Reteta Briose cu iaurt si ciocolata
INGREDIENTE
- Avem nevoie de:
- 2 oua
- 330 ml iaurt
- 100 g unt
- 100 ml lapte
- 100 g zahar
- 50 g ciocolata amaruie
- 1 plic zahar vanilat
- 1 praf de copt
- faina cat cuprinde,sa iasa un aluat mai gros decat cel de clatite
- Pentru decor:
- 2 linguri miere
- 1 lingurita scortioara
- fulgi de cacao (decor de cacao,din comert)
Mod de preparare Briose cu iaurt si ciocolata:
Ouale se mixeaza cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care se adauga pe rand zaharul, zaharul vanilat, untul topit, iaurtul (am folosit Activia de baut cu capsuni), laptele alternat cu faina amestecata cu praful de copt. Se mixeaza bine dupa fiecare. La sfarsit ciocolata tocata.
Se pune compozitia in formele de briose si se coace in cuptorul incins la 180 de grade timp de aproximativ jumatate de ora.
Mierea o punem pe foc, pana devine lichida si o amestecam cu scortisoara. Cu acest amestec ungem briosele si presaram cu fulgii de cacao.
7 comentarii
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Premii frumoase si colorate
Pentru fete aratoase si talentate!
P.S. – tu esti cea mai cea din toate!
O briosa asa ochioasa pentru micul dejun nu strica, asa ca … ma autoservesc, hmmm, delicioasa…
Cuscra,serveste cu incredere! 🙂
Pup!
Oooo…Laura draga…m-ai coplesit…si cu laude si cu premii…:) M-am emotionat! Multumesc!
laura are dreptate,esti tare!
Multumesc Alison! Esti tare draguta! 🙂 Pup!