ceasca de ceai sau cafea. 😉

chec cu-ciocolata si branza

chec cu ciocolata si branza

Ingrediente

  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • 100 ml ulei
  • 100 g zahar
  • 250 g branza de vaci
  • 3 oua
  • 3 linguri cacao
  • 250 g faina
  • 50 ml lapte evaporat sau lapte condensat pentru cafea (se poate inlocui cu lapte simplu)
  • 10 g praf de copt
  • esenta de rom
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • ~100 ml smantana pentru frisca

Mod de preparare Chec cu ciocolata si branza:

Ciocolata rupta bucatele o punem intr-un vas si o topim la foc mic sau la microunde, dupa cum va este mai usor, impreuna cu untul si uleiul. Adaugam zaharul si esenta de rom dupa gust si mixam pana compozitia devine ca o crema si zaharul se topeste. Punem branza si mixam pana la omogenizare, apoi laptele evaporat.

Daca doriti o consistenta mai fina, sa nu gasiti bobite de branza prin chec, puteti mixa branza inainte de a o adauga la crema de ciocolata.

Acum este randul oualor se le incorporam in compozitie, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare. Puneti si un praf de sare. La sfarsit incorporam faina amestecata cu cacaoa si praful de copt.

Turnam compozitia intr-o tava de guguluf unsa bine cu ulei si tapetata cu faina.

chec-cu-ciocolata-si-branza-1

Dam tava la cuptor la foc mediu pentru vreo 40-50 de minute. Pe suprafata checului vor aparea mici crapaturi si va fi ferma la atingere. Lasam la racit in tava, apoi se rastoarna pe un platou.

Pentru glazura topiti ciocolata cu cateva linguri de smanata pentru frisca. Omogenizati, apoi amestecand continuu turnati smantana pentru frisca pana ajungeti la consistenta dorita.

chec cu ciocolata si branza

 

poate vă plac și rețetele

14 comentarii

Rita 3 februarie 2013 - 0:03

Un adevarat deliciu intunecat acest chec. Abia astept sa-l incerc. Sa ai un weekend frumos.

Răspuns
Alina 3 februarie 2013 - 7:31

Ce frumos si gratios e!

Răspuns
Mihaela Dumitrana 3 februarie 2013 - 9:23

Minunat checul tau!
Il voi incerca si eu cu siguranta pt ca pitica mea adora checul!
Te puuup!

Răspuns
Kyra 3 februarie 2013 - 9:57

Ce nebunieeee!

Răspuns
oana 3 februarie 2013 - 10:02

cu untul si uleiul ce facem?

Răspuns
Miha 3 februarie 2013 - 10:43

se pun impreuna cu ciocolata la topit. Multumesc!

Răspuns
oana 3 februarie 2013 - 19:19

Eu iti multumesc!

Răspuns
oana ciurea 3 februarie 2013 - 12:43

Super idee de chec 🙂 Branzica e acolo fara ca nazdravanul meu sa stie !Multumesc draga mea 🙂

Răspuns
oana ciurea 12 iunie 2013 - 11:42

Astazi e marea executie! Eu execut praji, nazdravanii mei executa fiecare imbucatura !

Mami, mai ai praji cu ciocolata?
Da iubirea mea
E asa buna, mie imi place mult ciocolata!
Dar branzica iti place, puiul meu?
Branzica NUUUUUUUUUU, e cea mai rea!

Răspuns
Miha 12 iunie 2013 - 11:49

:)))) Daaa…cunosc acest dialog atat de bineeee! :))))

Răspuns
oana 28 ianuarie 2014 - 15:05

Azi l-am executat din nou 🙂 Un deliciu!

Răspuns
Paula Gafitescu 4 februarie 2013 - 6:02

Delicios, si eu vreau unul! Azi ma duc sa-mi fac 😀 Pupici

Răspuns
lulu 4 februarie 2013 - 8:11

Ce frumos arata,la gust nici nu ma gandesc ca va fi mai putin decat minunat!!
Bravo Miha!!

Răspuns
Gabriela 18 iunie 2013 - 19:15

Super usoara reteta si buna tare!

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: