Prajitura cu crema de lamaie

de Miha
396 vizualizări

Aceasta prajitura cu crema de lamaie este pur si simplu minunata. Un blat pufos de pandispan si o crema delicata de lamaie… nimic nu poate fi mai bun, decat poate o prajitura cu ciocolata. :)))) Este foarte usor de facut si a intrat imediat in topul meu cu retete de prajituri. 😉

prajitura cu crema de lamaie

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita coaja de lamaie confiata
  • Crema:
  • 2 linguri amidon
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingurita coaja de lamaie confiata
  • 450 ml lapte
  • 200 g unt
  • zeama de la o lamaie mare

Mod de preparare Prajitura cu crema de lamaie:

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma lucioasa, ca pentru bezele. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei, ca pentru maioneza, in care am adaugat si coaja de lamaie confiata. Se omogenizeaza amestecand usor. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor cu o spatula cu miscari de jos in sus.

Compozitia se toarna intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pentru cca 30 de minute, pana blatul se rumeneste usor deasupra. Se scoate pe un gratar si se lasa la racit.

Crema:

Amestecam zaharul cu amidonul. Turnam laptele incet si amestecam constant, sa nu se formeze cocoloase. Punem vasul pe foc mic sau la baine-marie si se fierbe pana compozitia se ingroasa ca o budinca. Dam deoparte, adaugam coaja de lamaie confiata, omogenizam si lasam la racit. Din cand in cand amestecam, sa nu se formeze pojghita.

Untul moale, la temperatura camerei, il mixam pana devine pufos.

Daca o sa considerati necesar, puteti adauga 1-2 linguri de zahar pudra in unt atunci cand il mixati.

In budinca racita adaugam untul putin cate putin, mixand bine dupa fiecare transa pusa. La sfarsit punem zeama de lamaie.

Blatul bine racit se taie in doua. Pe unul din blaturi se pun 2/3 din crema, acoperim cu cel de-al doilea blat si “ornam” cu restul de crema.

Prajitura cu crema de lamaie se da la rece pentru vreo ora… doua… trei… cat rezistati sa o stiti acolo in frigider. :)))) Cel mai bine se taie a doua zi! 😉

prajitura cu crema de lamaie

Sursa de inspiratie

poate vă plac și rețetele

18 comentarii

Paula Gafitescu 27 aprilie 2013 - 16:08

Faina prajiturica ai facut Miha, si pozele sunt tare faine si ele! Te pup

Răspuns
gaby_d 27 aprilie 2013 - 17:06

Garantez ca e buna ;;)

Răspuns
Buburuza Bubu 27 aprilie 2013 - 17:31

Cu siguranta un Deliciu! Hugs

Răspuns
Rocsy Ciobanu 27 aprilie 2013 - 17:43

Cu siguranta delicioasa!

Răspuns
Paradis 28 aprilie 2013 - 1:30

Privit :)yum ..plecat ca sînt in dieta:)Arata tare bine!

Răspuns
Rita 28 aprilie 2013 - 5:42

Excelenta prajiturica. Imi place mult blatul auriu cu crema aceea alba.
Duminica frumoasa!

Răspuns
Diana 28 aprilie 2013 - 7:05

Ci buuuuuuuuuun , de parca tu ai putea face ceva si sa nu fie bun… :d

Răspuns
Maria 30 aprilie 2013 - 6:04

Arataaa, yami, yami 🙂 !

Răspuns
Anca 30 aprilie 2013 - 6:05

Si ceva care nu ingrasa te rog !

Răspuns
cristina 5 mai 2013 - 20:16

O prajitura care merge bine in zilele calduroase. delicioasa,multumesc

Răspuns
Miha 7 mai 2013 - 17:39

Si eu multumesc! 🙂

Răspuns
Adelina Tomescu 12 martie 2014 - 14:22

Toate bune si frumoase, prajitura chiar a iesit gustoasa, insa nu mi-a crescut deloc blatul. Nu stiu unde am gresit :(. Mai incerc!

Răspuns
Miha 14 martie 2014 - 9:31

Poate ca n-ai batut albusurile suficient.

Răspuns
mari 23 martie 2014 - 12:58

Lingurile cu faina se pun trase sau cu varf?

Răspuns
Miha 23 martie 2014 - 13:37

Nu rase, mai cu varf 😉

Răspuns
mari 23 martie 2014 - 13:02

Erata : rase in loc de trase

Răspuns
turturean estera 21 iulie 2014 - 16:00

Daca nu se pune amidon an crema are ceva?

Răspuns
Miha 21 iulie 2014 - 16:07

Amidonul ajuta crema sa se ingroase.

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: