Tocanita de ciuperci cu carne

de Miha
144 vizualizări

Tare m-am bucurat cand am gasit ciuperci de padure la supermarket. Congelate ce-i drept. Si combinate cu niscavai cartofi. Dar n-a contat, atat de mult mi le doream. 😀

Din prima punga am “scobit” cartofii :))) si am facut o tocanita de ciuperci simpla, asa… numai buna sa le simt gustul. La cea de-a doua punga am cochetat cu mai multe retete culinare dintr-o carte mai veche de bucate, pana la urma ajungand la reteta aceasta de tocanita. 😉

tocanita de ciuperci cu carne

Ingrediente

  • 1 punga amestec de ciuperci de padure cu cartofi (400 g)
  • 1 ceapa mare
  • 1 conserva rosii in suc propriu
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1 capatana usturoi
  • 1 pahar de vin alb
  • 1 bucata de piept de curcan (~200g)
  • patrunjel verde
  • sare si piper

Mod de preparare tocanita de ciuperci cu carne:

Calim ceapa tocata marunt in cateva linguri cu ulei de masline. Adaugam pieptul de curcan taiat cuburi si amestecand continuu calim carnea pana se albeste. Punem amestecul de ciuperci si cartofi, rosiile cu tot cu sucul din conserva, ardeiul gras tocat, vinul si apa atat cat sa fie toate acoperite. Acoperim cu un capac si fierbem la foc mic pana carnea este bine fiarta si zeama a scazut suficient. Adaugam usturoiul pisat, saram si piperam dupa gust. La sfarsit, pentru o savoare deosebita, presaram patrunjel verde tocat.

Se serveste calda cu mamaliguta. Delicioasa! 😉

tocanita de ciuperci cu carne

poate vă plac și rețetele

4 comentarii

ilda76 15 februarie 2013 - 15:50

Gata, mi-ai asigurat urmatoarea mancare gatita! Iti multumesc!
Esti de toata nadejdea, sa stii!
Te pup cu drag, Miha!

Ilda 🙂
Lavender Thoughts

Răspuns
Miha 15 februarie 2013 - 20:15

Ma bucur Tare mult Felicia! >:D< Un week-end placut iti doresc!

Răspuns
ilda76 15 februarie 2013 - 20:58

Multumesc! Asemenea si pentru voi!:*

Răspuns
Rocsy Ciobanu 15 februarie 2013 - 20:56

Ai pregatit o tocanita asa cum imi place!

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: