Reteta Chiftelute in aluat
Chiftelute in aluat, cele mai bune chiftele pe care le-am facut pana acum. 😉 Unde mai pui ca sunt facute la cuptor si fiind invelite in aluat n-am mai copt si paine separat… :)) Le-am facut pana acum de cateva ori, tare ma tem ca va deveni reteta casei :)))

INGREDIENTE
- Pentru aluat:
- 7 g drojdie uscata
- 1 lingurita sare
- 1/2 lingurita zahar
- 2 linguri ulei aromat cu busuioc
- 2 linguri fulgi de ovaz
- 250 ml lapte caldut
- ~500 g faina
- Pentru chiftelute:
- ~400 g piept de curcan
- 1 ou
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 cartof
- sare si piper
- patrunjel
- Pentru sos:
- 50 g unt
- 1 lingura faina
- 300 ml lapte
- 100 g mascarpone
- sare si piper
- 4-5 catei usturoi
- Pentru uns:
- 1 galbenus
- 2-3 linguri lapte
- seminte de in si susan
Mod de preparare Chiftelute in aluat:
Aluat:
Punem faina intr-un castron. Facem o gaura in mijloc si punem restul ingredientelor. Framantam un aluat elastic si nelipicios pe care il lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.
Chiftelute:
Carnea tocata o amestecam cu ceapa tocata marunt, morcovul dat pe razatoare si cartoful ras si stors bine de zeama. Adaugam oul, patrunjel verde tocat si saram si piperam dupa gust. Framantam compozitia pana aceasta devine omogena. Cu mainile umede formam chiftelutele.
Impartim aluatul in 9 parti egale. Sau mai multe, in functie de cat le vreti de mici si in functie de vasul ce-l aveti la dispozitie.
Fiecare parte de aluat se modeleaza sub forma de bila, pe care mai apoi o aplatizam cu mana unsa cu ulei. Punem in mijloc cate o chifteluta si adunam marginile aluatului formand o bocceluta. Le asezam cu „deschizatura” in jos intr-un vas termorezistent uns cu ulei.
Lasam la loc caldut pentru cca 15 minute, apoi ungem cu galbenus de ou amestecat cu lapte. Presaram cu seminte de in si susan si dam la cuptor la foc mediu pana chiflele se rumenesc.
Intre timp preparam sosul cu mascarpone. Topim untul intr-o tigaie, adaugam faina si amestecam repede pana se omogenizeaza. Turnam incet laptele si amestecam sa nu se formeze cocoloase. Fierbem la foc mic, amestecand continuu, pana sosul incepe sa se ingroase. Dam deoparte, adaugam mascarponele si usturoiul pisat, saram si piperam dupa gust. Punem din nou pe foc, mai dam 2-3 clocote si dam deoparte.
Servim chiftelutele calde cu sosul de mascarpone. Delicios! 🙂
9 comentarii
Nu am mai intalnit reteta pana acum(doi intr-unu)!Imi place ca ai folosit carne de curcan))o sapt usoara iti doresc.
Saptamana buna si tie Ramo! Cu spor in toate!
Sunt cele mai bune si apetisante.Bravo…
Offf… o sa mor de pofta acestor chiftelute!!! Neaparat trebuie sa le fac si eu ca prea bine arata!!
buna .sunt ideale sunt perfecte aici pentru noi,sa mancam in Tenerife romaneste.multumim mult de tot pentru retete si imagini.
Foarte faine cu carne de curcan. Ma tenteaza sa incerc 🙂
Pup!
Wooow, sunt geniale la orice masa! Vreauuuu si eu! 😛
Te pup draga Miha!
Excelente !Le-am notat.
Nu e desert dar arata foarte foarte foarte bine. Mi-ati facut pofta. Multumim pentru reteta!