Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu blat de nuca si crema de ciocolata

Prajitura cu crema de ciocolata si blat cu nuca

De Revelion am simtit nevoia sa mananc o inghetata. Si am facut! 😉 Si atat de buna a fost si atat de bine a mers ca ai mei mi-au tot cerut, de-a mers masina de inghetata mai ceva ca la gelaterie :))

Si iata-ma din nou in fata unei provizii bune de albusuri… Mi-a placut tare mult acest blat de prajitura, nu cred ca voi mai face in alt mod un blat din albusuri 😉

Prajitura este una simpla, simpla de tot… dar in acelasi timp gustoasa, incat cu greu te poti opri din mancat 😀 Perfecta pentru o duminica in familie 😉

Prajitura cu ciocolata si nca

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 albusuri
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri nuca macinata
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 picaturi esenta de migdale
  • miez de nuca atat cat sa acopere fundul tavii
  • Crema de ciocolata:
  • 150 g ciocolata amaruie
  • 200 ml smantana pentru frisca
loading...

Mod de preparare Prajitura cu blat de nuca si crema de ciocolata:

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul pudra si se mixeaza pana spuma devine lucioasa. Aceasta trebuie sa faca „turturi” in momentul in care scoatem palete mixerului din castron. Adaugam esenta de migdale, nuca macinata, faina si praful de copt. Amestecam usor cu o spatula cu miscari de jos in sus.

Intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt punem un strat de nuca. Miezul de nuca il puteti pune intreg sau sfaramat intre degete. Deasupra punem compozitia pentru blat si o nivelam cu atentie.

Se coace la foc mediu pentru cca 25 de minute, in functie de cuptor. Blatul se rastoarna pe un gratar si se lasa la racit.

Blat din albusuri cu nuca si ciocolata

Crema de ciocolata:

Ciocolata rupta bucatele amestecata cu smantana pentru frisca se topeste pe foc mic sau la baine marie. Cand avem o crema omogena dam deoparte si lasam sa se racoreasca. Dam apoi la congelator pentru cca o ora, pana crema de ciocolata se raceste foarte bine si incepe sa se intareasca.

Crema de ciocolata se mixeaza pana devine pufoasa.

Crema de ciocolata pentru prajitura cu nuca

  • Crema de ciocolata se poate aroma dupa gust cu esenta de vanilie, rom sau menta… dupa preferinta

Se pune peste blatul racit si se niveleaza. Se da la rece pana in momentul servirii. A doua zi se taie mai bine si frumos

Pofta buna! 😉

Prajitura cu crema de ciocolata si blat cu nuca

loading...
Tags: , , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

9 Comentarii

  1. Rocsy Ciobanu says:

    Am venit sa servesc o prajiturica. Pup!

  2. Cristina says:

    Buna!

    Smantana pentru frisca nu se refera la frisca lichida, nu? Ca mai am genul acesta de retete de crema care se fac folosind frisca lichida si vreau sa fiu sigura ca e in regula daca folosesc smantana aceea lichida pentru frisca.

    Multumesc mult!

    • Da, smantana pentru frisca este frisca lichida 😉 🙂

      • Cristina says:

        Scuze ca te bat la cap cu frisca asta, dar am folosit frisca vegetala Hulala si dupa ce se raceste crema devine aproape casanta. Si mi se pare destul de ciudat totusi.
        Stiu ca scriai la o reteta ca folosesti frisca lichida de la Lidl, de-asta ai folosit si la prajitura aceasta? Caci as vrea totusi sa ramana mai moale, ca o crema.

        Mersi mult mult de tot!

        • Cristina, da… smantana pentru frisca de la Lidl o folosesc intotdeauna.
          In principiu, ar trebui sa fie ok si frisca Hulala, dar nu stiu sa-ti spun de ce crema ta a devenit casanta

          • Cristina says:

            E posibil sa se fi intamplat asta din cauza ciocolatei. Am folosit ciocolata amaruie care are 75-85% cacao si e posibil ca o astfel de ciocolata sa aiba nevoie de o cantitate mai mare de frisca. Tu ce fel de ciocolata folosesti, Miha? Multumesc!

          • Cristina, folosesc ciocolata de menaj de la Lidl, sunt tablete de 200 g. Este foarte buna, atat calitativ cat si ca pret ?

  3. Gabriela says:

    Dar galbenusurile nu se folosesc???!!!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Un desert perfect pentru cei ce iubesc cafeaua in toate formele ei. Crema fina de cafea cu mascarpone este absolut delicioasa si cu siguranta o voi mai folosi si la alte deserturi. Cafea am preparat la espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, doua portii, una pentru mine si una pentru reteta de […]

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana si crema de ciocolata de astazi este dovada ca nu e musai sa muncesti pe branci in bucatarie pentru o prajitura delicioasa. Din doar cateva ingrediente si minim de efort, obtii o prajitura care poate fi tranformata cu usurinta si in tort, daca ai ceva […]

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King este o prajitura de casa adaptata dupa celebra prajitura cumparata de la supermarket. La o prima impresie, poate parea ca are foarte mult zahar, lucru care m-a oprit si pe mine sa o fac pana acum. Atat de bine se completeaza toate straturile si aromele, incat […]

%d blogeri au apreciat: