Dulciuri

Alivanca

Alivenci moldovenesti

Reteta Alivanca

Alivenci moldovenesti

Ingrediente

  • * 300 g branza de vaci
  • * 30 g unt
  • * 30 g smantana
  • * 2 oua
  • * 50 g malai
  • * 30 g faina
  • * Pentru servit:
  • * 100 g smantana
  • * 50 g zahar
loading...

Mod de preparare Alivanca:

Branza de vaci se mixeaza impreuna cu galbenusurile, se adauga smantana, faina, malaiul, untul moale la temperatura camerei si un praf de sare. Dupa ce compozitia s-a omogenizat foarte bine se adauga albusurile batute spuma tare. Se amesteca usor, amestecand de jos in sus.

Se unge o tava cu un strat generos de unt, se toarna compozitia si se da la cuptor la foc mediu pana se rumeneste.

Se serveste foarte fierbinte cu smantana indulcita.

Alivenci moldovenesti

Alivanca moldoveneasca

loading...
Tags: , , ,

Comentarii prin facebook

10 Comentarii

  1. ce bine arata!imi facea bunica…trebuie sa fac si eu!

  2. Trebuie incercata ca arata mult prea bine 😉

  3. e buna buna! 😉

  4. oana says:

    A iesit super buna insa mi s-a lasat dupa ce am scos-o din cuptor!!

  5. Irina says:

    E fara zahar? Nu trebuie deloc indulcita…..

  6. ana says:

    Mama ne facea cu branza sarata.
    Ce bine ca a-ti postat, chiar imi era dor, dar nu aveam pe cine sa intrab cum se face

  7. Adriana says:

    Cat de mare sa fie vasul?

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Crema de lamaie cu mascarpone pentru torturi si prajituri

Crema de lamaie cu mascarpone pentru torturi si prajituri

Am mancat la o prietena o prajitura cu crema de lamaie cu mascarpone absolut delicioasa. Atat de fina si gustoasa era crema, incat n-am rezistat si am cerut reteta. Astazi v-o aduc si voua si v-o recomand din toata inima. Fie ca alegeti sa o folositi la o prajitura de […]

Crema de zahar ars la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Crema de zahar ars la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Desi pentru mine cuptorul e sfant in materie de dulciuri, iata ca azi am indraznit sa-mi largesc orizonturile si am incercat reteta de crema de zahar ars. A fost primul desert ce mi-a venit in minte ca ar putea fi gatit la aburi, asta poate si pentru ca e un […]

Ciocolata de casa

Ciocolata de casa

Ciocolata de casa este un desert pe care il faceam la fiecare sarbatoare cand eram acasa la ai mei si inca multi ani dupa aceea. A fost apoi o perioada cand nu stiu din ce motive peste reteta de ciocolata de casa s-a asternut praful. Am refacut-o cu ocazia Sfantului […]

Papanasi cu smantana si dulceata

Papanasi cu smantana si dulceata

Papanasi am mai facut, pentru ca daca ii intrebi pe ai mei ce vor sa le fac bun vor raspunde invariabil „gogosi, papanasi si clatite” :)))) Si pentru ca aveam mai multa branza de vaci si pentru ca au iesit tare buni nu pot sa nu vi-i arat si voua. […]

%d blogeri au apreciat: