N-am mai mancat varza calita de multa vreme. Si cand spun multa, e chiar multa… adica eram si eu mai tanara :)))) Aveam cumparata o varza rosie pentru salata, dar nu stiu cum nu prea s-a potrivit cu meniul familiei, asa ca pana la urma am hotarat ca varza calita va fi.
Puteti inlocui varza rosie cu cea alba, iar in perioada postului se poate folosi doar ulei pentru calire.
Ingrediente
- 1 varza rosie medie
- 1 ceapa
- 100 g kaiser
- 1 lingura ulei
- sare si piper
- fulgi de ardei iute
- cimbru uscat
Mod de preparare Varza rosie calita:
Varza se taie fideluta, se sareaza si se freaca bine, sa se inmoaie.
Intr-o cratita incingem uleiul de masline si adaugam kaiserul taiat felii subtiri.
Prajim bine kaiserul pe ambele parti. Scoatem pe o farfurie si pastram la cald.
In grasimea lasata de kaiser sotam ceapa tocata marunt, pana se inmoaie. Adaugam varza si putina apa. Fierbem la foc mic, amestecand din cand in cand, pana varza se inmoaie. Mai adaugam sare daca mai este necesar, putin piper, fulgi de ardei iute si cimbru uscat. La sfarsit punem si kaiserul ce l-am dat deoparte si omogenizam.
Se serveste calda, cu ardei iute si mamaliguta.
O reteta culinara simpla, o mancare delicioasa ce poate fi servita si ca garnitura la o friptura de porc.
2 comentarii
Buna. Ce marca este kaizerul ca arata tare bine? Multumesc.
Nu stiu Monica. Am trimis sotul la cumparaturi si chiar n-am dat importanta firmei producatoare.