Tort de ciocolata si migdale

de Miha
529 vizualizări

Dragii mei, iata ca am ajuns si la final de competitie Electrolux. Va multumesc din suflet pentru like-uri, comentarii si aprecierile voastre. Si nu in ultimul rand, va multumesc pentru urarile ce mi le-ati transmis cu ocazia aniversarii copiilor. Pe pagina de Facebook am facut o recapitulare a retetelor din concurs, m-as bucura nespus daca ati vota, in cazul in care nu ati facut-o deja.

Si iata ca azi va aduc, asa cum am promis, un tort delicios. Un tort ce l-am facut pentru Robert, cu ocazia Sf Andrei. Evident ca si Amira a avut tortul ei 😀 , o sa vi-l arat intr-o postare viitoare. La fel si tortul de la ziua de nastere a lui Robert. 🙂

Din pacate, nu am nici o poza cu sectiunea, s-a mancat tot, pana la ultima bucatica, deci inclin sa cred ca a fost bun :))

 

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 100 g zahar
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri cacao
  • 4 linguri faina
  • 75 g migdale macinate fin
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de rom
  • Pentru crema:
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingurita intaritor de frisca
  • Pentru sirop:
  • 3 linguri zahar
  • 100 ml apa
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 ml smantana pentru frisca
  • Pentru decor:
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingura cacao Nesquik
  • 1 intaritor de frisca

Mod de preparare:

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o spuma consistenta.

Galbenusurile frecate bine cu cele 2 linguri de ulei si esenta de rom (dupa gust) se toarna incet peste spuma de albusuri si se amesteca usor.

Faina o amestecam cu praful de copt, cacaoa si migdalele macinate, apoi incorporam in compozitia de mai sus, amestecand usor cu o spatula, cu miscari usoare, de jos in sus.

Turnam compozitia intr-o tava (18 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu, pentru cca 30 de minute. Blatul va fi ferm la atingere, dar putem face si proba cu scobitoarea.

Scoatem blatul pe un gratar si-l lasam la racit. Dupa ce s-a racit foarte bine il taiem in 3 parti.

Crema:

Ciocolata ruupta bucatele o topim la la foc mic impreuna cu smantana pentru frisca. Cand ajunge la punctul de fierbere dam deoparte si omogenizam. Lasam la racit, apoi dam vasul la congelator pentru cca 1 ora. Scoatem vasul de la congelator si mixam compozitia pana obtinem o crema fina si pufoasa. Intaritorul de frisca il adaugam doar daca este absolut necesar.

Sirop:

Topim zaharul la foc mic. Cand a devenit lichid turnam apa cu atentie si lasam sa se raceasca bine si sa se topeasca caramelul.

Glazura:

Ciocolata o topim impreuna cu smantana pentru frisca. Omogenizam bine compozitia si lasam sa se racoreasca.

Pentru decor batem smantana pentru frisca pana devine pufoasa, iar la sfarsit incorporam cacaoa Nesquik.

Repartizam crema intre blaturile ce le-am insiropat in prealabil. Pastram o parte din crema pentru a imbraca lateralele tortului.

Turnam glazura peste tort si ornam cu frisca.

poate vă plac și rețetele

8 comentarii

silvia 1 decembrie 2012 - 14:48

uaaaaa ce bine arata felicitari pentru tot ce faci pupici

Răspuns
Miha 1 decembrie 2012 - 15:32

multumesc Silvia! :*

Răspuns
Sara & Miki 1 decembrie 2012 - 18:50

Superb… La multi ani lui Robert! Pup!

Răspuns
Zilahi Adela 1 decembrie 2012 - 19:17

La multi ani!! Cred ca este super delicios!! Pupici!

Răspuns
Licuta Marin 1 decembrie 2012 - 19:50

Perfect arata si e delicios la maxim!!!La multi ani lui Robert!Pupici!

Răspuns
Adina 2 decembrie 2012 - 9:30

MI-NU-NAT!:)

Am venit degeaba,s-a mancat tot !:))

Răspuns
merstorf monlca 2 decembrie 2012 - 13:06

la multi ani lui robert minunat tort ca de fiecare data ne incanti papilele gustative cu retete delicioase si explicative intr-un cuvant minunate succes si multa bafta pe mai departe…

Răspuns
Paula Gafitescu 3 decembrie 2012 - 6:20

La cat de bine arata nu ma mir ca s-a mancat tot tot!! La multi ani pupiutilor tai, sa creasca mare si sanatosi! bia astept si celelate torturi! Pup

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: