Tort “Spirala cu ciocolata alba si jeleu de zmeura”

de Miha
819 vizualizări
Tort cu ciocolata alba si zmeura

Reteta Tort cu  ciocolata alba si jeleu de zmeura

Dragii mei, va multumesc tare mult pentru toate urarile ce mi le-ati transmis ieri de ziua mea. Sper ca am reusit sa raspund tuturor, daca am omis pe cineva a fost din greseala nicidecum cu intentie. Va imbratisez cu drag pe toti si va servesc ( daaaa… virtual… ce sa fac daca altfel nu se poate? :))) )  cu o portie generoasa din acest tort cu  ciocolata alba si jeleu de zmeura cu care m-am sarbatorit, alaturi de prieteni dragi. 

Tort cu ciocolata alba si zmeura
Dragii mei, va multumesc tare mult pentru toate urarile ce mi le-ati transmis ieri de ziua mea. Sper ca am reusit sa… Retete de prajituri Tort “Spirala cu ciocolata alba si jeleu de zmeura” European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 1 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 100 g faina
  • 1 plic budinca de capsuni Dr Oetcker
  • 1 lingurita praf de copt
  • Pentru crema:
  • 270 g ciocolata alba
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 2 plicuri intaritor de frisca
  • Pentru jeleul de zmeura:
  • 200 g zmeura
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita amidon
  • 1 plic Tort Jelee
  • Pentru decorul cu bezele:
  • 100 g albus
  • 100 g zahar
  • 1 lingura sirop concentrat de capsuni si zmeura
  • 1 lingura praf de budinca de capsuni Dr Oetcker
  • Pentru decorul cu floricele:
  • 100 g ciocolata alba
  • 1 lingura ulei

Mod de preparare Tort “Spirala cu ciocolata alba si jeleu de zmeura”

Blat pentru Tort cu  ciocolata alba si jeleu de zmeura:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul, apoi se toarna peste bezea. Se amesteca usor cu o lingura sau la viteza cea mai mica a mixerului. Separat amestecam faina cu praful de budinca si praful de copt, apoi o incorporam in compozitie, amestecand usor cu o lingura, cu miscari de jos in sus.

  • Eu am vrut neaparat sa fac blatul rozzzzz :)))) de aceea am folosit praf de budinca. Daca il vreti “normal” inlocuiti cu amidon sau chiar cu faina. 

Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava (42/29 cm) tapetata cu hartie de copt

Compozitie blat tort

si se da la cuptor la foc mediu, timp de cca 15-20 minute, pana incepe sa se rumeneasca usor deasupra. Se scoate blatul pe un gratar si se lasa la racit. 

Crema de ciocolata alba:

Ciocolata rupta bucatele o topim la foc mic, cu smantana pentru frisca. Aducem la punctul de fierbere, dam deoparte si omogenizam. Dam la rece pana crema se raceste foarte bine si se ingroasa. Mixam crema pana devine pufoasa.

Crema de ciocolata alba

  • Nu stiu care e “secretul” ciocolatei albe, dar dupa topire, cu greu se mai intareste. De aceea am folosit si intaritor de frisca. Daca voi aveti “ac de cojocul ei” :))) nu-l mai folositi. 

Jeleu de zmeura:

Zmeura o mixam foarte bine cu mixerul vertical, apoi o punem la foc mic impreuna cu zaharul. Aducem la punctul de fierbere, adaugam amidonul si amestecand continuu, fierbem pana ajunge la consistenta unei smantani. Dam deoparte si lasam la racit.  

Bezele:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Cand spuma a devenit tare adaugam zaharul lingura cu lingura, mixand bine dupa fiecare. La final vom obtine o spuma lucioasa, care face tepi atunci cand scoatem paletele mixerului. Se adauga praful de budinca si se omogenizeaza usor, apoi siropul concentrat.

Punem bezeaua intr-un posh si intr-o tava cat mai mare posibil, tapetata cu hartie de copt, spritam bezele mici.

Bezele

Dam tava la cuptor la foc mediu, cu usa cuptorului deschisa. Lasam la cuptor pana bezelele se usuca. 

Floricele de ciocolata:

Ciocolata alba o topim la foc mic sau la microunde, impreuna cu o lingurita de ulei. Omogenizam, apoi turnam pe o bucata de hartie de copt. Nivelam in strat subtire, dam 1 minut la congelator sa se intareasca putin, taiem floricele cu o forma de biscuiti, apoi dam din nou la congelator pana la intarirea completa.

Asamblare Tort cu  ciocolata alba si jeleu de zmeura:

Peste blatul racit repartizam crema de ciocolata alba si nivelam. Ochiometric (sau cu o rigla :))) ) impartim si taiem blatul in 4 fasii, pe lungime.

Cum se face tortul spirala

 

Luam o fasie si o rulam, apoi o punem pe platoul in care vom servi tortul. Celelate fasii le punem in continuarea primei fasii rulate, formand astfel un melc/spirala mai mare.

Tort spirala cum se face

Finisam tortul cu putina frisca batuta.

De jur imprejurul tortului punem un inel de tort. Daca nu dispunem de un inel de marimea potrivita, confectionam unul din folie de aluminiu. Turnam piureul de zmeura si nivelam usor cu o lingura.

Preparam gelatina conform indicatiilor de pe plic, apoi o turnam deasupra piureului de zmeura. Dam la frigider pana se intareste foarte bine si suprafata tortului devine lucioasa.

Se orneaza cu floricele de ciocolata si bezele. 

  • Bezelele ar fi de preferat sa se aseze pe tort inainte de servire, altfel se inmoaie.

Tort cu crema de ciocolata alba si zmeura

Iubitorii de ciocolata pot incerca varianta cu ciocolata neagra. Desigur, un deliciu! :))

poate vă plac și rețetele

32 comentarii

Adela Zilahi 28 august 2011 - 8:46

Super tort , cred ca a fost tare bun, inca odata la multi ani Miha! Pupicei!

Răspuns
mihaela 28 august 2011 - 8:59

cu putina intarziere LA MULTI ANI fericiti!!!!
tortul arata superb,cred ca gustul este pe masura.
te pup!!

Răspuns
Alexandrina 28 august 2011 - 9:00

Foarte interesant tortul, felicitari pentru asa o minune! La multi ani inca o data!!

Răspuns
minoki 28 august 2011 - 9:02

La multi ani, inca o data! Cat despre tort ce sa spun? Numai mie mi se putea intampla, sa nu pot gusta din el!

Răspuns
FLORY 28 august 2011 - 9:13

Foarte finut tortul tau!pupici!

Răspuns
gaby_d 28 august 2011 - 10:13

La multi ani inca o data!!!

Răspuns
SILVIA 28 august 2011 - 10:35

LA MULTI ANIIIIIII SI MULTA SANATATE SI MULTE RETETE FELICITARII

Răspuns
Daniela 28 august 2011 - 11:40

La multi ani si la multi bani, alaturi de prichindeii tai si de “zmeurel” !!! Dar feliuta mea virtuala, unde e ?!!!! Pupici si de la Isabella !

Răspuns
ophelia1983 28 august 2011 - 11:42

la multi draga miha! sa fii sanatoasa si la fel de harnicuta ca si pana acuma! cat priveste tortuletul este su-perb!

Răspuns
TeoBucatar 28 august 2011 - 12:20

Uite ca ne-ai facut si tort!Inca o data iti doresc tot binele din lume!Te [pup!

Răspuns
Antonina 28 august 2011 - 13:13

La multi multi ani Miha!! sa fii iubita si sa ne bucuri in continuare cu minunatiile tale! pupici

Răspuns
Petronela 28 august 2011 - 15:43

Un sincer si calduros LA MULTI ANI plini de sanatate si tot ce-ti doresti!!!!!!
(abia acum am vazut ca ieri a fost ziua ta…)
Un tort foarte deosebit ca de obicei!!!
PUPICI!!!

Răspuns
Micul 28 august 2011 - 15:48

La multi ani, multa sanatate si fericire.Te pup.

Răspuns
Lily 28 august 2011 - 16:22

La multi ani inca o data!!! tortul e tare gustos!!!

Răspuns
catkitchen 28 august 2011 - 19:10

La multi ani !!! … cu intarziere 🙁 …. mult spor la bucatareala in continuare si mulllta sanatate !!!

Răspuns
Licuta Marin 28 august 2011 - 19:11

Un deliciu tortul!!! Si cu intarziere iti urez: La multi ani fericiti!!! Pupici!

Răspuns
Ancuta 28 august 2011 - 20:13

Cu putina intarziere iti urez si eu “la multi ani” si numai bucurii!!!
Tortul nu putea fi altfel decat minunat!
Pupici!!!

Răspuns
alison 28 august 2011 - 21:39

la multi ani inca o data si sa stii ca inghit inca in sec ,dupa ce am vazut si sectiunea!:)

Răspuns
Valérie ( Franche-Comté ) 29 august 2011 - 5:23

Comme il est beau en rose, j’y plongerai ma cuillère
Je te souhaite un bon début de semaine
Valérie.

Răspuns
Anonymous 29 august 2011 - 7:00

LA MULTI ANI!

Răspuns
Miha 29 august 2011 - 7:34

Dragele mele, va multumesc din suflet tuturor pentru urari. O imbratisare calda si un pupic pentru fiecare. :*

Răspuns
miremirc 29 august 2011 - 8:08

la multi ani cu multa sanatate! superb tortul !

Răspuns
Anki 29 august 2011 - 8:55

La multi ani, Miha! Itit doresc multa sanatate, tie, dar si si alor tai! 🙂

Răspuns
ilda76 30 august 2011 - 12:48

La multi ani fericiti, Miha!
Iti doresc multa sanatate, stiu ca astfel vei avea puterea de a implini tot ceea ce iti propui!
Pupici!

Răspuns
maya 31 august 2011 - 20:30

Arata fantastic! La multi ani!

Răspuns
Miha 31 august 2011 - 20:44

Mirela :*
Anki :*
Ilda :*
Maya :*

Multumesc dragele mele!

Răspuns
Laura 30 aprilie 2012 - 20:21

Votat!!!

Răspuns
Miha 30 aprilie 2012 - 20:24

Multumesc frumos Laura! :*

Răspuns
marilena 4 martie 2015 - 0:19

Ciocolata alba are un continut scazut de cacao ca sa iti iasa consistenta celei negre trebuie sa pui triplu de ciocolata alba ca si frisca lichida,
arata super bine toate retetele tale

Răspuns
Miha 4 martie 2015 - 9:34

Multumesc Marilena >:D<

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: