Placinta cu mere si foi cu iaurt

de Miha
22509 vizualizări
Placinta cu mere si foi cu iaurt

Astazi va aduc o placinta cu mere absolut delicioasa. Foi cu iaurt si unt, fragede si bune si umplutura de mere aromate cu scortisoara, ce poate fi mai bun intr-o zi mohorata de toamna? Va promit ca este delicioasa si foarte usor de facut!

Placinta cu mere si foi cu iaurt

Placinta cu mere si foi cu iaurt

Astazi va aduc o placinta cu mere absolut delicioasa. Foi cu iaurt si unt, fragede si bune si umplutura de mere aromate… Prajituri Placinta cu mere si foi cu iaurt European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 4.5/5
( 8 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 200 g unt
  • 100 g iaurt
  • 2 oua
  • 50 g zahar (pudra)
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • ~300 g faina
  • coaja de portocale si esenta de vanilie
  • Umplutura:
  • 500 g mere calite
  • zahar si scortisoara, dupa gust

Mod de preparare Placinta cu mere si foi cu iaurt:

Eu am folosit mere rase puse la borcan, pentru ca asa mi-a fost mai la indemana 🙂 Asa am stiut si cantitatea exacta, dar nu e nicio problema daca aveti mai mult sau mai putin. In cazul in care voi nu le aveti puteti folosi mere proaspete, pe care le dati pe razatoarea cu ochiuri mari si le caliti cu putin ulei sau unt, zahar si scortisoara dupa gust. Le lasati sa se raceasca.

Aluat pentru placinta cu mere:

Untul  moale, lasat la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul pudra, coaja de portocale, esenta de vanilie si putina sare, pana devine cremos si nu se mai simt cristale de zahar. Adaugam ouale, unul cate unul, mixand dupa fiecare, apoi iaurtul in care am amestecat bicarbonatul. La sfarsit incorporam faina amestecata cu praful de copt.

Alautul obtinut se lasa cca 15 minute sa se odihneasca, dupa care se imparte in 2 parti aproximativ egale. Una dintre bucatile de aluat se intinde in foaie subtire, la marimea tavii folosite. Recomand o tava de cca 20/25 cm. Punem apoi compozitia de mere calite in strat uniform. Acoperim cu cea de-a doua foaie de aluat intinsa la aceeasi marine si decupata din loc in loc cu un cutit bine ascutit.

Coacem placinta cu mere la foc mediu (180 grade sau 160 grade cu ventilatie, la cuptorul electric) pentru cca 40 de minute, pana se rumeneste frumos deasupra. O lasam se se racoreasca in tava, apoi o scoatem pe un gratar si o lasam sa se raceasca bine. Se portioneaza si se pudreaza cu zahar pudra vanilat.

Pofta buna! 😉

Placinta cu mere si foi cu iaurt

RETETA IN IMAGINI

Va recomand sa incercati si varianta de post, reteta AICI

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook AICI

poate vă plac și rețetele

Lasă un răspuns