Verrines este un termen folosit pentru aperitive la pahar (diverse alimente dispuse in straturi in pahare transparente) sau desert la pahar (diverse creme, fructe si/sau piscoturi dispuse in straturi in pahare transparente).
O varianta eleganta de prezentare pentru orice masa festiva, dar si pentru o masa mai putin formala, intre prieteni. 😉
Eu aici am pregatit ceva simplu, simplu de tot dupa o idee preluata de la Alison. Combinatiile ce se pot face sunt diverse si nelimitate, lasati-va imaginatia sa zburde.
Ingrediente
- Pentru 2 pahare:
- 1 avocado bine copt
- 2 linguri smantana
- 1 catel usturoi
- marar proaspat
- sare si piper
- ~75 g somon afumat
- felii de lamaie
Mod de preparare Verrines cu avocado si somon afumat:
Avocado se taie in jumatate. Se scoate samburele, apoi cu o lingura se scobeste miezul. Se stropeste cu putina zeama de lamaie, apoi se taie cubulete mici. Punem intr-un castron, adaugam smantana, mararul si usturoiul tocate marunt, sare si piper dupa gust.
Somonul se taie cubulete.
Punem crema de avocado in pahare, acoperim cu un strat de somon afumat si deasupra cate o felie de lamaie. Invelim bine paharele in folie alimentara si dam la rece pana in momentul servirii.
Asta-i tot! Sa aveti pofta! 😉
5 comentarii
arata grozav! si ideea mi se pare geniala, trebuie sa o incerc si eu! 🙂
Multumesc Ama! >:D<
Foarte elegant, desi simplu. Multumim de retetele minunate pe care le impartasesti cu noi. Te pup.
Felicitari pt toate minunatiile de pe blog. Simple de preparat acest aperitiv, insa elegant. Te pup.
Foarte bine arata!