Salamul de biscuiti nu se numara printre deserturile mele favorite. Dar imi place, mai ales ca-mi aduce aminte de copilarie. 😉 Si pentru ca se face usor si nu este costisitoare il fac atunci cand vreau sa ma simt din nou copil :)))
Ingrediente
- 500 g biscuiti obisnuiti
- 100 g unt
- 100 g zahar
- 200 ml lapte
- 50 g ciocolata amaruie
- 3 linguri cacao
- 100 g miez de nuca
- cateva bucati de rahat
- esenta de rom
- Pentru decor:
- nuca macinata sau nuca de cocos
Mod de preparare salam de biscuiti cu ciocolata si nuca:
Biscuitii se pun intr-o punga si se zdrobesc cu sucitorul, vom obtine astfel un pesmet de biscuiti amestecat cu bucati mai maricele de biscuiti. 😉
Intr-un vas punem laptele, untul, ciocolata rupta bucatele si zaharul. Punem vasul pe foc si incalzim usor pana se omogenizeaza toate ingredientele. Dam deoparte si lasam la racit. Cand s-a racit aromam dupa gust cu esenta de rom.
Biscutii sfaramati ii punem intr-un castron si amestecam cu cacaoa, nuca rupta bucati cu mana si rahatul taiat cubulete.
Turnam deasupra siropul de lapte si ciocolata si amestecam usor cu lingura, pana acesta este bine absorbit de biscuiti.
Pe o bucata de folie de aluminiu intindem nuca macinata in strat subtire. Intindem deasupra in strat cat mai uniform compozitia de biscuiti, apoi cu ajutorul foliei formam un baton (rulam ca si cum am face o rulada). Se inveleste bine in folie si prin presare cu mana i se da forma de cilindru.
Se da la rece pana se intareste bine si se poate felia.
28 comentarii
Tare bun! Am facut si eu de curand, tot de dorul copilarei….
Nuca nu am pus decat in el, nu si pe deasupra. E o idee excelenta 🙂
Si mi-ai facut pofta sa fiu iar copil, fara griji, toata ziua la joaca… ah, ce vremuri!
E bine Oana sa dam in mintea copiilor cateodata. :))))
Multumesc >:D<
Ai dat o tenta noua moderna acestui preparat renumit))
Numai o tenta Ramo, numai una :)))) Doar o mica imbunatatire, sa fie pe placul unor mofturosi. 😀
Mi-e tare pofta!!!:)
Te pup, Miha!
Ilda
Lavender Thoughts
cu drag te astept la mine daca vrei sa vii 🙂
De mult timp nu am mai mancat..Vin la tine sa iau o bucatica.Seara frumoasa!
te astept cu drag Rocsy! >:D<
Desi este atit de bun il fac si eu foarte rar.
Si imi place de mor!
Sotul meu chiar zilele trecute imi cerea asa ca, sigur voi avea o prestatie in curind.
eee… mare bucurie ii vei face sotului! 😉
Super bun, si noua ne place mult de tot!! Pup Miha
Pupam si noi Paula!
Ciocolata nu este pe lista de ingrediente? Cita ciocolata este necesara?
Multumesc de atentionare Josana!
Eu am pus 50 g ca atat mai aveam, dar poti pune si mai mult daca preferi sa fie mai ciocolatos. 😉
Chiar nu am mai mancat de mult timp! Ce bine arata!
arata foarte bine,am facut salam de buscuti dar fara ciocolata si nuca iti multumesc
tare bun si aromat!
Foarte bun salamul de biscuiti!Arata Minunat!
Si eu m-am intors in copilarie facand aceasta prajiturica minunata!
Am uitat sa spun ca initial ma inspirasem din reteta ta „salam de biscuiti cu ciocolata”, dar nu am pus lichior, in schimb adaugasem niste rahat. Ma gandesc ca asta se apropie mai mult de ceea ce am facut eu!
Foarte bun, sotului mei ai place tare mult salamul de biscuiti.
Interesanta reteta, imagini frumoase, foarte gustoase, îmi place blog-ul are mai multe variante şi este de înaltă calitate… Va invitam sa vizitati blog-ul meu din Valencia, cu reţete tradiţionale din regiunea Valencia.
http://valenciagastronomic.blogspot.com.es
În această săptămână „fritters dovleac reteta” şi săptămâna următoare „Mona Paşti din Valencia” ai de gând să-şi piardă?
În blog-ul meu puteţi găsi un Traducător
ta, dacă vă place gastronomie valenciană, puteţi plasa codul HTML pe blog-ul dvs., şi veţi avea acces direct la blog-ul meu, veţi vedea că se drăguţ.
cel mai bun salam de biscuiti…le-a placut tuturor si e si usor de facut .multumesc pt reteta a meritat sa o incerc.
Si eu multumesc! Ma bucur tare mult ca v-a fost pe plac! 😉
L-am facut 🙂 Mersi de reteta !
Foarte, foarte buna. Acum este la rece. Mulmumesc pt.reteta
Sa papati cu pofta! Multumesc!
am facut reteta ta si a iesit destul de gustoasa numai ca am fost nevoita sa adaug mai mult unt deoarece nu s-a legat suficient de bine.