Prajituri / Retete de prajituri

Negresa

Prajitura Negresa

Cea mai simpla si mai buna reteta de negresa

Prajitura Negresa

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • 1 ou
  • 1 cana zahar
  • jumate cana ulei
  • 1 cana lapte
  • 2 cani faina
  • 1 lingura bicarbonat
  • 3 linguri gem
  • 3 linguri cacao
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca lichida
loading...

Mod de preparare Negresa:

Se mixeaza bine oul cu zaharul, se adauga uleiul, laptele si gemul. Se mixeaza in continuare, apoi se adauga bicarbonatul, faina si cacaoa. Compozitia se pune in tava tapetata cu hartie de copt. Se coace in cuptor la 180 grade cam 30-35 de minute.

Facem o glazura de ciocolata. Ciocolata se topeste la foc mic cu untul si frisca lichida. Nu se fierbe. Se omogenizeaza si se lasa la racit. Cand s-a racit si a capatat consistenta unei smantani se toarna peste prajitura si presaram cu nuci, alune, stafide…dupa preferinta.

Negresa cu ciocolata

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...
Tags: , , , , , ,

Comentarii prin facebook

14 Comentarii

  1. Ce bine arata negresa, mi-ai indulcit ziua cu prajiturica asta. Dar nu vrei sa scrii si glazura mai detaliat, ca sa-ti fur reteta. Multumesc

  2. Mai, cat de usor se face negresa asta si ce demntial de buna poate sa iasa…

  3. Rapid si bun . Eu am devenit dependenta de blogul tau ,serios. Acum scotocesc sa vad ce mai pot face nou azi. Personal iti multumesc ca iti faci timp sa impartasesti cu noi retetele.

  4. Ereena,multumesc pentru aprecieri.Ma bucur nespus ca pot impartasi cu voi ceea ce fac eu cu drag in bucatarie pentru familia mea 😉

  5. arata f bine negreasa ta 😀
    as avea si eu o intrebare: ce dimensiuni are tava in care ai facut tu si cam cate portii ar iesi. sapt viitoare treb sa fac niste praji la munca si suntem cam multi:D. poate imi dai si alte idei, sa fac si altceva care sa numi ocupe f mult timp.
    ms mult de tot si spor la bucatarit:P

  6. Alinut, tava e de 25/35 cm. Parerea mea, tai patratelele de prajitura mai micute si vei avea mai multe portioare. 😉 Dar daca sunteti muuulti, cred ca trebe portie dubla.

  7. Anonymous says:

    mai multe detalii despre glazura:”> te rog!

  8. Am editat reteta, sper ca acum sa fie ok.
    Multumesc!

  9. sturza says:

    Buna ziua! As dorii un răspuns. Daca nu avem bicarbonat putem pune altceva? Va mulțumesc … :*

  10. Maria says:

    O lingura de bicarbonat nu este… cam mult ?

  11. Madalina says:

    Cum de lipsește esenta de rom?

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu gem de caise si frisca

Prajitura cu gem de caise si frisca

Sa ai in camara un borcan de gem de caise sau orice alt fruct este intotdeauna benefic 🙂 Ai pe ce pune mana cand ti se face pofta de ceva dulce si bun. Nu numai ca il poti savura pe-o felie de paine prajita cu unt, dar poti face si […]

Prajitura turnata cu caise

Prajitura turnata cu caise

Prajitura cu caise am tot facut vara asta, varianta cu iaurt ne-a placut cel mai mult, dar si varianta simpla si pufoasa. Si daca tot am avut multe caise la dispozitie am zis sa incerc si varianta turnata, am avut eu o presimtire ca va fi foarte buna 🙂 La […]

Prajitura cu caise

Prajitura cu caise

De obicei, pe timpul verii mai ales, prefer sa fac prajitura pufoasa cu fructe. De aceasta data, pentru ca aveam niste iaurt in frigider care se cerea consumat am facut o prajitura cu caise si iaurt absolut delicioasa. Pufoasa si aromata, trebuie s-o incercati si voi! Mod de preparare Prajitura […]

Prajitura cu visine si bezea cu cocos

Prajitura cu visine si bezea cu cocos

Prajitura cu afine si bezea cu nuca este una dintre cele mai bune prajituri fara ciocolata pe care am mancat-o vreodata 🙂 Daca ati incercat-o si voi si v-a placut, va recomand cu drag sa incercati si prajitura cu visine si bezea cu cocos. Este grozava, este delicioasa, este super-gustoasa! […]