Asa-i ca e frig afara? Sau numai mie mi se pare? Nu iubesc caldura, imi place cand e mai frig, dar azi simt nevoia de cald. Sosete groase in picioare, o cafea fierbinte… si pentru pranz o mancare calda, o tocanita de curcan cu masline. 😉
Ingrediente
- piept de curcan
- 1 conserva rosii in suc
- 3 cepe
- 3 catei usturoi
- masline fara samburi
- sare si piper
- busuioc verde
Mod de preparare:
Pieptul de curcan taiat cubulete si condimentat dupa gust cu sare, piper si fulgi de ardei iute se prajeste usor pe toate partile in putin ulei. Se adauga ceapa tocata si amestecam continuu pana ceapa se inmoaie. Cand ceapa s-a inmuiat se adauga rosiile din conserva (date prin blender). Se potriveste gustul de sare si piper, se aromeaza cu busuioc.
Se adauga putina apa si se tine la foc mic pana carnea este bine patrunsa si sosul a ajuns la consistenta dorita. Aproape de final se adauga usturoiul pisat si maslinele, se omogenizeaza si se mai dau cateva clocote.
Se serveste calda.
11 comentarii
Iti trimit de la mine raze de soare sa te incalzeasca!La noi e un timp superb.Apropo ai facu o reteta pe gustul meu..Pofta buna si weekend placut alaturi de cei dragi!
Am iesit si noi putin afara, la plimbare. Ca o pisica am stat la soare sa ma incalzesc. :))))
Ce bun, ce bun!!!
Eu vreau tot ce gatesti tu!:D
Pupici, Miha!
Weekend insorit!
Week-end frumos si tie draga Ilda! :*
Maine cred ca vin sa iau pranzul la tine.Buna papica!
A fost buna Rocsi. Pe gustul piticilor mofturosi! 🙂
MMm ce bine arata! Nici mie nu-mi place caldura in exces, dar saptamana aceasta am simtit nevoia si eu 🙂 Pupici!
Tare frumoasa prezentare! La noi e numai bine, dar n-as refuza o mancare calda 😉 Pup
Eu in schimb sunt friguroasa rau si ador caldura 😀
Imi place mult acest preparat si arata si tare bine 🙂
Pupici caldurosi! :))
Du-te si scoate repede din dulap o farfurie mai mare,adanca,din aia pt. ciorba si pune-mi o portie mare din tocanita asta!:)
Pupici!
Ce-mi placeeeeeeeeeeee , busuioc , usturoi , rosii , mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm … chiar acum o voi testa