Dulciuri

Budinca de gris

Budinca de gris

Reteta Budinca de gris

Ingrediente

  • * 500 ml lapte
  • * 4 linguri gris
  • * 3 linguri zahar
  • * 1 ou
  • * vanilie

Budinca de gris este desertul copilariei multora dintre noi. Un desert simplu, dar delicios, ce-l savuram cu placere ori de cate ori il facea mama 🙂

Mod de preparare Budinca de gris:

Laptele il punem la fiert cu un praf de sare. Cand da in clocot punem grisul in ploaie, amestecand continuu cu un tel. Cand incepe sa se ingroase dam deoparte si lasam la racit. Adaugam galbenusul si vanilia. Omogenizam.

Albusul il batem spuma cu zaharul si il incorporam in compozitia de gris.

Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava bine unsa cu unt si se da la cuptor, la foc mediu, in jur de jumatate de ora, pana se rumeneste putin deasupra.

Se lasa in tava pana se racoreste, apoi se rastoana pe un platou.

Am servit cu topping de ciocolata. Se poate folosi si dulceata.

RETETA IN IMAGINI

 
Sa incercati si reteta de budinca de ciocolata
 
Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)
Tags: , ,

Comentarii prin facebook

3 Comentarii

  1. Arata foarte bine!

    La multi ani!!!

  2. Multumesc Daniela!

    La multi ani fericiti si voua!

  3. vero says:

    sunt foarte curioasa cum o sa iasa la gust
    am pus budinca intr-o tava,deasupra budincii am pus un strat de dulceata de mure si deasupra dulcetii am pus un pic de albus de ou batut cu zahar
    te pup si iti multumesc pentru reteta

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Crema de lamaie cu mascarpone pentru torturi si prajituri

Crema de lamaie cu mascarpone pentru torturi si prajituri

Am mancat la o prietena o prajitura cu crema de lamaie cu mascarpone absolut delicioasa. Atat de fina si gustoasa era crema, incat n-am rezistat si am cerut reteta. Astazi v-o aduc si voua si v-o recomand din toata inima. Fie ca alegeti sa o folositi la o prajitura de […]

Crema de zahar ars la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Crema de zahar ars la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Desi pentru mine cuptorul e sfant in materie de dulciuri, iata ca azi am indraznit sa-mi largesc orizonturile si am incercat reteta de crema de zahar ars. A fost primul desert ce mi-a venit in minte ca ar putea fi gatit la aburi, asta poate si pentru ca e un […]

Ciocolata de casa

Ciocolata de casa

Ciocolata de casa este un desert pe care il faceam la fiecare sarbatoare cand eram acasa la ai mei si inca multi ani dupa aceea. A fost apoi o perioada cand nu stiu din ce motive peste reteta de ciocolata de casa s-a asternut praful. Am refacut-o cu ocazia Sfantului […]

Papanasi cu smantana si dulceata

Papanasi cu smantana si dulceata

Papanasi am mai facut, pentru ca daca ii intrebi pe ai mei ce vor sa le fac bun vor raspunde invariabil „gogosi, papanasi si clatite” :)))) Si pentru ca aveam mai multa branza de vaci si pentru ca au iesit tare buni nu pot sa nu vi-i arat si voua. […]

%d blogeri au apreciat: