Napolitana cu caramel

de Miha
1614 vizualizări
Foi Lica cu caramel si nuca

Va mai aduceti aminte de caramelul acela curgator? :)) Eu am ramas cu gandul la el si dupa cateva zile de of-uri si suspine :)) m-am hotarat sa-l fac din nou. De data aceasta in alta varianta. Rapida si simpla.

Foi de napolitana cu caramel

Foi Lica cu caramel si nuca

Ingrediente

  • 250 g zahar
  • 100 g unt
  • 150 ml frisca lichida
  • 1 foaie de napolitana
  • ~100 g miez de nuca prajit

Mod de preparare Napolitana cu caramel:

Zaharul se caramelizeaza, pana se aureste si devine lichid. Se da deoparte si turnam frisca lichida (atentie la aburi!) Punem din nou pe foc si amestecam continuu pana se topeste caramelul si compozitia incepe sa se ingroase, moment in care punem si untul. Amestecand continuu, se fierbe pana caramelul ajunge la consistenta dorita. Se da deoparte de pe foc, se adauga miezul de nuca prajit, curatat de coaja si rupt bucati cu mana.

Caramel cu nuca

Se lasa sa se racoreasca.

Foaia de napolitana o taiem in 2. Turnam caramelul caldut pe o bucata de napolitana, nivelam si acoperim cu cealalta bucata de napolitana. Dam la rece pana caramelul se intareste, apoi se portioneaza.

Napolitana cu caramel si nuca

poate vă plac și rețetele

26 comentarii

gaby_d 8 aprilie 2011 - 17:32

Ce buna idee!
Ii povesteam Ancai ca mi-am facut numai caramelul ca sa-mi fac pofta :))
Fain arata!

Răspuns
Anonymous 8 aprilie 2011 - 17:34

aiiiiii ce buna idee cred ca e deliciasa numai bine

Răspuns
Gabriela Cara 8 aprilie 2011 - 18:47

Arata bine de tot… ma tot intreb cand ai timp sa faci atatea, stiindu-te si cu doi copii. Bravo tie!
Te pup!

Răspuns
Nati 8 aprilie 2011 - 19:43

Imi inchipui ce bunaciune e, la napolitana ma refer! :))

Răspuns
Bianka 9 aprilie 2011 - 6:10

Asta trebe so fac si eu minunat

Răspuns
pansy 9 aprilie 2011 - 9:22

arata grozav!imi plac prajiturile cu caramel.tare mai esti harnicuta !

Răspuns
yaya6 9 aprilie 2011 - 9:36

ah ce buna-i prajitura asta,pacat ca eu aici nu gasesc foi,felicitari

Răspuns
Mimmi 9 aprilie 2011 - 10:12

Te astept cu drag sa participi la provocarea Dulce Romanie,a lunii Aprilie.
http://bucatepealese.blogspot.com/2011/04/dulce-romanie.html
O zi placuta !

Răspuns
Alice 9 aprilie 2011 - 14:44

Super napolitanele. Dar eu trebuie sa abtin din a le face. bebele meu e prea mic pt asa ceva si sa fac numai pt mine si sotu…..neeaaahhh
Apropo…am facut aluatul!! E bestial de fain si bun…Anul asta cu el fac cozonacii…Mersi fain Miha

Răspuns
Anonymous 9 aprilie 2011 - 16:28

Frisca lichida este smantana lichida (fara zahar)?
Kimi

Răspuns
Anonymous 9 aprilie 2011 - 16:42

Ce frisca lichida ai folosit?
Multumesc, Kimi.

Răspuns
Miha 9 aprilie 2011 - 17:50

Kimi, da…am folosit smantana lichida pe ntru frisca. Dar se poate folosi si frisca lichide vegetala.
Am luat smantana din Kaufland, Viam scrie pe cutie.

Răspuns
Miha 9 aprilie 2011 - 17:52

Alina, ma bucur ca ti-a placut. Eu astazi am facut cu acelasi aluat un cozonac cu branza dulce de vaci. Foooarte bun, dar n-am avut timp si nici dispozitie pentru poze. Poate data viitoare.
Pupici! :*

Răspuns
Miha 9 aprilie 2011 - 17:56

Multumesc mult de invitatie Mimmi!

Răspuns
Miha 9 aprilie 2011 - 17:58

Yaya, multumesc.
Mare pacat ca nu gasesti foi acolo la tine.

Răspuns
Miha 9 aprilie 2011 - 18:00

Pansy, multumesc.
Sunt harnicuta zici? Neeee…doar cateodata. :)))

Răspuns
Miha 9 aprilie 2011 - 18:03

Multumesc Bianka.
Daca o sa faci acest desert sigur n-o sa-ti para rau. 🙂

Răspuns
Miha 9 aprilie 2011 - 18:04

Multumesc Natalia.
Hi hi…as fi vrut sa nu fi fost vb de napolitane. :)))

Răspuns
Miha 9 aprilie 2011 - 18:06

Multumesc Gabriela!
Sa stii ca uneori ma intreb si eu asta. :)))

Răspuns
Miha 9 aprilie 2011 - 18:06

Anonim, multumesc!
E bun, merita incercat. 🙂

Răspuns
Miha 9 aprilie 2011 - 18:07

Gabi, multumesc.
Si mie de ce nu mi-ai spus? :)) Si? Cum a fost? Ti-a placut?

Răspuns
gaby_d 10 aprilie 2011 - 16:17

Mihule, azi am facut caramelul si l-am amestecat cu popcorn.
O nebunie!!!!

Răspuns
Salome 10 aprilie 2011 - 20:26

He publicado tu post en Mis favoritas de esta semana, espero que te gusten, puedes verlas en http://blocderecetas.blogspot.com/2011/04/mis-favoritas-semana-14-2011.html

Răspuns
Anonymous 19 aprilie 2011 - 6:46

pff

Răspuns
Anonymous 7 aprilie 2012 - 11:31

ai gustat si e atat de buna

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: