Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura Raffaello

prajitura raffaello cu nuca de cocos si ciocolata alba

prajitura raffaello cu nuca de cocos si ciocolata alba

Prajitura Raffaello – reteta explicata pas cu pas. O prajitura delicioasa cu blat cu nuca de cocos si o crema delicioasa de ciocolata alba

Ingrediente

  • Blatul 1:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar (pudra)
  • 1 lingura ulei
  • 3 linguri faina
  • esenta de vanilie
  • Blatul 2:
  • 3 albusuri
  • 3 linguri zahar
  • 100 g fulgi de cocos
  • 1 lingura faina
  • esenta de vanilie
  • Crema:
  • 400 g ciocolata alba
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 1 intaritor de frisca (doar daca este absolut necesar)

Si… musc o bucata din prajitura si raman uimita de cat e de buna. Mai iau una si trag concluzia: „am ajuns in paradis” :)))) Desi ar parea o introducere spectaculoasa pentru prajitura Raffaello, nu va mint absolut deloc. Este o prajitura excelenta, iar cei ce iubesc nuca de cocos si bomboanele Raffaello in special, imi vor da dreptate 😉

Mod de preparare Prajitura Raffaello:

Crema pentru prajitura Raffaello:

Ciocolata rupta bucatele si amestecata cu smantana pentru frisca se topeste intr-un vas, la foc mic. Fara a da in clocot si amestecand continuu se tine vasul pe foc pana ciocolata este topita. Se da deoparte, se lasa sa se racoreasca putin, apoi se da la congelator pentru cca 1 ora, pana crema se raceste foarte bine si incepe sa se intareasca.

Crema bine racita se mixeaza pana devine pufoasa.

  • daca crema nu se intareste suficient puteti folosi un intaritor de frisca
  • crema se poate prepara si cu o seara inainte si o dati la frigider, nu la congelator

Crema de ciocolata alba pentru prajitura raffaello

Blatul 1:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de vanilie le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Turnam compozitia in tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 20 de minute. Scoatem blatul din tava, il punem pe un gratar si lasam la racit cu tot cu hartia de copt.

Blatul 2:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana spuma devine lucioasa si se tine bine de paletele mixerului. Se aromeaza dupa gust cu esenta de vanilie, se toarna in ploaie fulgii de cocos si faina si se amesteca usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Compozitia o punem intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 30 de minute, pana blatul se rumeneste usor deasupra. Scoatem blatul pe un gratar si-l lasam la racit, cu tot cu hartia de copt.

blaturi pentru prajitura raffaello

Peste blatul 1, am pus 2/3 din crema de ciocolata alba, apoi, blatul 2 pe care l-am acoperit cu restul de crema. Am presarat fulgi de nuca de cocos din belsug si am dat la rece pentru 1 ora.

  • daca aveti rabdare prajitura este mult mai buna si se taie frumos dupa cateva ore sau chiar a doua zi
  • blatul pufos nu l-am insiropat, dar daca voi vreti si va place o puteti face

Pofta buna! 😉

Prajitura Raffaello

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (4 voturi, medie: 2,50 din 5)
Se încarcă...
Tags: , , , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

7 Comentarii

  1. olivia says:

    O minunatie,un vis!

  2. Chiar cautam o reteta asemanatoare, multumesc

  3. Am incercat de multe ori sa fac aceasta prajitura, si de data asta chiar mi-a iesit. Multumesc pentru sfaturi!

  4. Chiar ca o minunatie! 🙂

  5. Diana P says:

    Un desert minunat pentru o duminica in familie! Multumesc pentru reteta!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu gem si bezea cu nuca

Prajitura cu gem si bezea cu nuca

Nu putem incepe saptamana mai bine decat cu o prajitura cu gem si bezea cu nuca 🙂 Este o prajitura simpla, fara ingrediente sofisticate, o prajitura cu aluat fraged, umpluta cu gem si bezea crocanta cu nuca. E un deliciu! Mod de preparare Prajitura cu gem si bezea cu nuca: […]

Prajitura cu branza si budinca de visine

Prajitura cu branza si budinca de visine

Prajitura cu branza si budinca de visine de astazi este, de fapt, o reinterpretare la prajitura Fanta. Totul a pornit de la niste zeama ramasa de la un compot de visine pe care n-as fi vrut sa o arunc 🙂 Mod de preparare Prajitura cu branza si budinca de visine: […]

Prajitura cu visine si ciocolata

Prajitura cu visine si ciocolata

Dupa ce am incercat prajitura cu visine in fel si chip, prajitura cu visine si ciocolata s-a potrivit la fix poftelor noastre. Ciocolata si gustul acrisor al visinelor s-au combinat perfect, va recomand din suflet sa incercati si voi 🙂 Mod de preparare Prajitura cu visine si ciocolata: Crema de […]

Prajitura simpla cu iaurt

Prajitura simpla cu iaurt

Cand vrei ceva bun, ieftin si rapid incearca aceasta prajitura simpla cu iaurt. Nu este o prajitura de casa cu care sa furi privirile, dar te asigur ca este o prajitura pufoasa, gustoasa si aromata. Desigur, in functie de preferinte, se pot adauga in compozitie ceva fructe de sezon, bucati […]