Mancaruri cu cartofi / Mancaruri cu legume / Mancaruri cu pui / Retete culinare

Tocanita de ciuperci cu carne

Tare m-am bucurat cand am gasit ciuperci de padure la supermarket. Congelate ce-i drept. Si combinate cu niscavai cartofi. Dar n-a contat, atat de mult mi le doream. 😀

Din prima punga am „scobit” cartofii :))) si am facut o tocanita de ciuperci simpla, asa… numai buna sa le simt gustul. La cea de-a doua punga am cochetat cu mai multe retete culinare dintr-o carte mai veche de bucate, pana la urma ajungand la reteta aceasta de tocanita. 😉

tocanita de ciuperci cu carne

Ingrediente

  • 1 punga amestec de ciuperci de padure cu cartofi (400 g)
  • 1 ceapa mare
  • 1 conserva rosii in suc propriu
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1 capatana usturoi
  • 1 pahar de vin alb
  • 1 bucata de piept de curcan (~200g)
  • patrunjel verde
  • sare si piper
loading...

Mod de preparare tocanita de ciuperci cu carne:

Calim ceapa tocata marunt in cateva linguri cu ulei de masline. Adaugam pieptul de curcan taiat cuburi si amestecand continuu calim carnea pana se albeste. Punem amestecul de ciuperci si cartofi, rosiile cu tot cu sucul din conserva, ardeiul gras tocat, vinul si apa atat cat sa fie toate acoperite. Acoperim cu un capac si fierbem la foc mic pana carnea este bine fiarta si zeama a scazut suficient. Adaugam usturoiul pisat, saram si piperam dupa gust. La sfarsit, pentru o savoare deosebita, presaram patrunjel verde tocat.

Se serveste calda cu mamaliguta. Delicioasa! 😉

tocanita de ciuperci cu carne

loading...
Tags: , , ,

Comentarii prin facebook

4 Comentarii

  1. Gata, mi-ai asigurat urmatoarea mancare gatita! Iti multumesc!
    Esti de toata nadejdea, sa stii!
    Te pup cu drag, Miha!

    Ilda 🙂
    Lavender Thoughts

  2. Ai pregatit o tocanita asa cum imi place!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Placinta de cartofi cu cascaval

Placinta de cartofi cu cascaval

Mod de preparare Placinta de cartofi cu cascaval: Cartofii se fierb in apa cu sare, pana ce pot fi intepati cu furculita. Ii trecem sub un jet de apa rece si ii curatam de coaja. Lasam sa se racoreasca apoi ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Ii punem intr-un […]

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cand vine vorba de cartofi la cuptor primul gand care-ti vine in minte e „reteta simpla, la care nu trebuie sa muncesti prea mult” 😀 Si chiar asa si este reteta de fata… Muncesti la ea cat sa cureti niste cartofi, sa tai carnea si sa condimentezi totul asa cum […]

Galuste de cartofi in sos de rosii

Galuste de cartofi in sos de rosii

Mod de preparare Galuste de cartofi in sos de rosii: Galuste: Cartofii se spala foarte bine si se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierti se trec sub jet de apa rece si se curata de coaja. Se pun intr-un castron si se paseaza. Se adauga untul, […]

Gnocchi din cartofi cu sos de branza

Gnocchi din cartofi cu sos de branza

Mod de preparare Gnocchi din cartofi cu sos de branza: Gnocchi din cartofi: Cartofii se fierb in coaja in apa sarata. Se lasa sa se racoreasca, se curata de coaja si se paseaza ca pentru piure. Se adauga faina si grisul, sare si piper dupa gust si se framanta un […]

%d blogeri au apreciat: