Retete de prajituri / Torturi

Tort de ciocolata si migdale

Dragii mei, iata ca am ajuns si la final de competitie Electrolux. Va multumesc din suflet pentru like-uri, comentarii si aprecierile voastre. Si nu in ultimul rand, va multumesc pentru urarile ce mi le-ati transmis cu ocazia aniversarii copiilor. Pe pagina de Facebook am facut o recapitulare a retetelor din concurs, m-as bucura nespus daca ati vota, in cazul in care nu ati facut-o deja.

Si iata ca azi va aduc, asa cum am promis, un tort delicios. Un tort ce l-am facut pentru Robert, cu ocazia Sf Andrei. Evident ca si Amira a avut tortul ei 😀 , o sa vi-l arat intr-o postare viitoare. La fel si tortul de la ziua de nastere a lui Robert. 🙂

Din pacate, nu am nici o poza cu sectiunea, s-a mancat tot, pana la ultima bucatica, deci inclin sa cred ca a fost bun :))

 

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 100 g zahar
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri cacao
  • 4 linguri faina
  • 75 g migdale macinate fin
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de rom
  • Pentru crema:
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingurita intaritor de frisca
  • Pentru sirop:
  • 3 linguri zahar
  • 100 ml apa
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 ml smantana pentru frisca
  • Pentru decor:
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingura cacao Nesquik
  • 1 intaritor de frisca

Mod de preparare:

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o spuma consistenta.

Galbenusurile frecate bine cu cele 2 linguri de ulei si esenta de rom (dupa gust) se toarna incet peste spuma de albusuri si se amesteca usor.

Faina o amestecam cu praful de copt, cacaoa si migdalele macinate, apoi incorporam in compozitia de mai sus, amestecand usor cu o spatula, cu miscari usoare, de jos in sus.

Turnam compozitia intr-o tava (18 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu, pentru cca 30 de minute. Blatul va fi ferm la atingere, dar putem face si proba cu scobitoarea.

Scoatem blatul pe un gratar si-l lasam la racit. Dupa ce s-a racit foarte bine il taiem in 3 parti.

Crema:

Ciocolata ruupta bucatele o topim la la foc mic impreuna cu smantana pentru frisca. Cand ajunge la punctul de fierbere dam deoparte si omogenizam. Lasam la racit, apoi dam vasul la congelator pentru cca 1 ora. Scoatem vasul de la congelator si mixam compozitia pana obtinem o crema fina si pufoasa. Intaritorul de frisca il adaugam doar daca este absolut necesar.

Sirop:

Topim zaharul la foc mic. Cand a devenit lichid turnam apa cu atentie si lasam sa se raceasca bine si sa se topeasca caramelul.

Glazura:

Ciocolata o topim impreuna cu smantana pentru frisca. Omogenizam bine compozitia si lasam sa se racoreasca.

Pentru decor batem smantana pentru frisca pana devine pufoasa, iar la sfarsit incorporam cacaoa Nesquik.

Repartizam crema intre blaturile ce le-am insiropat in prealabil. Pastram o parte din crema pentru a imbraca lateralele tortului.

Turnam glazura peste tort si ornam cu frisca.

Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

8 Comentarii

  1. silvia says:

    uaaaaa ce bine arata felicitari pentru tot ce faci pupici

  2. Superb… La multi ani lui Robert! Pup!

  3. La multi ani!! Cred ca este super delicios!! Pupici!

  4. Perfect arata si e delicios la maxim!!!La multi ani lui Robert!Pupici!

  5. MI-NU-NAT!:)

    Am venit degeaba,s-a mancat tot !:))

  6. merstorf monlca says:

    la multi ani lui robert minunat tort ca de fiecare data ne incanti papilele gustative cu retete delicioase si explicative intr-un cuvant minunate succes si multa bafta pe mai departe…

  7. La cat de bine arata nu ma mir ca s-a mancat tot tot!! La multi ani pupiutilor tai, sa creasca mare si sanatosi! bia astept si celelate torturi! Pup

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Chec pufos

Chec pufos

N-as putea spune ca este altceva decat un chec pufos cu cacao ce l-am mai facut deja, dar am simtit eu asa ca trebuie sa va aduc o idee de desert ieftin, rapid si gustos 🙂 Mod de preparare Chec pufos: Se separa albusurile de galbenusuri. Peste galbenusuri se pune […]

Cheesecake cu cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Milk

Cheesecake cu cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Milk

Pentru o dimineata cu adevarat speciala, alaturi de cei dragi, nu poate fi nimic mai incantator decat o cafea aburinda si o felie de cheesecake cu cafea – Espresso Cheesecake. Astazi va aduc aceasta reteta minunata pentru a va prezenta espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, un aparat de cafea care imi […]

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Rulouri cu nuca de cocos

Rulouri cu nuca de cocos

Reteta de rulouri cu nuca de cocos este o reteta simpla, pe care o puteti face cu usurinta pentru cei dragi. Aluatul este pufos si aromat, iar nuca de cocos aduce un plus de aroma si savoare. Mod de preparare Rulouri cu nuca de cocos: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia […]

%d blogeri au apreciat: