Va mai aduceti aminte de caramelul acela curgator? :)) Eu am ramas cu gandul la el si dupa cateva zile de of-uri si suspine :)) m-am hotarat sa-l fac din nou. De data aceasta in alta varianta. Rapida si simpla, napolitana cu caramel 😉

INGREDIENTE
- 250 g zahar
- 100 g unt
- 150 ml frisca lichida
- 1 foaie de napolitana
- ~100 g miez de nuca prajit
Mod de preparare Napolitana cu caramel:
Zaharul se caramelizeaza, pana se aureste si devine lichid. Se da deoparte si turnam frisca lichida (atentie la aburi!) Punem din nou pe foc si amestecam continuu pana se topeste caramelul si compozitia incepe sa se ingroase, moment in care punem si untul. Amestecand continuu, se fierbe pana caramelul ajunge la consistenta dorita. Se da deoparte de pe foc, se adauga miezul de nuca prajit, curatat de coaja si rupt bucati cu mana.
Se lasa sa se racoreasca.
Foaia de napolitana o taiem in 2. Turnam caramelul caldut pe o bucata de napolitana, nivelam si acoperim cu cealalta bucata de napolitana. Dam la rece pana caramelul se intareste, apoi se portioneaza.
25 comentarii
Ce buna idee!
Ii povesteam Ancai ca mi-am facut numai caramelul ca sa-mi fac pofta :))
Fain arata!
aiiiiii ce buna idee cred ca e deliciasa numai bine
Arata bine de tot… ma tot intreb cand ai timp sa faci atatea, stiindu-te si cu doi copii. Bravo tie!
Te pup!
Imi inchipui ce bunaciune e, la napolitana ma refer! :))
Asta trebe so fac si eu minunat
arata grozav!imi plac prajiturile cu caramel.tare mai esti harnicuta !
ah ce buna-i prajitura asta,pacat ca eu aici nu gasesc foi,felicitari
Te astept cu drag sa participi la provocarea Dulce Romanie,a lunii Aprilie.
http://bucatepealese.blogspot.com/2011/04/dulce-romanie.html
O zi placuta !
Super napolitanele. Dar eu trebuie sa abtin din a le face. bebele meu e prea mic pt asa ceva si sa fac numai pt mine si sotu…..neeaaahhh
Apropo…am facut aluatul!! E bestial de fain si bun…Anul asta cu el fac cozonacii…Mersi fain Miha
Frisca lichida este smantana lichida (fara zahar)?
Kimi
Ce frisca lichida ai folosit?
Multumesc, Kimi.
Kimi, da…am folosit smantana lichida pe ntru frisca. Dar se poate folosi si frisca lichide vegetala.
Am luat smantana din Kaufland, Viam scrie pe cutie.
Alina, ma bucur ca ti-a placut. Eu astazi am facut cu acelasi aluat un cozonac cu branza dulce de vaci. Foooarte bun, dar n-am avut timp si nici dispozitie pentru poze. Poate data viitoare.
Pupici! :*
Multumesc mult de invitatie Mimmi!
Yaya, multumesc.
Mare pacat ca nu gasesti foi acolo la tine.
Pansy, multumesc.
Sunt harnicuta zici? Neeee…doar cateodata. :)))
Multumesc Bianka.
Daca o sa faci acest desert sigur n-o sa-ti para rau. 🙂
Multumesc Natalia.
Hi hi…as fi vrut sa nu fi fost vb de napolitane. :)))
Multumesc Gabriela!
Sa stii ca uneori ma intreb si eu asta. :)))
Anonim, multumesc!
E bun, merita incercat. 🙂
Gabi, multumesc.
Si mie de ce nu mi-ai spus? :)) Si? Cum a fost? Ti-a placut?
Mihule, azi am facut caramelul si l-am amestecat cu popcorn.
O nebunie!!!!
He publicado tu post en Mis favoritas de esta semana, espero que te gusten, puedes verlas en http://blocderecetas.blogspot.com/2011/04/mis-favoritas-semana-14-2011.html
pff
ai gustat si e atat de buna