Aperitive / Mancaruri cu legume / Retete culinare

Chiftelute de linte si ciuperci

Chiftelute de linte si ciuperci

Dupa ce ieri am incins gratarele si ne-am facut de cap cu „porcisme” si mititei :)) azi trecem la mancare mai usoara si anume chiftelute de linte cu ciuperci. Sunt grozav de bune cu o salata de rosii alaturi, dar piticii mei au preferat un sos de usturoi cu smantana si marar. 😉

Chiftelute de linte si ciuperci

—-

Chiftelute de linte

Ingrediente

  • 200 g linte verde
  • 200 g ciuperci brune
  • 100 g cascaval afumat
  • 1 ou
  • 1 ceapa mica
  • 2 catei usturoi
  • patrunjel verde
  • sare si piper
  • fulgi de ardei iute
  • pesmet si ulei pentru prajit
loading...

Mod de preparare Chiftelute de linte si ciuperci:

Lintea spalata bine in mai multe ape se pune la fiert. Se fierbe pana se inmoaie, apoi se scurge de apa intr-o strecuratoare. Se lasa la racit.

Ciupercile spalate si curatate se pun la fiert in apa cu sare si putina zeama de lamaie. Cand sunt fierte se pun la scurs si racit intr-o strecuratoare.

Punem lintea si ciupercile in vasul robotului de bucatarie, adaugam si verdeata, ceapa, usturoiul si oul si mixam. Rasturnam amestecul intr-un castron. Daca este prea moale adaugati putin pesmet. Punem cascavalul dat pe razatoarea cu ochiuri mari, condimentam dupa gust.

Chiftelute de linte

Cu mainile umede formam chiftelutele de marime potrivita. Le tavalim prin pesmet si le punem la prajit in ulei incins. Se scot pe un prosop absorbant.

  • In cazul in care nu doriti sa le prajiti in ulei puteti opta pentru varianta de coacere la cuptor intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Chiftelutele de linte si ciuperci se servesc calde. Pe langa salata de rosii sau sosul de usturoi si smantana va recomand sa faceti si niste oua posate. E bun, bun de tot! 😉

Pofta buna! 😉

Chiftelute de linte

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...
Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

2 Comentarii

  1. Je mangerais bien, car l’aspect est très appétissant!
    bisous

  2. Arata de vis, nu am mancat linte pana acum dar am de gand sa o fac, in curand >:D<

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Rulada aperitiv cu crema de branza

Rulada aperitiv cu crema de branza

Pana acum m-am „jucat” cu ruladele in fel si chip, dar in varianta dulce. De Pasti am vrut sa aduc ceva nou pe masa cu aperitive, fata de ceea ce fac in mod traditional, si am incercat aceasta rulada aperitiv cu crema de branza. Singurul punct negativ al retetei este […]

Crenvursti in aluat

Crenvursti in aluat

Eu una nu pot spune ca ma dau in vant dupa crenvursti, dar alor mei nu le-ai putea face o mai mare bucurie decat sa le cumperi crevursti, cu cat mai multi cu atat mai bine 😀 Si pentru ca de multe ori ma lupt cu dilema pachetelului pentru scoala […]

Oua vopsite natural

Oua vopsite natural

Multi ani la rand am avut pe masa de Pasti oua vopsite cu colorant din comert. Era placerea copiilor de a prepara culorile, apoi de a scufunda fiecare ou in parte, fiecare in culorile lui preferate. Problema era ca la acele oua intotdeauna se colora si albusul si le aruncam […]

Saratele cu branza

Saratele cu branza

Bine v-am regasit in 2017, dragii mei! Va doresc ca acest an sa va aduca tot ceea ce va doriti, sanatate si spor in toate! Desi s-ar crede ca postarile pe anul acesta le voi incepe cu retete de prajituri, iata ca fac o schimbare si va propun o reteta […]