Razatura de portocale sau lamaie – Coaja rasa la borcan

de Miha
4399 vizualizări
razatura de portocale

Razatura de portocale sau lamaie am mai tot timpul in frigider. Pe timpul verii predomina cea de lamaie, pentru ca pregatesc limonada aproape zilnic. Cu ghimbir si menta sau cu sirop de capsuni sau zmeura facut in casa, cu multa gheata… nimeni n-o refuza. Pe masura ce vremea se raceste portocalele iau locul lamailor si copiii se bucura de portia zilnica de vitamine din sucul de portocale cu mar si morcov.  De fiecare data cumpar portocale sau lamai bio, le spal foarte bine cu apa calda, le rad, apoi le folosesc la suc. Coaja rasa o pun in borcan cu zahar si o folosesc ori de cate ori am nevoie la prajituri, cozonac sau alte copturi.

razatura de portocale

Razatura de portocale sau lamaie - Coaja rasa la borcan

Razatura de portocale sau lamaie am mai tot timpul in frigider. Pe timpul verii predomina cea de lamaie, pentru ca pregatesc limonada… Condimente coaja de portocale, coaja de lamaie la borcan European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 2 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • portocale
  • lamai
  • zahar tos

Mod de preparare Razatura de portocale sau lamaie:

Portocalele/lamaile se spala foarte bine in apa calda, cu partea aspra a unui burete de vase. Se sterg cu un prosop de hartie si se rade coaja pe razatoarea cu ochiuri mici. Se rade doar partea de deasupra, fara a ajunge la partea alba a cojii. Aceasta poate da un gust amar atunci cand este folosita.

Acum, dupa ce treaba cea mai grea a fost facuta 🙂 aveti doua alternative:

  1. amestecati coaja de portocale sau lamaie cu zahar tos. La coaja de la 1 kg de portocale sau lamai puneti cca 100 g zahar. Puneti amestecul intr-un borcan, mai presarati un strat fin de zahar, puneti capacul si dati la frigider
  2. puneti in borcan un strat de cca 1 cm de coaja rasa, acoperiti cu un strat de zahar cam de aceeasi grosime. Continuati straturile pana terminati coaja. Ultimul strat va fi de zahar. Eu o prefer pe aceasta din urma, mi se pare mai comoda 🙂

Se pastreaza la frigider si pana la 6 luni. In timp isi va schimba culoarea, dar in aluaturi va arata frumos si va da un gust incredibil de bun, care nu suporta comparatie cu cel dat de esenta din comert.

Sa va fie de folos! 😉

Razatura de portocale

Ma gasiti si pe Facebook la DULCIURI FEL DE FEL

poate vă plac și rețetele

3 comentarii

Mariangeles 29 noiembrie 2021 - 17:42

Gracias ☺️🙏❤️

Răspuns
Briose pufoase cu iaurt si lamaie confiata - Dulciuri fel de fel 7 august 2022 - 15:24

[…] noi acasa lamaile sunt nelipsite. De cele mai multe ori cumpar lamai cu coaja netratata, pe care o pastrez rasa, la borcan. Din zeama de lamaie fac sirop cu miere din care facem limonada delicioasa. Iarna adaug la sirop si […]

Răspuns
Vafe pufoase cu iaurt - Dulciuri fel de fel 17 august 2022 - 13:37

[…] se mixeaza cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Se adauga zaharul, coaja de lamaie si esenta de vanilie si se mixeaza din nou pana compozitia se deschide la culoare si devine […]

Răspuns

Lasă un comentariu