Desi am un blog culinar, cu retete de prajituri in special, se intampla uneori sa nu am desert in frigider si sa mai dam iama prin niste oua de ciocolata sau sa luam tare in serios cate o punga de pufarine :)))) Uneori spun ca m-as putea obisnui asa, dar nu! nu rezist prea mult fara sa „mesteresc” cate o prajitura, chit ca e o prajitura simpla sau vreo una mai elaborata.
Initial am vrut sa fac o negresa, dar blatul a iesit atat de bun si frumos, incat a fost musai sa-i fac o crema 😀 Apoi a iesit ceea ce vedeti voi aici!
Ingrediente
- Blat:
- 300 g faina
- 150 g zahar pudra
- 50 g cacao
- 1 praf de copt
- 200 ml lapte
- 3 oua
- 100 ml ulei
- esenta de rom
- Pentru crema de branza:
- 150 g branza Almette cu smantana
- 200 ml smantana pentru frisca
- 100 g zahar
- 1 plic de zahar vanilat
- esenta de vanilie
- Nuci caramelizate:
- 100 g miez de nuca
- 150 g zahar
Mod de preparare Prajitura cu crema de branza si nuci caramelizate:
Blat:
Intr-un castron cernem faina cu cacaoa, zaharul pudra, praful de copt si un praf de sare. Le amestecam, dupa care facem o adancitura in mijloc si turnam uleiul, laptele si cele 3 oua. Incepem sa mixam la viteza mica a mixerului, pana ingredientele se amesteca, apoi marim viteza mixerului si mixam pana obtinem o compozitie omogena si lucioasa.
Compozitia obtinuta o turnam intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si coacem blatul in cuptorul incins, la foc mediu, pentru cca 40-50 de minute, in functie de cuptor. Cand este gata il scoatem pe un gratar si-l lasam la racit.
Crema de branza:
Crema de branza Almette, zaharul si esenta de vanilie le punem intr-un castron si le amestecam bine cat sa se omogenizeze.
Separat mixam smantana pentru frisca pana incepe sa prinda consistenta. Se adauga zaharul vanilat si se mixeaza pana frisca devine pufoasa. Nu este necesar sa fie teapana, doar sa fie pufoasa.
Amestecam cele 2 compozitii si mixam bine pana obtinem o crema ferma.
Crema o punem peste blatul racit.
Nuci caramelizate:
Zaharul il topim la foc mic. Cand a devenit lichid punem miezul de nuca si amestecam repede, astfel incat sa acoperim toate nucile cu caramel. Rasturnam pe o bucata de hartie de copt si lasam la racit, dupa care le punem la robot si maruntim bine.
Presaram nucile caramelizate peste crema de branza, nivelam si dam prajitura la frigider pentru o ora, doua, trei :))) cat rezista fiecare, dar va spun ca e mai buna a doua zi 😉
Pofta buna! 😉
3 comentarii
Un superbe gâteau difficile de résister!
bisous
La noi n-o sa reziste pana a doua zi 🙂
Minunata!