Reteta Budinca de cozonac
Inainte de a se imbolnavi copiii, am facut un cozonac cu ciocolata. Le place sa-l pape dupa masa, la desert, sau seara inainte de culcare impreuna cu un pahar de lapte cald. N-au mai apucat sa-l manance, astfel ca a ramas si s-a uscat. Cum n-am vrut sa-l arunc, l-am transformat intr-un desert delicios, budinca de cozonac.
Cozonacul poate fi inlocuit cu paine alba feliata, avand grija sa adaugati ceva ciocolata deasupra :)) si sa potriviti gustul de dulce. La fel de bine puteti pastra ideea pentru dupa sarbatori, ca doar acus e Pastele, si sigur o sa va ramana ceva cozonac nemancat. 😀
INGREDIENTE
- ~500 g cozonac
- 4 oua
- 4 linguri zahar
- 500-600 ml lapte
- esenta de vanilie
Mod de preparare Budinca de cozonac:
Cozonacul se feliaza si se aseaza intr-un vas termorezistent uns bine cu unt.
Ouale se mixeaza impreuna cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema. Se toarna laptele si se omogenizeaza. Se aromeaza dupa gust cu esenta de vanilie.
Turnam acest amestec peste feliile de cozonac, avand grija ca acestea sa fie bine imbibate. Se da vasul la cuptor la foc mediu, pana budinca se rumeneste usor deasupra.
Se serveste cu frisca sau dulceata. Da’ tot mai buna-i o inghetata de ciocolata! :))))
5 comentarii
Hummmm…sa l’air délicieux!
Bisous
Vin si eu la o mica portie.Seara frumoasa!
Buna idee, ca tare mul mai ramane dupa sarbatori!
Vai, eu vreau si budinca si inghetata, ca toate sunt cu cioc9olata pe gustul meu 🙂 Pupici Miha!
Minunata budinca!!am facut si eu dar cu franzela;cozonac niciodata nu-mi ramane!
pup si o zi buna!!