Am tot citit in ultima vreme despre beneficiile si proprietatile susanului. Fiind o buna sursa de calciu am incercat sa-l introduc in alimentatia celor mici sub forma de lapte de susan. Am incercat, dar n-am reusit 😀 Dragii de ei probabil ca l-ar fi baut in continuare daca as fi insistat, dar cum nu-mi place sa vad grimase la masa am zis ca trebuie sa gasesc o alta metoda. Si am gasit aceste batoane de susan.
Ele, batoanele in sine, sunt foarte bune, dar dulci si consistente. Nu poti manca prea mult, astfel ca susanul ingerat nu va fi acelasi cantitativ ca si cel din laptele de susan, dar decat deloc e bun si asa :)))
Ingrediente
- 200 g seminte de susan
- ~100 g miez de nuca
- 200-250 g miere
mai puteti adauga si alte fructe uscate sau seminte, in functie de gustul si preferinta voastra (alune, caju, seminte de floarea-soarelui, migdale, stafide)
Mod de preparare Batoane de susan:
Semintele de susan si miezul de nuca se pun intr-o tigaie si se prajesc usor. Aveti grija asa amestecati continuu, sa nu se arda susanul.
Daca mierea este zaharisita o puneti intr-un ibric sau craticioara si o incalziti pana devine lichida. Turnam mierea in tigaie peste seminte si amestecam bine pana la omogenizare.
Se rastoarna pe o bucata de hartie de copt si se niveleaza. Se da la rece pana se intareste, apoi se portioneaza.
Pofta buna! 😉
10 comentarii
Suna si arata delicios. Vom incerca si noi 🙂
as incerca si eu aceasta reteta pentru baietelul meu.batoanele chiar sunt ferme la sfarsit, nu se rup, ca si consistenta sunt ca cele din comert?
Daca nu ma insel cele din comert sunt tari si casante, nu? Acestea sunt moi, cumva cleioase…
ma gandeam sa nu cada din mana, sa ajung cu ele pana la gura, sa nu se piarda pe drum…
:))) Cu siguranta nu se va intampla asta 😉
miha, ai reusit sa intri in familia noastra cu retele tale!
Este o rețetă superbă și ușor de preparat. felicitări Am găsit și eu o rețetă pe matiesflorina.wordpress.com/ este foarte bună.
Daca mierea nu este zaharisita atunci nu o mai încălzesc si o tron direct asa peste susan si nuci?
da, daca nu e zaharisita o pui direct
am facut si eu. Pt diversitate am pus si cateva stafide/fructe uscate ce le aveam. A iesit minunat!