Verrines cu avocado si somon afumat

de Miha
347 vizualizări
Verrines cu avocado si somon afumat

Verrines este un termen folosit pentru aperitive la pahar (diverse alimente dispuse in straturi in pahare transparente) sau desert la pahar (diverse creme, fructe si/sau piscoturi dispuse in straturi in pahare transparente).

O varianta eleganta de prezentare pentru orice masa festiva, dar si pentru o masa mai putin formala, intre prieteni. 😉

Eu aici am pregatit ceva simplu, simplu de tot dupa o idee preluata de la Alison. Combinatiile ce se pot face sunt diverse si nelimitate, lasati-va imaginatia sa zburde.

Verrines cu avocado si somon

Ingrediente

  • Pentru 2 pahare:
  • 1 avocado bine copt
  • 2 linguri smantana
  • 1 catel usturoi
  • marar proaspat
  • sare si piper
  • ~75 g somon afumat
  • felii de lamaie

Mod de preparare Verrines cu avocado si somon afumat:

Avocado se taie in jumatate. Se scoate samburele, apoi cu o lingura se scobeste miezul. Se stropeste cu putina zeama de lamaie, apoi se taie cubulete mici. Punem intr-un castron, adaugam smantana, mararul si usturoiul tocate marunt, sare si piper dupa gust.

Somonul se taie cubulete.

Punem crema de avocado in pahare, acoperim cu un strat de somon afumat si deasupra cate o felie de lamaie. Invelim bine paharele in folie alimentara si dam la rece pana in momentul servirii.

Asta-i tot! Sa aveti pofta! 😉

Verrines cu avocado si somon afumat

poate vă plac și rețetele

5 comentarii

Ama 19 ianuarie 2014 - 18:56

arata grozav! si ideea mi se pare geniala, trebuie sa o incerc si eu! 🙂

Răspuns
Miha 20 ianuarie 2014 - 11:30

Multumesc Ama! >:D<

Răspuns
maria elena 19 ianuarie 2014 - 22:31

Foarte elegant, desi simplu. Multumim de retetele minunate pe care le impartasesti cu noi. Te pup.

Răspuns
maria elena 19 ianuarie 2014 - 22:34

Felicitari pt toate minunatiile de pe blog. Simple de preparat acest aperitiv, insa elegant. Te pup.

Răspuns
Dana 24 ianuarie 2014 - 3:42

Foarte bine arata!

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: