Tort cu ciocolata si mousse de mascarpone

de Miha
177 vizualizări
Tort cu ciocolata si mousse de mascarpone

Am incercat reteta Laurei A de Tort cu ciocolata si mousse de mascarpone. Nu mi-a iesit nici pe departe ca al ei :)) dar la gust a fost bun 😉

Tort cu ciocolata si mousse de mascarpone
Am incercat reteta Laurei A de Tort cu ciocolata si mousse de mascarpone. Nu mi-a iesit nici pe departe ca al ei… Retete de prajituri Tort cu ciocolata si mousse de mascarpone European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 1 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • 100 g biscuiti
  • 100 g nuci
  • 60 g unt
  • Pentru mousse-ul de ciocolata avem nevoie de:
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 2 linguri zahar pudra
  • 300 ml frisca lichida
  • 1 lingurita coniac
  • Pentru gelatina de mandarine avem nevoie de:
  • 500 ml suc de mandarine
  • 50 g zahar
  • 1 plic de gelatina
  • Pentru mouse-ul de mascarpone avem nevoie de:
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml frisca lichida
  • 50 g zahar
  • 100 g ciocolata alba
  • 3 lingurite gelatina

Mod de preparare Tort cu ciocolata si mousse de mascarpone:

Blat:

Mixam totul la robot si tapetam cu aceasta compozitie o forma de tort detasabila. Pana e gata mousse-ul de ciocolata dam la rece.

Mousse de ciocolata:

Topim ciocolata impreuna cu 100 ml de frisca lichida. Frisca doar se incalzeste sa putem topi ciocolata, nu se fierbe.
Batem foarte bine restul de frisca impreuna cu cele 2 linguri de zahar. Amestecam cele 2 compozitii, cu o lingura de lemn, usor cu miscari de jos in sus. Adaugam si coniacul si turnam compozitia peste blatul de biscuiti. Nivelam si dam din nou la rece, pana se intareste mousse-ul.

Gelatina de mandarine:

200 ml din cantitatea de suc se pun pe foc, impreuna cu zaharul si gelatina. Dupa ce s-a topit zaharul dam deoparte si amestecam cu restul de suc rece. Peste mousse-ul intarit turnam acest amestec si dam din nou la rece, pana se intareste gelatina.

Mousse de mascarpone:

Punem gelatina la inmuiat in apa rece. Topim ciocolata la baine-marine si cand e calduta adaugam gelatina. Uniformizam. Batem frisca impreuna cu zaharul si cand s-a intarit adaugam treptat cate o lingura de mascarpone. Turnam totul peste ciocolata si omogenizam. Punem totul peste gelatina de mandarine intarita si dam la rece pana a doua zi.

Se orneaza dupa preferinta.

poate vă plac și rețetele

13 comentarii

Mirela 13 februarie 2009 - 22:08

Miha,super arata feliuta asta,salivez,:))…am sa-l incerc si eu…zilele astea urmatoare…poate io place si sotului,:))…sa nu ma lupt numai eu cu ea,:))
Pupici!

Răspuns
Miha 13 februarie 2009 - 22:17

Daca a mancat sotul meu care e un super mofturos…zic eu ca al tau papa fara probleme. :))

Răspuns
Bucataria-Paradis 13 februarie 2009 - 23:49

arata yami de bine,si tot ce ie cu mascarpone place si mie:).Multumesc.Un weekend placut.

Răspuns
Danelutza 14 februarie 2009 - 12:35

Vreau si eu o feliuta, bineinteles daca nu a papat cuscru’ tot…

Răspuns
Miha 14 februarie 2009 - 14:14

Cuscra,am papat tot,dar am facut alt tort,asa ca am ce trimite si la tine! Pup! 🙂

Răspuns
LauraAdamache 19 februarie 2009 - 14:52

Miha draga a iesit absolut divin si foarte foarte frumos tortul tau. Ma bubur tare mult ca v-a placut si cred ca mousseul de mascarpone a fost mult mai bun decat cel de quark care a fost un picut acrisor!!! Sa va fie de bine!!! Felicitari!!!

Răspuns
Miha 19 februarie 2009 - 16:03

Multumesc Laura!
Da,a fost foarte bun,nu stiu daca mai bun decat cel cu quark,dar bun. 😉

Răspuns
Anastasia 26 noiembrie 2009 - 8:07

Vreau si eu sa fac acest tort pentru ziua nepoticai mele care face 4 anisori pe 2 decembrie ,dar eu vreau sa-l fac cu gelatina de capsune ca ea mi-a dat comanda sa-i fac tort cu capsuni, ce zici de asa combinatie ,cred ca s-ar potrivi ?

Răspuns
Miha 26 noiembrie 2009 - 8:52

Anastasia, combinatia de capsuni si ciocolata e ideala. Nu e nimic rau, ba chiar foarte bun.

Eu in varianta cu fructe am facut:

1 prajitura cu mousse de ciocolata si zmeura: http://dulciurifeldefel.blogspot.com/2009/02/prajitura-cu-mouse-de-ciocolata-si.html

2. tort cu mousse de ciocolata alba si mure: http://dulciurifeldefel.blogspot.com/2009/09/tort-cu-mousse-de-ciocolata-alba-si.html

Răspuns
Anastasia 26 noiembrie 2009 - 10:55

Miha i-ti multumesc pentru raspuns :)pup…

Răspuns
Anonymous 22 august 2011 - 16:37

foartbine arata dar la gust cred ca nu am cuvinte as dori samaninc zilnic asa ceva.

Răspuns
Anonymous 28 februarie 2012 - 5:03

buna,savuros merge si cu blat,si ce diametru are?multumesc si felicitari.

Răspuns
Miha 29 februarie 2012 - 19:33

Forma de tort e de 24 cm diametru.

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: