Tare m-am bucurat cand am gasit ciuperci de padure la supermarket. Congelate ce-i drept. Si combinate cu niscavai cartofi. Dar n-a contat, atat de mult mi le doream. 😀
Din prima punga am „scobit” cartofii :))) si am facut o tocanita de ciuperci simpla, asa… numai buna sa le simt gustul. La cea de-a doua punga am cochetat cu mai multe retete culinare dintr-o carte mai veche de bucate, pana la urma ajungand la reteta aceasta de tocanita. 😉
Ingrediente
- 1 punga amestec de ciuperci de padure cu cartofi (400 g)
- 1 ceapa mare
- 1 conserva rosii in suc propriu
- 1/2 ardei gras rosu
- 1 capatana usturoi
- 1 pahar de vin alb
- 1 bucata de piept de curcan (~200g)
- patrunjel verde
- sare si piper
Mod de preparare tocanita de ciuperci cu carne:
Calim ceapa tocata marunt in cateva linguri cu ulei de masline. Adaugam pieptul de curcan taiat cuburi si amestecand continuu calim carnea pana se albeste. Punem amestecul de ciuperci si cartofi, rosiile cu tot cu sucul din conserva, ardeiul gras tocat, vinul si apa atat cat sa fie toate acoperite. Acoperim cu un capac si fierbem la foc mic pana carnea este bine fiarta si zeama a scazut suficient. Adaugam usturoiul pisat, saram si piperam dupa gust. La sfarsit, pentru o savoare deosebita, presaram patrunjel verde tocat.
Se serveste calda cu mamaliguta. Delicioasa! 😉
4 comentarii
Gata, mi-ai asigurat urmatoarea mancare gatita! Iti multumesc!
Esti de toata nadejdea, sa stii!
Te pup cu drag, Miha!
Ilda 🙂
Lavender Thoughts
Ma bucur Tare mult Felicia! >:D< Un week-end placut iti doresc!
Multumesc! Asemenea si pentru voi!:*
Ai pregatit o tocanita asa cum imi place!