Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura Raffaello

prajitura raffaello cu nuca de cocos si ciocolata alba

prajitura raffaello cu nuca de cocos si ciocolata alba

Prajitura Raffaello – reteta explicata pas cu pas. O prajitura delicioasa cu blat cu nuca de cocos si o crema delicioasa de ciocolata alba

Ingrediente

  • Blatul 1:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar (pudra)
  • 1 lingura ulei
  • 3 linguri faina
  • esenta de vanilie
  • Blatul 2:
  • 3 albusuri
  • 3 linguri zahar
  • 100 g fulgi de cocos
  • 1 lingura faina
  • esenta de vanilie
  • Crema:
  • 400 g ciocolata alba
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 1 intaritor de frisca (doar daca este absolut necesar)
loading...

Si… musc o bucata din prajitura si raman uimita de cat e de buna. Mai iau una si trag concluzia: „am ajuns in paradis” :)))) Desi ar parea o introducere spectaculoasa pentru prajitura Raffaello, nu va mint absolut deloc. Este o prajitura excelenta, iar cei ce iubesc nuca de cocos si bomboanele Raffaello in special, imi vor da dreptate 😉

Mod de preparare Prajitura Raffaello:

Crema pentru prajitura Raffaello:

Ciocolata rupta bucatele si amestecata cu smantana pentru frisca se topeste intr-un vas, la foc mic. Fara a da in clocot si amestecand continuu se tine vasul pe foc pana ciocolata este topita. Se da deoparte, se lasa sa se racoreasca putin, apoi se da la congelator pentru cca 1 ora, pana crema se raceste foarte bine si incepe sa se intareasca.

Crema bine racita se mixeaza pana devine pufoasa.

  • daca crema nu se intareste suficient puteti folosi un intaritor de frisca
  • crema se poate prepara si cu o seara inainte si o dati la frigider, nu la congelator

Crema de ciocolata alba pentru prajitura raffaello

Blatul 1:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de vanilie le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Turnam compozitia in tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 20 de minute. Scoatem blatul din tava, il punem pe un gratar si lasam la racit cu tot cu hartia de copt.

Blatul 2:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana spuma devine lucioasa si se tine bine de paletele mixerului. Se aromeaza dupa gust cu esenta de vanilie, se toarna in ploaie fulgii de cocos si faina si se amesteca usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Compozitia o punem intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 30 de minute, pana blatul se rumeneste usor deasupra. Scoatem blatul pe un gratar si-l lasam la racit, cu tot cu hartia de copt.

blaturi pentru prajitura raffaello

Peste blatul 1, am pus 2/3 din crema de ciocolata alba, apoi, blatul 2 pe care l-am acoperit cu restul de crema. Am presarat fulgi de nuca de cocos din belsug si am dat la rece pentru 1 ora.

  • daca aveti rabdare prajitura este mult mai buna si se taie frumos dupa cateva ore sau chiar a doua zi
  • blatul pufos nu l-am insiropat, dar daca voi vreti si va place o puteti face

Pofta buna! 😉

Prajitura Raffaello

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (11 voturi, medie: 3,45 din 5)
Încarc...
Tags: , , , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

13 Comentarii

  1. olivia says:

    O minunatie,un vis!

  2. Chiar cautam o reteta asemanatoare, multumesc

  3. Am incercat de multe ori sa fac aceasta prajitura, si de data asta chiar mi-a iesit. Multumesc pentru sfaturi!

  4. Chiar ca o minunatie! 🙂

  5. Diana P says:

    Un desert minunat pentru o duminica in familie! Multumesc pentru reteta!

  6. Maria.M says:

    Am facut blatul 2 dar astept sa vad ce o să-mi iasa e prea multa nuca de cocos nu se incorporeaza bine!! Asa trebuie sa fie?? Revin cu rezultatul dar in caz ca o să-mi iasa am sa raman uimita…si asta ca nu e singura prajitura pe care o fac!

  7. Pingback: Prajituri de casa si alte retete culinare - Retete Papa Bun

  8. mihaela says:

    Buna ziuaaveti cumva vreo marca de ciocolata alba preferata pentru prajitura aceasta?

    • Buna, Mihaela
      Pana nu demult am folosit o ciocolata de la Lidl, dar momentan nu mai face parte din oferta lor (Bellarom, tableta de 200 g, cu ambalaj mov). Acum am testat o ciocolata de la Kaufland, marca lor Klassic, si este foarte ok (are ambalaj galben si este tableta de 200 g) 😉

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Cobbler cu capsuni la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Cobbler cu capsuni la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Asa cum v-am promis, continui seria deserturilor pregatite la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune cu o reteta de cobbler cu capsuni (sau cu orice alte fructe vrei tu). Este o reteta care te va salva intotdeauna atunci cand vrei ceva bun si rapid. Foarte rapid! 😉 Mod de […]

Prajitura cu capsuni si iaurt

Prajitura cu capsuni si iaurt

Va spuneam la Prajitura simpla cu iaurt ca in functie de preferinte, se pot adauga in compozitie ceva fructe de sezon, bucati de nuca prajita sau ciocolata tocata N-am rezistat tentatiei de a adauga niste capsuni si iata ca azi va aduc prajitura cu capsuni si iaurt, o prajitura pentru […]

Negresa cu branza la Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune

Negresa cu branza la Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune

Pentru astazi avem o reteta de negresa cu branza, pregatita la Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune. Nu stiu inca daca minunea asta de aparat poate face orice fel de desert, dar negresa cu branza a iesit grozav. La fel ca si crema de zahar ars 😉 Promit sa revin […]

Prajitura cu cacao si crema de unt

Prajitura cu cacao si crema de unt

Prajitura cu cacao si crema de unt este o prajitura de casa care seamana destul de mult cu prajitura Amandina. O varianta mai simpla, la care apelez atunci cand mi se anunta musafiri sau avem pofta de ceva bun, dar ingrediente prea multe nu am in frigider 🙂 Mod de […]