Rulada Krem a la Krem – La multi ani mama!

de Miha
16471 vizualizări
Rulada Krem a la Krem

Reteta Rulada Krem a la krem

La multi ani mama! Iti doresc din inima ca anii ce vor veni sa te gaseasca sanatoasa, mai frumoasa decat esti acum si cu mai multi nepoti. Dar nu de la mine. :)))

Chiar daca suntem departe, te imbratisez cu drag si sunt sigura ca ma vei auzi cand iti voi sopti „te iubesc mama”

Rulada Krem a la Krem

Rulada Krem a la Krem

Reteta Rulada Krem a la krem La multi ani mama! Iti doresc din inima ca anii ce vor veni sa te gaseasca… Retete de prajituri rulada krem a la krem European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 1 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 2 linguri ulei
  • 1 plic Creme Ole de ciocolata Dr Oetker
  • Crema:
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 150 ml lapte rece
  • 1 plic Creme Ole de vanilie
  • Glazura:
  • 150 g ciocolata amaruie
  • 75 ml smantana pentru frisca
  • 75 g unt
  • 1 lingura de coniac

Mod de preparare Rulada „Krem a la Krem”:

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma tare si lucioasa, ca de bezea. Se freaca galbenusurile cu ulei, apoi se toarna peste bezea. Se amesteca usor.  La sfarsit se adauga Creme Ole de ciocolata si se mai bate un pic, cat sa se omogenizeze.

Se toarna aluatul intr-o tava  (42/29 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu, pentru cca 20 minute. Se scoate blatul pe un gratar, cu tot cu hartie de copt si se lasa la racit.

Crema:

Intr-un vas amestecam smantana cu laptele. Adaugam praful de budinca si mixam pana se intareste.

Punem crema peste blatul racit. Uniformizam si nivelam, apoi rulam blatul pe lungime, ajutandu-ne de hartia de copt de dedesupt.

Punem rulada pe un platou si dam la frigider pana pregatim glazura.

Glazura:

Ciocolata o topim la foc mic impreuna cu smantana si untul. Aducem la punctul de fierbere, dam deoparte si omogenizam. Dupa ce s-a racorit adaugam si coniacul. Lasam la racit.

Dupa ce s-a racit se toarna peste rulada si se da din nou la rece pana se intareste glazura. Se portioneaza dupa dorinta.

Rulada cu budinca

Aceasta rulada este de fapt prajitura Krem a la Krem, de care chiar imi era dor. Dar am vrut sa-i dau un alt look. :))

Prajitura cu crema de vanilie si ciocolata

poate vă plac și rețetele

36 comentarii

Antonina 29 august 2011 - 7:51

La multi multi ani sanatosi mamei tale!! i-ai pregatit o dulcegarie minunata!! fff bine arata!

Răspuns
Gál Edith 29 august 2011 - 7:52

La mulţi ani Mamei Tale!
Prăjitura arată foarte bine şi cred că este foarte-foarte bună!!

Răspuns
lia 29 august 2011 - 8:04

La multi ani cu sanatate , mamei tale ! Rulada arata grozav yumi,yumi…

Răspuns
Ana Maria Ciolacu 29 august 2011 - 8:14

La multi ani mamei tale si felicitari a mia oara pt blogul minunat pe care il ai ! Pupicei !! :*:*:*

Răspuns
TeoBucatar 29 august 2011 - 8:44

Sa i se implineasca tot ce ii doresti!La multi ani!

Răspuns
Anki 29 august 2011 - 8:52

La multi ani cu sanatate, pentru mama ta!
Bravo tie pentru minunatiile ce le faci! Pupici 🙂

Răspuns
Ancuta 29 august 2011 - 8:54

La multi ani sanatosi mamei tale!!!
Cat de bine arata rulada!
Pupici si o saptamana frumoasa!

Răspuns
gaby_d 29 august 2011 - 8:59

La multi ani!!!
Faina tare rulada!
Nici eu n-am facut de mult prajitura asta.

Răspuns
DiaMar-bucataria galbena 29 august 2011 - 9:34

Multi ani sanatosi,fara griji.Sa va bucurati de ea cat mai mult timp posibil.O zi buna.

Răspuns
Adela Zilahi 29 august 2011 - 9:40

La multi ani sanatosi mamei tale! Super rulada, intr-adevar are un alt look! Pupici!

Răspuns
catkitchen 29 august 2011 - 10:07

frumoase cuvinte spuse cu drag mamei tale , iubeste-o si pretuieste-o chiar daca nu e langa tine …. LA MULTI ANI MAMEI TALE !!!
.. cat despre dulciurile pe care le faci nu mai am cuvine, iar prezentarile imi palc tare mult , bravo!!!

Răspuns
Sara & Miki 29 august 2011 - 10:13

La multi ani cu sanatate mamei tale!

Răspuns
Sara & Miki 29 august 2011 - 10:13

La multi ani cu sanatate mamei tale!

Răspuns
Fancy Cake 29 august 2011 - 11:11

La multi ani si multa sanatate!

Răspuns
Danutza 29 august 2011 - 11:51

La multi ani mamei tale! Arata minunat desertul!

Răspuns
nely 29 august 2011 - 13:08

La multi ani mamei tale, multa sanatate si tot ce isi doreste alaturi de cei dragi! Rulada arata tare bine!!!

Răspuns
Alexandrina 29 august 2011 - 14:17

La multi ani mamei tale! Ii doresc sanatate si fericire!

Răspuns
Mihaela 29 august 2011 - 14:37

La multi ani inca odata mamei tale 🙂 Arata super rulada, imi spui te rog ce este in pachetul Dr Otker? banuiesc faina, cacao, praf de copt.. 🙂

Răspuns
Miha 29 august 2011 - 14:44

Va multumesc din suflet pentru urarile adresate mamei mele si pentru aprecieri. M-am emotionat tare tare… si mi-e necaz ca nu pot si alaturi de ea sa sarbatorim.

Va imbratisez cu drag!

Răspuns
Miha 29 august 2011 - 14:47

Mihaela, Creme Ole e o budinca ce se prepara la rece. Nu are praf de copt in compozitie si nici faina, doar zahar, cacao, amidon, lapte praf si ceva chestii d-alea stabilizatoare :))))

Răspuns
Amoush 29 august 2011 - 16:55

La multi ani sanatosi mamei tale! e fermecatoare aceasta rulada!

pupici

Răspuns
Licuta Marin 29 august 2011 - 18:47

Super apetisanta!!! La multi ani mamei! Pupici!

Răspuns
ilda76 29 august 2011 - 19:42

La multi ani cu sanatate ii doresc mamei tale!
M-au emotionat cuvintele tale de la inceputul postarii…
E nevoie sa mai precizez ca arata yuuuumiiiii rulada preparata de tine?!
Pupici!

Răspuns
yaya6 29 august 2011 - 19:54

la mulyi ani sanayosi mamei tale

Răspuns
SIA 29 august 2011 - 20:24

Jos palaria!Ar trebui pusa bulina de avertizare;atentie-mesaj emotional de impact.Bv,bv

Răspuns
SIA 29 august 2011 - 20:25

La multi ani sa ne traiasca!!

Răspuns
Anonymous 30 august 2011 - 6:18

LA MULTI ANI , mami lu’ Miha ! Sanatate si sa va bucurati de ea , c-aveti de cine .
Diana

Răspuns
Danca Danela 30 august 2011 - 7:35

La multi ani domana mama Mihaelei, sa stiti ca e o fata tare dulce si prietenoasa.Ma uit la ce v-a pregatit si nu pare deloc o prajitura, cred ca e foarte cocheta fetita asta a dumneavoastra, ma uit in farfurie si parca a facut niste cercei de ciocolata, ma astept la o a treia portie ( ca doar va sarbatorim din belsug ,ca acasa, nu ca la restaurant )care cred ca va fi o brosa asortata, da…tot cu multa ciocolata:).Vedeti cu nepotii:) de unde i-oti primi , tot de la Bunul Dumnezeu sunt trimisi…cine stie daca nu i-o trmite Dumnezeu tot Mihaelei:).Faca-se Voia Domnului! La multi ani!

Răspuns
Anonymous 23 septembrie 2011 - 8:59

Buna, ma numesc Mihaela si as vrea sa fac si eu aceasta praji. Arata super si banuiesc ca este si foarte buna. Am doar o intrebare dar sa nu radeti de mine: crema Ole de cioco se prepara inainte sau se pune doar praful de budinca peste amestecul de oua? Multumesc si felicitari pentru retete.

Răspuns
Miha 23 septembrie 2011 - 9:13

Mihaela, Crem Ole se adauga asa cum este, sub forma de pulbere, nu se prepara dinainte. Avand amidon in compozitie se foloseste ca inlocuitor al fainii. 😉

Multumesc de aprecieri si te mai astept. Cu drag iti voi raspunde daca mai ai nelamuriri. Si nu, nu voi rade niciodata. :*

Răspuns
Miha 23 septembrie 2011 - 9:15

Acum ca am ajuns aici m-am inrosit pana in varful urechilor de rusine. Probabil ca ma credeti o mare neserioasa ca nu v-am multumit pentru urari…. 🙁 Imi cer scuze ca am omis si va pup cu drag! :*

Răspuns
Anonymous 9 noiembrie 2011 - 16:10

arata bestial,succes draguta

Răspuns
ANCA's cakes 28 noiembrie 2011 - 14:01

Simo’ dac-ai stii de cate ori am repetat reteta asta…si rulada …si praji…chiar si tort…e super-super!
Stiu ca are niscai E-uri…dar ma risc (glumesc desigur).
E un dulce molipsitor!

Răspuns
Miha 28 noiembrie 2011 - 20:48

E molipsitor, ai dreptate. La inceput, cand am descoperit prajitura asta o faceam in fiecare saptamana. :))))

Răspuns
Valentina 24 noiembrie 2014 - 15:43

daca nu am crema ole cu ce pot sa inlocuiesc. ?sunt in afară si nu gasesc aceste creme

Răspuns
Miha 24 noiembrie 2014 - 17:27

Poti inlocui cu orice alta budinca ce se prepara la rece

Răspuns

Lasă un răspuns