Cornulete cu untura

de Miha
130890 vizualizări
Cornulete cu untura

N-am facut niciodata pana acum cornulete cu untura. Desi stiu ca se poate face untura si acasa, mi se parea prea complicat sa fac untura doar pentru niste cornulete 😀 M-am bucurat cand am gasit-o la supermarket, de-a gata. Si primul gand a fost sa fac cornulete fragede si bune. Cu siguranta vor mai urma si alte retete 😉

Cornulete cu untura

Cornulete cu untura

N-am facut niciodata pana acum cornulete cu untura. Desi stiu ca se poate face untura si acasa, mi se parea prea complicat… Fursecuri cornulete cu untura European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 3.6/5
( 35 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • 200 g untura
  • 125 ml bors proaspat
  • 1 ou
  • 7 g drojdie uscata
  • 500 g faina
  • coaja de portocale rasa
  • esenta de vanilie
  • ~100 g zahar pudra vanilat pentru finisat

Mod de preparare Cornulete cu untura:

Aluat cu untura:

In vasul robotului de bucatarie se pune faina in care am amestecat drojdia uscata. Se face o adancitura in mijloc si se toarna borsul proaspat, se adauga oul, untura, un praf de sare, aromele.

  • in loc de bors proaspat se poate folosi vin alb
  • eu am folosit coaja rasa de portocale si vanilie, dar aluatul se poate aroma cu orice va place voua

Toate ingredientele se framanta pana se obtine un aluat omogen. Nu insistati prea mult cu framatatul, doar atat cat ingredientele sa fie bine legate. Vasul se acopera si se lasa aluatul la odihna pentru cca 1 ora.

  • in functie de tipul de faina folosit mai adaugati daca este necesar cateva linguri de faina
  • aluatul poate fi framantat si cu mana daca nu aveti un robot, urmand aceeasi pasi

Intre timp se taie rahatul in bucati potrivite. Mie imi place sa-l tai fasii mai inguste, fiind apoi mai usor de modelat cornuletele.

Modelare Cornulete cu untura:

Aluatul se imparte in 4. Fiecare bucata se intinde intr-o foaie rotunda si subtire, de cca 2 mm grosime. Se taie in sferturi, apoi fiecare sfert se taie sub forma de raze, la marimea dorita, in functie de cat de mici sau mari vreti sa faceti cornuletele. Se pune cate o bucata de rahat la baza si se ruleaza catre varf.

Se aseaza in tava de aragaz tapetata cu hartie de copt, cu varful dedesubt ca sa nu se desfaca in timpul coacerii. Tava se da la cuptorul preincalzit la 160 de grade (cuptor electric cu ventilatie), pentru cca 15 minute, pana se rumenesc usor deasupra.

Cat se coace prima tura de cornulete, se pregatesc si restul cornuletelor. Cornuletele fierbinti se tavalesc prin zahar pudra vanilat.

Pofta buna! 😉

Cornulete cu untura

RETETA IN IMAGINI

Cornulete cu unturaCornulete cu unturaCornulete cu untura

Ma gasiti si pe Facebook la DULCIURI FEL DE FEL

poate vă plac și rețetele

Lasă un răspuns