Dulciuri

Batoane de susan

Batoane de susan cu nuca

Am tot citit in ultima vreme despre beneficiile si proprietatile susanului. Fiind o buna sursa de calciu am incercat sa-l introduc in alimentatia celor mici sub forma de lapte de susan. Am incercat, dar n-am reusit 😀 Dragii de ei probabil ca l-ar fi baut in continuare daca as fi insistat, dar cum nu-mi place sa vad grimase la masa am zis ca trebuie sa gasesc o alta metoda. Si am gasit aceste batoane de susan.

Ele, batoanele in sine, sunt foarte bune, dar dulci si consistente. Nu poti manca prea mult, astfel ca susanul ingerat nu va fi acelasi cantitativ ca si cel din laptele de susan, dar decat deloc e bun si asa :)))

Batoane de susan cu nuca

Ingrediente

  • 200 g seminte de susan
  • ~100 g miez de nuca
  • 200-250 g miere

mai puteti adauga si alte fructe uscate sau seminte, in functie de gustul si preferinta voastra (alune, caju, seminte de floarea-soarelui, migdale, stafide)

loading...

Mod de preparare Batoane de susan:

Semintele de susan si miezul de nuca se pun intr-o tigaie si se prajesc usor. Aveti grija asa amestecati continuu, sa nu se arda susanul.

Daca mierea este zaharisita o puneti intr-un ibric sau craticioara si o incalziti pana devine lichida. Turnam mierea in tigaie peste seminte si amestecam bine pana la omogenizare.

Se rastoarna pe o bucata de hartie de copt si se niveleaza. Se da la rece pana se intareste, apoi se portioneaza.

Pofta buna! 😉

Batoane cu susan si nuca

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...
Tags: , ,

Comentarii prin facebook

10 Comentarii

  1. Suna si arata delicios. Vom incerca si noi 🙂

  2. flori says:

    as incerca si eu aceasta reteta pentru baietelul meu.batoanele chiar sunt ferme la sfarsit, nu se rup, ca si consistenta sunt ca cele din comert?

  3. flori says:

    ma gandeam sa nu cada din mana, sa ajung cu ele pana la gura, sa nu se piarda pe drum…

  4. flori says:

    miha, ai reusit sa intri in familia noastra cu retele tale!

  5. Mătieș Florina says:

    Este o rețetă superbă și ușor de preparat. felicitări Am găsit și eu o rețetă pe matiesflorina.wordpress.com/ este foarte bună.

  6. Alexandra says:

    Daca mierea nu este zaharisita atunci nu o mai încălzesc si o tron direct asa peste susan si nuci?

  7. am facut si eu. Pt diversitate am pus si cateva stafide/fructe uscate ce le aveam. A iesit minunat!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Ciocolata de casa

Ciocolata de casa

Ciocolata de casa este un desert pe care il faceam la fiecare sarbatoare cand eram acasa la ai mei si inca multi ani dupa aceea. A fost apoi o perioada cand nu stiu din ce motive peste reteta de ciocolata de casa s-a asternut praful. Am refacut-o cu ocazia Sfantului […]

Papanasi cu smantana si dulceata

Papanasi cu smantana si dulceata

Papanasi am mai facut, pentru ca daca ii intrebi pe ai mei ce vor sa le fac bun vor raspunde invariabil „gogosi, papanasi si clatite” :)))) Si pentru ca aveam mai multa branza de vaci si pentru ca au iesit tare buni nu pot sa nu vi-i arat si voua. […]

Biscuiti de casa cu ciocolata si nuca

Biscuiti de casa cu ciocolata si nuca

V-am povestit deja de biscuitii de casa cu Finetti si de cat de mult au placut copiilor. Si mie mi-au placut, nu numai pentru ca sunt gustosi, ci si pentru ca se fac extrem de simplu si usor. Daca data trecuta am folosit mixerul pentru preparare, de data aceasta m-am […]

Biscuiti de casa cu Finetti

Biscuiti de casa cu Finetti

Atunci cand familia te trage de maneca si te intreaba daca ai ceva bun la desert si tu parca n-ai vrea sa le spui ca n-ai avut chef de gatit (altfel ce fel de super-mama ai mai fi? 😀 ) te sustragi cumva si in 30 de minute ai si […]