
INGREDIENTE
- Avem nevoie de:
- 500 g mere
- 1 cana de orez
- 100 g zahar
- 50 g unt
- 3 oua
- 2 linguri faina
- vanilie
Mod de preparare Budinca cu mere si orez:
Se spala merele si se taie bucati mici (data viitoare le voi taia felii mai mari, cred ca va iesi mai aspectuoasa) si se aseaza intr-o tava unsa bine cu unt. Se presara scortisoara si 2-3 linguri de zahar. Se da la cuptor pentru 20-30 minute, pana incep merele sa lase sirop si sa-si schimbe culoarea.
Cat timp merele sunt la cuptor se fierbe orezul in multa apa, aproximativ 5 cani. Dupa ce a fiert se scurge restul de apa si sa clateste cu apa rece.
Mixam bine ouale impreuna cu zaharul si vanilia. Adaugam untul topit si la sfarsit faina.
Cand merele au inceput sa se rumeneasca scoatem tava din cuptor si punem desupra orezul. Nivelam bine cu lingura, apoi turnam amestecul cu unt si oua. Se coace pana incepe orezul sa se rumeneasca.
Se scoate din tava dupa ce s-a racorit, se rastoarna pe un platou, astfel incat merele caramelizate sa fie deasupra.
6 comentarii
Arata foarte bine si pare sa mearga si la pitici. D-astia mai mici.
Da,e foarte potrivita si pentru pitici.La aia nemofturosi,asa cum e Robert al meu…
Pai daca nu merge la mofturosi ca Robert, nici eu nu-mi fac sperante cu Stefan al meu. Noroc ca mai am un musteriu care papa tot. Abia astept sa o incerc.
Hi hi…ma bucur ca ai inteles ce-am vrut sa spun draga Oana…Asta voiam sa zic de fapt…ca Robert e un mofturos si nu mananca orice…
Confirm, e absolut delicioasa budinca asta! Ai mei copii au papat-o cu placere, desi sint si ei mofturosi. Dar mofturosi la mincare, la deserturi nu fac mofturi. :-)))
Budinca a iesit grozava. I-am dat si pustiului meu de 1 an si a devorat-o .