Chifle pufoase

de Miha
445 vizualizări

150 ml apa
150 ml lapte
10 g drojdie uscata
1 lingurita sare
2 lingurite zahar
3 linguri ulei
500-550 g faina

Pentru uns:

1 galbenus
2 linguri lapte
susan

Se dizolva drojdia cu putina apa calduta, se adauga uleiul, laptele, sarea, zaharul si restul de apa. Faina se adauga cate putin si se framanta aluatul pana se dezlipeste de castron. Aluatul se lasa la crescut 30 minute.

Eu am pus toate ingredientele la masina de paine,la programul de framantare+dospire.

In functie de cat de mare este tava in care le veti coace sau de cat le vreti de mari impartiti aluatul in bucati pe care le modelati sub forma de bile.

Se pun in tava unsa cu ulei, se lasa din nou la crescut, pentru vreo 15 minute. Se ung cu galbenus desfacut cu putin lapte, se presara cu susan

si se dau la cuptor la foc mediu pana se rumenesc.

Se scoate tava din cuptor, se acopera cu un prosop curat si se lasa asa pana se racoresc chiflele. In acest mod vor fi moi, pufoase si bune de le mananci fara altceva pe langa ele, desi o salata de morcov marinatmerge excelent. 😉

poate vă plac și rețetele

13 comentarii

Daniela 7 aprilie 2011 - 19:37

Tana-na-nam… prima la o chifla calda… Ascunde-le ca altfel mai fur una si nu de alta, dar ai pe constiinta kg mele…

Răspuns
GABI D. 7 aprilie 2011 - 20:14

off arata mortal…cat de curand bag masina de paine in priza ca nu se mai poate…miroase pana aici!!!felicitari…

Răspuns
gaby_d 7 aprilie 2011 - 21:47

Aaaaa, tu te-ai dus la culcare si mi-ai lasat mancare:)))
Noapte buna!:P

Răspuns
ophelia1983 8 aprilie 2011 - 4:09

super bune! ce rotofeie sunt chiflutele! am si eu o intrebare: drojdia uscata se comporta la fel de bine ca cea proaspata ? ( eu nu prea o folosesc si de asta intreb)- ma refer la situatia in care o folosesc pentru framantarea de mana, nu la masina de paine.

Răspuns
Laura 8 aprilie 2011 - 10:30

Ce frumos s-au umflat!

Răspuns
Anonymous 10 aprilie 2011 - 8:32

Le-am facut si eu ieri dimineata
Foarte bune

Multumim de reteta

Lorina

Răspuns
Miha 10 aprilie 2011 - 9:47

O duminica frumoasa cuscra draga! Pupici!

Răspuns
Miha 10 aprilie 2011 - 9:48

Gabi, multumesc!
Pune-o la treaba n-o lasa sa leneveasca. :)))

Răspuns
Miha 10 aprilie 2011 - 9:49

Duminica frumoasa ca tine Gabi! ;;) Pup!

Răspuns
Miha 10 aprilie 2011 - 9:52

Ofelia, eu nu prea folosesc drojdie proaspata, dar pot sa-ti spun sigur ca tot ce inseamna aluat mi-a iesit foarte bine cu drojdie uscata.
Daca o dizolvi inainte in lapte sau apa calduta, poti framanta si la mana, fara probleme.
O duminica minunata!

Răspuns
Miha 10 aprilie 2011 - 9:53

Multumesc Laurici! :*

Răspuns
Miha 10 aprilie 2011 - 9:53

Lorina, sa va fie de bine. Ma bucur tare mult ca v-au placut. :*

Răspuns
lory 31 mai 2013 - 13:52

buna sa va fie ziua,
nu am 30 d min d cand am scos din cuptor aceste minunatii.arata intr-un mare fel.o sa-i fac cat pot d des de acum incolo micutei mele,deoarece tocmai am savurat amandoua o chifla si tare ne-a mai placut.imi era putin frica deoarece nu am avut chiar 150 ml de lapte,dar in timp ce era la framantat,am mai pus putina apa,cat sa se lege toata faina.c e drept,traiasca masina de paine k ne scuteste cam de tot greul.

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: