Ideea e ca poti face aceste trigoane cu orice fel de branza ai la dispozitie sau care iti place. Poti chiar sa folosesti branzeturi ce le ai in frigider si nu prea se mai leaga nimeni de ele 🙂 La fel de bine se pot face si in varianta dulce, cu branza de vaci proaspata si aromata dupa gust cu vanilie, rom sau coaja de lamaie.
Ingrediente
- 1/2 pachet foi de placinta
- 200 g telemea
- 100 g cascaval
- 100 g parmezan
- 1 ou
- 1 lingura smantana
- sare si piper
- marar
- Pentru uns:
- 1 galbenus
- 2 linguri lapte
- seminte de negrilica
- ulei pentru uns foile
Mod de preparare Trigoane cu branza:
Intr-un castron se amesteca telemeaua cu cascavalul si parmezanul rase. Se adauga oul si smantana si se omogenizeaza. Se sareaza si pipereaza dupa gust si se aromeaza cu marar.
Foile de placinta se taie fasii, atat de late cat de mari vreti sa va iasa trigoanele. Fiecare fasie se unge cu ulei, apoi se suprapun cate 3-4. Se pune cate o lingura de branza pe coltul unei fasii si se pliaza fasia pe diagonala. In continuare se pliaza pe conturul triunghiului format pana se termina fasia.
Se aseaza in tava de aragaz tapetata cu hartie de copt si se ung cu galbenus de ou amestecat cu lapte. Se presara seminte de negrilica.
Se da tava la cuptor pana trigoanele cu branza sunt frumos rumenite.
Pofta buna! 😉
3 comentarii
Ce bune aceste trigoane!!!
Arata foarte bine, sper sa-mi si iasa asa ca in poze 😀
Buuun.