Tort Raffaello

de Miha
30852 vizualizări
Tort Raffaello

Azi v-am adus un tort Raffaello, fin si delicios, destul de echilibrat chiar daca este cu crema de ciocolata alba care este destul de dulce. Desi de 2 ori l-am facut luna trecuta, la aniversarile copiilor, niciodata nu am apucat sa fac poze si la sectiune, ca nu am mai avut la ce 😀 . In princiupiu, este aceeasi treaba ca la prajitura Raffaello, blat pufos de pandispan aromat cu vanilie si lamaie, la mijloc blat cu nuca de cocos si crema de ciocolata alba. O minunatie!

Tort Raffaello

Tort Raffaello

Azi v-am adus un tort Raffaello, fin si delicios, destul de echilibrat chiar daca este cu crema de ciocolata alba care este… Torturi tort raffaello European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 3.7/5
( 10 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Blat de pandispan:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar (pudra)
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • esenta de vanilie si coaja de lamaie
  • Blatul cu nuca de cocos:
  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • 4 linguri fulgi de cocos
  • 2 linguri faina
  • esenta de vanilie
  • Crema de ciocolata alba:
  • 400 g ciocolata alba
  • 400 ml smantana pentru frisca/frisca lichida
  • Pentru ornat si finisat:
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 100 g mascarpone
  • 1 lingura zahar pudra vanilat
  • fulgi de cocos

Mod de preparare Tort Raffaello:

Crema Tort Raffaello:

Ciocolata rupta bucatele, peste care am turnat smantana pentru frisca se topeste intr-un vas, la foc mic. Fara a da in clocot si amestecand continuu se tine vasul pe foc pana ciocolata este topita. Se da deoparte, se lasa sa se racoreasca putin, apoi se da la congelator pentru 1-2 ore, pana crema se raceste foarte bine si incepe sa se intareasca.

Crema bine racita se mixeaza pana devine pufoasa.

  • daca crema nu se intareste suficient puteti folosi un intaritor de frisca
  • crema se poate prepara si cu o seara inainte si o dati la frigider, nu la congelator
  • pentru ca de foarte multe ori am fost intrebata, eu folosesc intotdeauna ciocolata alba Fine Carre de la Lidl. Nu este nici foarte scumpa si crema iese de fiecare data, fara probleme

Blat de pandispan:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei, coaja rasa de lamaie si esenta de vanilie le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Turnam compozitia in tava (22 cm diametru)  tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu (180 grade sau 160 grade cu vntilatie) pentru cca 20-25 de minute. Scoatem blatul din tava, il punem pe un gratar si lasam la racit cu tot cu hartia de copt.

Blat cu nuca de cocos:

Se procedeaza la fel ca la blatul de pandispan, doar ca la sfarsit se toarna in ploaie fulgii de cocos si faina si se amesteca usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

  • la prajitura Raffaello acest blat se face doar din albusuri, dar eu am folosit si galbenusurile

Asamblare Tort Raffaello:

Blatul de pandispan l-am taiat in 2 parti. Fiecare parte de blat am insiropat-o usor cu putin lapte indulcit si aromat cu vanilie. In tava in care am copt blatul sau intr-un inel de patiserie se pune primul blat, jumatate din crema, blatul cu nuca de cocos, restul de crema si acoperim cu cel de-al doilea blat de pandispan. Invelim bine in folie si dam la rece pentru ceteva ore, de preferat peste noapte.

Finisare Tort Raffaello:

Toate ingredientele se pun intr-un bol sau in vasul robotului de bucatarie. Se mixeaza pana capata consistenta si crema este este suficient de ferma. Punem deoparte cca 1/3 din crema, cu ce ramane imbracam tortul. Lateralele se vor tapeta cu fulgi de nuca de cocos. Restul de crema se spriteaza pe tort, apoi peste fiecare mot de crema se pune cate o bomboana Raffaello. Se da la rece pana la momentul servirii.

Pofta buna! 😉

Tort Raffaello

RETETA IN IMAGINI

Crema de ciocolata alba pentru prajitura raffaello

Ma gasiti si pe Facebook la DULCIURI FEL DE FEL

poate vă plac și rețetele

Lasă un comentariu