Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu blat de nuca si crema de ciocolata

Prajitura cu crema de ciocolata si blat cu nuca

De Revelion am simtit nevoia sa mananc o inghetata. Si am facut! 😉 Si atat de buna a fost si atat de bine a mers ca ai mei mi-au tot cerut, de-a mers masina de inghetata mai ceva ca la gelaterie :))

Si iata-ma din nou in fata unei provizii bune de albusuri… Mi-a placut tare mult acest blat de prajitura, nu cred ca voi mai face in alt mod un blat din albusuri 😉

Prajitura este una simpla, simpla de tot… dar in acelasi timp gustoasa, incat cu greu te poti opri din mancat 😀 Perfecta pentru o duminica in familie 😉

Prajitura cu ciocolata si nca

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 albusuri
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri nuca macinata
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 picaturi esenta de migdale
  • miez de nuca atat cat sa acopere fundul tavii
  • Crema de ciocolata:
  • 150 g ciocolata amaruie
  • 200 ml smantana pentru frisca

Mod de preparare Prajitura cu blat de nuca si crema de ciocolata:

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul pudra si se mixeaza pana spuma devine lucioasa. Aceasta trebuie sa faca „turturi” in momentul in care scoatem palete mixerului din castron. Adaugam esenta de migdale, nuca macinata, faina si praful de copt. Amestecam usor cu o spatula cu miscari de jos in sus.

Intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt punem un strat de nuca. Miezul de nuca il puteti pune intreg sau sfaramat intre degete. Deasupra punem compozitia pentru blat si o nivelam cu atentie.

Se coace la foc mediu pentru cca 25 de minute, in functie de cuptor. Blatul se rastoarna pe un gratar si se lasa la racit.

Crema de ciocolata:

Ciocolata rupta bucatele amestecata cu smantana pentru frisca se topeste pe foc mic sau la baine marie. Cand avem o crema omogena dam deoparte si lasam sa se racoreasca. Dam apoi la congelator pentru cca o ora, pana crema de ciocolata se raceste foarte bine si incepe sa se intareasca.

Crema de ciocolata se mixeaza pana devine pufoasa.

Crema de ciocolata pentru prajitura cu nuca

  • Crema de ciocolata se poate aroma dupa gust cu esenta de vanilie, rom sau menta… dupa preferinta

Se pune peste blatul racit si se niveleaza. Se da la rece pana in momentul servirii. A doua zi se taie mai bine si frumos

Pofta buna! 😉

Prajitura cu crema de ciocolata si blat cu nuca

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

9 Comentarii

  1. Rocsy Ciobanu says:

    Am venit sa servesc o prajiturica. Pup!

  2. Cristina says:

    Buna!

    Smantana pentru frisca nu se refera la frisca lichida, nu? Ca mai am genul acesta de retete de crema care se fac folosind frisca lichida si vreau sa fiu sigura ca e in regula daca folosesc smantana aceea lichida pentru frisca.

    Multumesc mult!

    • Da, smantana pentru frisca este frisca lichida 😉 🙂

      • Cristina says:

        Scuze ca te bat la cap cu frisca asta, dar am folosit frisca vegetala Hulala si dupa ce se raceste crema devine aproape casanta. Si mi se pare destul de ciudat totusi.
        Stiu ca scriai la o reteta ca folosesti frisca lichida de la Lidl, de-asta ai folosit si la prajitura aceasta? Caci as vrea totusi sa ramana mai moale, ca o crema.

        Mersi mult mult de tot!

        • Cristina, da… smantana pentru frisca de la Lidl o folosesc intotdeauna.
          In principiu, ar trebui sa fie ok si frisca Hulala, dar nu stiu sa-ti spun de ce crema ta a devenit casanta

          • Cristina says:

            E posibil sa se fi intamplat asta din cauza ciocolatei. Am folosit ciocolata amaruie care are 75-85% cacao si e posibil ca o astfel de ciocolata sa aiba nevoie de o cantitate mai mare de frisca. Tu ce fel de ciocolata folosesti, Miha? Multumesc!

          • Cristina, folosesc ciocolata de menaj de la Lidl, sunt tablete de 200 g. Este foarte buna, atat calitativ cat si ca pret ?

  3. Gabriela says:

    Dar galbenusurile nu se folosesc???!!!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu gem si bezea cu nuca

Prajitura cu gem si bezea cu nuca

Nu putem incepe saptamana mai bine decat cu o prajitura cu gem si bezea cu nuca 🙂 Este o prajitura simpla, fara ingrediente sofisticate, o prajitura cu aluat fraged, umpluta cu gem si bezea crocanta cu nuca. E un deliciu! Mod de preparare Prajitura cu gem si bezea cu nuca: […]

Prajitura cu branza si budinca de visine

Prajitura cu branza si budinca de visine

Prajitura cu branza si budinca de visine de astazi este, de fapt, o reinterpretare la prajitura Fanta. Totul a pornit de la niste zeama ramasa de la un compot de visine pe care n-as fi vrut sa o arunc 🙂 Mod de preparare Prajitura cu branza si budinca de visine: […]

Prajitura cu visine si ciocolata

Prajitura cu visine si ciocolata

Dupa ce am incercat prajitura cu visine in fel si chip, prajitura cu visine si ciocolata s-a potrivit la fix poftelor noastre. Ciocolata si gustul acrisor al visinelor s-au combinat perfect, va recomand din suflet sa incercati si voi 🙂 Mod de preparare Prajitura cu visine si ciocolata: Crema de […]

Prajitura simpla cu iaurt

Prajitura simpla cu iaurt

Cand vrei ceva bun, ieftin si rapid incearca aceasta prajitura simpla cu iaurt. Nu este o prajitura de casa cu care sa furi privirile, dar te asigur ca este o prajitura pufoasa, gustoasa si aromata. Desigur, in functie de preferinte, se pot adauga in compozitie ceva fructe de sezon, bucati […]