Placinta cu mere

de Miha
759 vizualizări

* Pentru aluat:

* 1 ou
* 120 ml lapte
* 150 ml apa
* 2 linguri zahar
* 1 lingurita sare
* 10 g drojdie uscata
* 2 linguri unt topit
* faina cat cuprinde (cca 500 g)

* Pentru umplutura:

* 1 kg mere
* 4 linguri zahar
* 50 g unt
* 1 lingura scortisoara
* 4 linguri nuca macinata

Pentru aluat am pus toate ingredientele la masina de paine, programul de framantare+dospire.

Daca framantati manual puneti faina intr-un castron si amestecati-o cu drojdia uscata, sarea si zaharul. Faceti o gaura in mijloc si puneti oul usor batut, apoi laptele amestecat cu apa calduta si untul topit. Framantati pana obtineti un aluat omogen si elastic. Acoperiti castronul cu un prosop si lasati la dospit pana aluatul isi dubleaza volumul.

Intre timp se curata merele si se dau pe razatoarea cu ochiuri mari. Se pun la calit cu zahar, unt, nuci si scortisoara. Se lasa la racit.

Aluatul se imparte in 2 parti. Fiecare parte se intinde pe masa infainata, intr-o foaie nu foarte groasa, cca 0,5 cm. Se acopera cu merele calite

si se ruleaza cat mai strans posibil.

Ruloul obtinut se pune intr-o tava (de cozonac) unsa cu ulei si se lasa din nou la crescut, la loc caldut. Dupa ce si-a dublat volumul se unge cu galbenus desfacut cu putin lapte

si se da la cuptor, la 180 grade, pana se rumeneste.

Se lasa la racit in tava, dupa care se rastoana. Se taie felii si se pudreaza cu zahar.

poate vă plac și rețetele

14 comentarii

www.bucataria-sylviei.ro 28 decembrie 2009 - 0:21

Esti cea mai harnicuta gospodina ca vad ca inca bucataresti !!! Plimbandu-ma sa vad ce bunatati ai mai facut am observat ca m-ai trecut pe lista ta, ii multumesc mult esti o draguta. Pupici multi si spor in toate !

Răspuns
Marcela S. 28 decembrie 2009 - 1:51

BUNAAAAAAA! Arata grozav! Refreshing si delicioasa!Pupici.

Răspuns
Miha 28 decembrie 2009 - 9:37

Multumesc tare mult draga Silvia! Zilele astea chiar am luat pauza de la bucatarie :)). Acum am postat doar niste…restante. :))

Bineinteles ca te-am trecut in lista. Cu in site asa delicios nici nu se putea altfel. 😉

Te pup si sarbatori fericite in continuare!

Răspuns
Miha 28 decembrie 2009 - 9:38

Pup Marcela. Multumesc!

Răspuns
Laura Blaauwiekel 28 decembrie 2009 - 17:29

Anul nou sa iti aduca multe bucurii sanatate si prosperitate. La multi ani!
Cu drag, Laura Blaauwiekel

Răspuns
Cami 28 decembrie 2009 - 17:54

Miha, ce imi faci tu mie aici…Sti ca eu sint innebunita dupa toate retetele cu mere. Acum am lista si mai mare! O saptamina minunata! Cami

Răspuns
Laura Blaauwiekel 7 martie 2010 - 16:40

Miha placinta ta e de nota 10!! De ceva zile tot visez la o placinta cu mere dar parca nici o reteta nu mi se parea usoara/gustoasa. Astazi am incercat reteta si a iesit o bunatate. Multumesc

Răspuns
Miha 7 martie 2010 - 19:19

Multumesc Laura de nota maxima. 😉 Ma bucur tare mult pentru ea, dar mult mai mult ma bucur ca ti-a placut placintica. Sa papati sanatosi! Pup!

Răspuns
Laura 2 decembrie 2010 - 17:05

Miha reteta ta e super, am un sac de mere si ma gandeam sa trec la fapte… 🙂 Am o intrebare insa.. pomeneai ceva de masina de facut paine… ce masina de paine mi-ai recomanda, sa fie fiabila. Imi multumesc.

Răspuns
Miha 2 decembrie 2010 - 17:11

Laura, eu am o masina de paine de…ne-firma. :)) Alaska ii zice. Am luat ce-am gasit mai ieftin la vremea respectiva, acum vreo 2 ani. De atunci o folosesc pentru paine o data la 2-3 zile si de fiecare data cand trebuie sa fac aluat ce necesita framantare. Isi face treaba foarte bine.

Răspuns
Ana Maria S 23 februarie 2011 - 10:26

Faci niste prajituri exceptionale.Am luat si eu o reteta de placinta cu mere si a iesit extraordinar de buna.Esti o mare artista!

Răspuns
Miha 23 februarie 2011 - 10:31

Multumesc Ana Maria. Ma bucur tare mult ca ti-a placut placinta cu mere. Sper sa mai incerci si alte retete.

O zi frumoasa!

Răspuns
cristina 1 noiembrie 2012 - 8:47

e necesar ca aluatul care l-am framantat sa stea la dospit,adica sa creasca?

Răspuns
Miha 1 noiembrie 2012 - 9:07

Da, pentru ca placinta sa iasa moale si pufoasa. 🙂

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: