Reteta Budinca de gris
Ingrediente
- * 500 ml lapte
- * 4 linguri gris
- * 3 linguri zahar
- * 1 ou
- * vanilie
Budinca de gris este desertul copilariei multora dintre noi. Un desert simplu, dar delicios, ce-l savuram cu placere ori de cate ori il facea mama 🙂
Mod de preparare Budinca de gris:
Laptele il punem la fiert cu un praf de sare. Cand da in clocot punem grisul in ploaie, amestecand continuu cu un tel. Cand incepe sa se ingroase dam deoparte si lasam la racit. Adaugam galbenusul si vanilia. Omogenizam.
Albusul il batem spuma cu zaharul si il incorporam in compozitia de gris.
Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava bine unsa cu unt si se da la cuptor, la foc mediu, in jur de jumatate de ora, pana se rumeneste putin deasupra.
Se lasa in tava pana se racoreste, apoi se rastoana pe un platou.
Am servit cu topping de ciocolata. Se poate folosi si dulceata.
RETETA IN IMAGINI
3 comentarii
Arata foarte bine!
La multi ani!!!
Multumesc Daniela!
La multi ani fericiti si voua!
sunt foarte curioasa cum o sa iasa la gust
am pus budinca intr-o tava,deasupra budincii am pus un strat de dulceata de mure si deasupra dulcetii am pus un pic de albus de ou batut cu zahar
te pup si iti multumesc pentru reteta