Alivanca

de Miha
730 vizualizări
Alivenci moldovenesti

Reteta Alivanca

Alivenci moldovenesti

Ingrediente

  • * 300 g branza de vaci
  • * 30 g unt
  • * 30 g smantana
  • * 2 oua
  • * 50 g malai
  • * 30 g faina
  • * Pentru servit:
  • * 100 g smantana
  • * 50 g zahar

Mod de preparare Alivanca:

Branza de vaci se mixeaza impreuna cu galbenusurile, se adauga smantana, faina, malaiul, untul moale la temperatura camerei si un praf de sare. Dupa ce compozitia s-a omogenizat foarte bine se adauga albusurile batute spuma tare. Se amesteca usor, amestecand de jos in sus.

Se unge o tava cu un strat generos de unt, se toarna compozitia si se da la cuptor la foc mediu pana se rumeneste.

Se serveste foarte fierbinte cu smantana indulcita.

Alivenci moldovenesti

Alivanca moldoveneasca

poate vă plac și rețetele

10 comentarii

geta 29 octombrie 2010 - 12:25

ce bine arata!imi facea bunica…trebuie sa fac si eu!

Răspuns
miremirc 12 decembrie 2011 - 9:54

Trebuie incercata ca arata mult prea bine 😉

Răspuns
Miha 12 decembrie 2011 - 11:05

e buna buna! 😉

Răspuns
oana 10 martie 2013 - 9:16

A iesit super buna insa mi s-a lasat dupa ce am scos-o din cuptor!!

Răspuns
Irina 7 mai 2014 - 11:53

E fara zahar? Nu trebuie deloc indulcita…..

Răspuns
Miha 7 mai 2014 - 14:44

se indulceste smantana pentru servit 😉

Răspuns
ana 9 octombrie 2015 - 21:24

Mama ne facea cu branza sarata.
Ce bine ca a-ti postat, chiar imi era dor, dar nu aveam pe cine sa intrab cum se face

Răspuns
Miha 9 octombrie 2015 - 21:41

Ma bucur ca iti place 🙂

Răspuns
Adriana 1 decembrie 2019 - 19:40

Cat de mare sa fie vasul?

Răspuns
Miha 3 decembrie 2019 - 13:34

compozitia este pentru un vas mic, 18-20 cm diametru

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: