Vafe de cartofi cu cascaval

de Miha
529 vizualizări
Vafe aperitiv cu cascaval

Am vrut sa fac niste bulete de cartofi cu cascaval ca garnitura pentru o friptura de pui. Dar in ultima clipa am schimbat directia :)) si le-am copt in aparatul de vafe, sa le fac mai…usurele. Foarte bune au iesit.

Vafe aperitiv cu cascaval

Ingrediente

  • 4 cartofi medii
  • 50 g unt
  • 100 g cascaval
  • 1 ou
  • cateva linguri faina
  • sare si piper cu usturoi

Mod de preparare Vafe de cartofi cu cascaval:

Cartofii se spala foarte bine si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert (se verifica cu furculita) se trec sub un jet de apa rece si se curata de coaja, apoi ii pasam ca pentru piure. Adaugam untul, cascavalul ras pe razatoarea cu ochiuri mici, sare, piper cu usturoi, dupa gust. Punem si 1-2 linguri de faina, atat cat sa se lege compozitia si sa o putem modela.

Formam bilute din compozitie, cu mana umezita si le punem in aparatul de vafe, bine incins. Se coc pana se rumenesc.

Se servesc calde ca garnitura sau reci ca aperitiv.

Vafe aperitiv

poate vă plac și rețetele

22 comentarii

sarah 27 septembrie 2011 - 13:13

foarte fain arata.pupici

Răspuns
Fancy Cake 27 septembrie 2011 - 13:28

Imi place ideea. Nu m-as fi gandit niciodata ca ies la fel de bune si neprajite in ulei.Eu am un aparat de waffle mai mare (ca forma). Sper sa iasa la fel de bune.
Pupici

Răspuns
Danutza 27 septembrie 2011 - 13:36

Ce super arata! IMI PLAC LA NEBUNIEEEE!

Răspuns
Bianka 27 septembrie 2011 - 13:38

Poate fi foarte bun cu casacaval

Răspuns
Invizibilul 27 septembrie 2011 - 13:55

Te-am notat ! :)))

Răspuns
DiaMar-bucataria galbena 27 septembrie 2011 - 14:11

O bunatate ai facut.Te pup!

Răspuns
Anonymous 27 septembrie 2011 - 15:12

Sunt convinsa ca sunt bune pe cat de aratoase sunt! Oare merg si in cuptor facute, daca nu am forma speciala:( ?

Răspuns
ophelia1983 27 septembrie 2011 - 15:41

super idee!chiar trebuie sa mai scot aparatul de la naftalina!

Răspuns
Licuta Marin 27 septembrie 2011 - 15:55

Ce idee minunata!!! Notat! Pup!

Răspuns
Miha 27 septembrie 2011 - 18:26

Anonim, merg si facute la cuptor. Uite aici o varianta: http://dulciurifeldefel.blogspot.com/2009/10/bulgarasi-de-cartofi-cu-branza.html

Răspuns
Miha 27 septembrie 2011 - 18:26

Pupici Sarah, multumesc! :*

Răspuns
Miha 27 septembrie 2011 - 18:27

Raluca, poti sa le faci mai mari, mai mici…nu conteaza asta. Gustul e acelasi. Pup!

Răspuns
Miha 27 septembrie 2011 - 18:28

Multumesc Danuta. Si noua ne-au placut! Copiii s-au distrat, au crezut ca le dau friptura cu prajiturele. :)))

Răspuns
Miha 27 septembrie 2011 - 18:29

Bianka, e bun. Cascavalul poate fi inlocit cu mozzarella sau cu telemea, dupa preferinta. 🙂

Răspuns
Miha 27 septembrie 2011 - 18:30

Invizibilule…asta sper sa fie de bine. :))))

Răspuns
Miha 27 septembrie 2011 - 18:31

Multumesc DiaMar, pupici!

Răspuns
Miha 27 septembrie 2011 - 18:33

Ophelia, neaparat sa-l scoti. Nu-l tine acolo “de bun” :))

Răspuns
Miha 27 septembrie 2011 - 18:36

Licuta, multumesc.
Ideea nu-mi apartine, vazusem mai demult ceva asemanator pe bucataras.ro la Rivka 🙂

Răspuns
Petronela 27 septembrie 2011 - 21:03

O idee minunata…o notez caci nu se stie….imi place mult iar efectul e deosebit!
Pupici si o seara minunata!!!

Răspuns
Daniela 28 septembrie 2011 - 6:31

Iote ca daca n-am aparat, nu-mi ramine decit sa dau cu dej^tu pe ecranul computatorului, ca sa-mi dau seama ce deliciu ai construit mataluta aici…

Răspuns
Antonina S. 28 septembrie 2011 - 9:20

Eu nu mai am forma ufff ce ma oftic acum. Tare frumoase sunt.. si gustoase clar!! pupici

Răspuns
catkitchen 29 septembrie 2011 - 18:55

nici eu nu am forma , dar vine ziua cand intru in posesia ei si atunci ma pun pe treaba , arata fff bine ce ai facut tu !!!!

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: