Batoane de susan

de Miha
1817 vizualizări
Batoane de susan cu nuca

Am tot citit in ultima vreme despre beneficiile si proprietatile susanului. Fiind o buna sursa de calciu am incercat sa-l introduc in alimentatia celor mici sub forma de lapte de susan. Am incercat, dar n-am reusit 😀 Dragii de ei probabil ca l-ar fi baut in continuare daca as fi insistat, dar cum nu-mi place sa vad grimase la masa am zis ca trebuie sa gasesc o alta metoda. Si am gasit aceste batoane de susan.

Ele, batoanele in sine, sunt foarte bune, dar dulci si consistente. Nu poti manca prea mult, astfel ca susanul ingerat nu va fi acelasi cantitativ ca si cel din laptele de susan, dar decat deloc e bun si asa :)))

Batoane de susan cu nuca

Ingrediente

  • 200 g seminte de susan
  • ~100 g miez de nuca
  • 200-250 g miere

mai puteti adauga si alte fructe uscate sau seminte, in functie de gustul si preferinta voastra (alune, caju, seminte de floarea-soarelui, migdale, stafide)

Mod de preparare Batoane de susan:

Semintele de susan si miezul de nuca se pun intr-o tigaie si se prajesc usor. Aveti grija asa amestecati continuu, sa nu se arda susanul.

Daca mierea este zaharisita o puneti intr-un ibric sau craticioara si o incalziti pana devine lichida. Turnam mierea in tigaie peste seminte si amestecam bine pana la omogenizare.

Se rastoarna pe o bucata de hartie de copt si se niveleaza. Se da la rece pana se intareste, apoi se portioneaza.

Pofta buna! 😉

Batoane cu susan si nuca

poate vă plac și rețetele

10 comentarii

NativeBox 28 ianuarie 2015 - 12:44

Suna si arata delicios. Vom incerca si noi 🙂

Răspuns
flori 1 februarie 2015 - 15:46

as incerca si eu aceasta reteta pentru baietelul meu.batoanele chiar sunt ferme la sfarsit, nu se rup, ca si consistenta sunt ca cele din comert?

Răspuns
Miha 1 februarie 2015 - 16:15

Daca nu ma insel cele din comert sunt tari si casante, nu? Acestea sunt moi, cumva cleioase…

Răspuns
flori 2 februarie 2015 - 16:19

ma gandeam sa nu cada din mana, sa ajung cu ele pana la gura, sa nu se piarda pe drum…

Răspuns
Miha 2 februarie 2015 - 16:40

:))) Cu siguranta nu se va intampla asta 😉

Răspuns
flori 2 februarie 2015 - 21:38

miha, ai reusit sa intri in familia noastra cu retele tale!

Răspuns
Mătieș Florina 24 decembrie 2015 - 22:33

Este o rețetă superbă și ușor de preparat. felicitări Am găsit și eu o rețetă pe matiesflorina.wordpress.com/ este foarte bună.

Răspuns
Alexandra 31 mai 2016 - 18:45

Daca mierea nu este zaharisita atunci nu o mai încălzesc si o tron direct asa peste susan si nuci?

Răspuns
Miha 31 mai 2016 - 18:53

da, daca nu e zaharisita o pui direct

Răspuns
o femeie 14 noiembrie 2018 - 15:32

am facut si eu. Pt diversitate am pus si cateva stafide/fructe uscate ce le aveam. A iesit minunat!

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: