Tort cu crema de portocale

de Miha
517 vizualizări

Tare mult mi-a placut reteta Laurei, de cum am vazut-o am stiut ce voi face cu crema de branza cu 0% (zero!!!) grasimi ce-o aveam in frigider. Nu, n-am intrat la dieta si nici barbata-miu nu mi-a batut vreun apropo cand a cumparat-o :)))) a fost doar neatentie 😉

Nu stiu cum o fi la voi dar la noi se aduna dupa sarbatori, fie Pasti, fie Craciun, multe figurine de ciocolata. Unele le dam, unele isi gasesc deliciosul sfarsit in cate un blat de tort sau prajitura, cum s-a si intamplat deja.

Tortul a fost bun, a fost, s-a terminat si se cere repetat. Nu stiu cat de curand, dar crema asta o voi avea in vedere si cu alte ocazii 😉

Tort cu portocale si blat cu ciocolata

Tort simplu cu crema de portocale si blat cu ciocolata

Ingrediente

  • Blat:
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 100 g unt
  • 100 g zahar (pudra)
  • 3 oua
  • 225 g faina
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • 200 g crema de branza
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 100 g zahar (pudra)
  • 1 lingurita gelatina
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 portocala de marime medie

Mod de preparare Tort cu crema de portocale:

Blat:

Ciocolata rupta bucatele si untul se pun intr-un vas si se topesc la foc mic. Omogenizam si lasam sa se raceasca. Adaugam zaharul si mixam bine pana nu se mai simt cristale de zahar in crema de ciocolata. Adaugam apoi cate un ou, pe rand, amestecand bine dupa fiecare. La sfarsit cernem peste compozitie faina si praful de copt si amestecam bine.

Turnam compozitia intr-o tava (18 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 45 de minute, pana blatul devine ferm la atingere si trece testul cu scobitoarea. Scoatem blatul pe un gratar si-l lasam sa se raceasca.

Crema:

Portocala o spalam foarte bine cu apa calda. Se pune intr-o craticioara cu apa si se fierbe timp de 15 minute. Se scurge apa, se inlocuieste cu alta si se pune din nou la fiert pentru alte 15 minute. Se repeta procedeul de 3-4 ori, astfel dispare amareala din coaja portocalei. Dupa ultima fierbere portocala se lasa la racit, apoi se taie bucatele, se curata de samburi si se paseaza cu mixerul vertical.

Portocala pentru crema

Gelatina se pune la hidratat in apa rece, atata apa cat sa fie bine acoperita. Crema de branza se mixeaza cu zaharul. Separat se mixeaza smantana pentru frisca cu zaharul vanilat pana devine pufoasa. Se amesteca cele doua compozitii.

Gelatina se topeste pe baie de aburi, se pune deasupra o parte mica (cateva linguri) din crema de branza si se mixeaza energic. Amestecam apoi cu restul de crema. La sfarsit incorporam piureul de portocala.

Blatul racit il taiem in trei parti, crema de asemenea o impartim in trei parti. Asamblam tortul in tava in care am copt blatul, tapetata cu folie alimentara.

Tort cu crema de portocale

Crema ramasa (cea de-a treia parte) o vom folosi la ornat. Se da la rece pentru cateva ore.

  • Fiind un tort simplu, pentru cei de-ai casei, nu l-am ornat in nici un fel, doar l-am imbracat in crema, voi va folositi imaginatia si-l ornati dupa plac 😉

Tort cu ciocolata si crema de portocale

Pofta buna! 😉

Tort simplu cu crema de portocale

Felie de tort cu crema de portocale

poate vă plac și rețetele

33 comentarii

Beth 14 ianuarie 2015 - 17:46

tout simplement divin ce gâteau, un grand bravo!
bisous

Răspuns
Miha 15 ianuarie 2015 - 10:19

Merci Beth >:D<

Răspuns
simonacallas 14 ianuarie 2015 - 23:47

Frumos tort si elegant prezentat, felicitari! 🙂

Răspuns
Miha 15 ianuarie 2015 - 10:19

Multumesc Simona! >:D<

Răspuns
Cristina 29 ianuarie 2015 - 15:00

Miha, felicitari, ador retetele tale 🙂
La crema de portocale se poate exclude gelatina? Mersi mult si la cat mai multe retete minunate 🙂

Răspuns
Miha 29 ianuarie 2015 - 16:02

Multumesc Cristina!
Cred ca depinde foarte mult de frisca si crema de branza folosite, de cat de ferma va fi crema la final. Poti incerca si fara gelatina, Laura n-a folosit in reteta ei (reteta de unde m-am inspirat pentru aceasta crema)

Răspuns
Alina 10 februarie 2015 - 23:19

Buna Miha,
As vrea sa fac acest tort, dar intr-o forna cu diamentru de 24 cm. Care ar trebui sa fie cantitatile in acest caz?
Multumesc frumos.

Alina

Răspuns
Miha 11 februarie 2015 - 12:51

O portie si jumatate cred ca este ok 😉

Răspuns
Elisa 16 februarie 2015 - 21:14

buna 🙂 ce crema de branza ai folosit?

Răspuns
Miha 16 februarie 2015 - 21:51

Cred ca Linesse ii zice, de la Lidl.

Răspuns
Georgiana 17 august 2015 - 11:48

Caut de ceva vreme o crema de portocale cu branza. Multumesc! 🙂
P.S. Asta e tort neornat? :)) E simplu, foarte elegant si arata minunat!

Răspuns
Miha 17 august 2015 - 12:16

multumesc frumos! 🙂

Răspuns
roxana 10 februarie 2016 - 18:17

ce fel de branza pot folosi?

Răspuns
Miha 10 februarie 2016 - 18:29

Almette sau Philadephia…

Răspuns
roxana 10 februarie 2016 - 19:12

portocala se pune cu tot cu coaja?

Răspuns
Miha 10 februarie 2016 - 19:57

da

Răspuns
maria 10 februarie 2016 - 20:37

Bună!Am încercat…blatul a cam crăpat la suprafața oare de ce ???ce oi fi greșit?crema e delicioasă !!!

Răspuns
Miha 10 februarie 2016 - 21:32

este posibil ca temperatura cuptorului sa fi fost un pic cam mare

Răspuns
roxana 15 februarie 2016 - 9:42

mascarpone nu se poate pune?

Răspuns
Miha 15 februarie 2016 - 17:56

se poate 🙂

Răspuns
roxana 18 februarie 2016 - 22:56

blatul se poate insiropa?

Răspuns
Miha 19 februarie 2016 - 9:13

eu consider ca nu trebuie insiropat, dar e doar gustul meu. Daca nu crezi ca trebuie…

Răspuns
roxana 19 februarie 2016 - 14:51

cu ce altceva ar merge imbracat?inafara de crema lui

Răspuns
Miha 19 februarie 2016 - 15:29

cu frisca, cu ciocolata… cu ce vrei si-ti place! 🙂

Răspuns
roxana 11 martie 2016 - 16:56

toata compozitia pentru blat o facem la mixer?

Răspuns
Miha 11 martie 2016 - 19:21

poti s-o faci si cu telul, daca te tin muschii 😉 :))

Răspuns
roxana 15 martie 2016 - 11:41

tava mea este de 26 cm.trebe sa dublez cantitatiile pt blat?

Răspuns
Miha 15 martie 2016 - 11:56

Da

Răspuns
Adriana 1 martie 2017 - 12:24

Buna! As vrea sa fac acest tort intr-o tava de 30/35 credeti ca daca dublez cantitatile, este ok!

Răspuns
Miha 1 martie 2017 - 20:59

da, dublate ar fi ok 🙂

Răspuns
adriana 2 martie 2017 - 16:19

va multumesc pt raspuns!

Răspuns
Raluca 22 aprilie 2017 - 13:55

Buna ziua.mie mi a iesit foarte tare blatul. L am întins cu mana in tava ..asa trebuie sa fie?

Răspuns
Miha 23 aprilie 2017 - 8:54

Buna, Raluca
Compozitia trebuie sa aiba consistenta unei smantani mai groase. NU-mi dau seama de ce la tine a iesit atat de tare incat sa-l intinzi cu mana. 🙁

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: