Reteta Inghetata Tiramisu
Aceasta reteta de Tiramisu inghetata este preferata mea si o prepar de multe ori pe tot parcursul verii.
INGREDIENTE
- Avem nevoie de:
- 500 g mascarpone
- 115 g zahar pudra
- 6 linguri coniac
- 50 g ciocolata amaruie bucatele mici
- 150 ml frisca batuta usor
- 2 linguri cafea macinata
- 200 g piscoturi
Mod de preparare Tiramisu Inghetata:
Se tapeteaza o tava de cozonac cu folie alimentara. Se prepara cafea folosind aproximativ 400 ml de apa. Se racoreste putin si se aromeaza cu brandy (daca doriti puteti pune si 85 g zahar). Se inmoaie rapid piscoturile in cafea si se aseaza pe fundul si pe peretii tavii.
Un sfat: nu puneti piscoturi decat pe lateralele mari ale tavii, altfel capetele o sa fie doar piscot.
Mascarponele se bate cu mixerul impreuna cu zaharul si coniacul, apoi se adauga ciocolata si frisca. Crema se toarna in tava peste piscoturi si se acopera cu un alt strat de piscoturi.
Se da la congelator si se scoate cam cu 1 ora inainte de servire.
1 comentariu
Arata super!