Rulada de curcan cu ierburi

de Miha
154 vizualizări
Rulada de curcan cu ierburi

“Carnivorii” mei ar fi tare multumiti daca le-as da zilnic friptura sau snitele :)) dar asa cum ii sade bine unei mamici cu blog culinar :)) incerc sa le diversific optiunile 😉 Nu de alta, dar daca pot face ceva bun si savuros cu putine ingrediente de ce sa nu le fac? Si pe langa asta… de ce sa nu va arat si voua? :))))

Asadar, o rulada de curcan cu ierburi aromate, ce poate fi servita calda, alaturi de garnitura preferata sau rece ca aperitiv. De asemenea, puteti face un sandwich excelent pentru micul dejun. Alegerea va apartine! 😉

Rulada de curcan cu ierburi

Ingrediente

  • o bucata de piept de curcan (~400 g)
  • ~75 g unt
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • sare si piper

Mod de preparare Rulada de curcan cu ierburi:

In untul moale, lasat la temperatura camerei, se incorporeaza oregano si busuiocul.

  • Daca aveti ierburi proaspete le puteti folosi, va fi cu mult mai bun

Pieptul de curcan se taie in felii de grosimea unui deget. Fiecare felie se acopera cu folie alimentara si se bate cu ciocanul de snitele pana se subtiaza.

Se aseaza feliile obtinute pe o alta bucata de folie, una langa alta, cat mai compact. “Foaia” obtinuta se unge cu untul aromat, apoi se ruleaza ajutandu-ne de folie.

Piept de curcan

Strangem bine la capete si facem nod. Mai punem un strat de folie deasupra (pentru siguranta) si punem ruloul la fiert in apa clocotita pentru vreo 15-20 de minute.

Rulada de curcan

Scoatem ruloul din apa, il lasam sa se scurga bine de apa si sa se racoreasca, scoatem folia de pe el, apoi il prajim usor pe toate partile intr-o tigaie in care am pus 2 linguri de ulei. Se scoate pe un prosop absorbant si dupa ce se racoreste se feliaza dupa dorinta.

Pofta buna! 😉

Rulada de curcan cu ierburi

 

poate vă plac și rețetele

2 comentarii

Simona 22 ianuarie 2014 - 21:42

Un aperitiv sanatos si delicios!!

Răspuns
Andreea 28 23 ianuarie 2014 - 13:04

Ce bine arata si pare asa de simplu de facut!!! Am sa incerc si eu!!

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: