Reteta Chiftelute de cartofi cu sos de rosii
Ingrediente
- Chiftelute de cartofi:
- * 4 cartofi medii
- * 1 ou
- * 2 linguri faina
- * 2 catei usturoi
- * 1 ceapa mica
- * patrunjel verde
- * sare si piper
- * Pentru sos:
- * 1 cana suc de rosii
- * 3 catei usturoi
- * sare si piper
- * busuioc si oregano
Mod de preparare Chiftelute de cartofi cu sos de rosii:
Chiftelute de cartofi:
Cartofii se dau pe razatoarea cu ochiuri mici. Se scurge zeama lasata si se sareaza si pipereaza dupa gust. Adaugam usturoiul pisat, patrunjelul verde tocat si ceapa marunt tocata. Omogenizam, apoi adaugam oul si faina.
Punem ulei la incins intr-o tigaie si punem cu lingura din compozitia de cartofi. Cu o paleta se intorc de pe o parte pe alta. Se scot pe un prosop absorbant, sa se scurga excesul de grasime.
Sos de rosii:
Sucul de rosii se pune la fiert impreuna cu usturoiul pisat, sare si piper dupa gust, busuioc si oregano. Se dau cateva clocote, pana se elibereaza aromele. Se toarna sosul peste chiftelutele calde si se servesc presarate cu patrunjel verde.
9 comentarii
Mmmmm… ce as manca si eu… mai ales ca tin si post… Arata bineeeeeeeeeeeeeee…
Felis, sa-ti ajute Bunul Dumnezeu sa tii tot Postul.
Daca le faci, atentie la ou. Pupici
yummy, ce imi plac chiftelutele tale miha! arata minunat!
Multumesc Mamico! Pupici!
Arata senzational, astazi le incerc si eu!
Sunt foarte bune chiftelutele, multumesc pentru reteta! Pupici.
Multumesc si eu ca ai incercat reteta! Pup!
Foarte tare!Azi le incerc si eu 🙂 Par super gustoase … yumyyy
simplu si bun! 😉