Prajituri / Retete de prajituri

Tiramisu

Tiramisu

Tiramisu cu frisca

Ingrediente

  • 100 ml frisca lichida
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri de lapte
  • 250 g mascarpone
  • 200 g piscoturi
  • 200 ml cafea tare
  • 40 g zahar
  • 2 linguri zahar pudra
  • 2 linguri cacao amara
  • 2 lingurite coniac
loading...

Reteta mea preferata de Tiramisu 😉

Mod de preparare Tiramisu:

Se bate frisca cu zaharul pudra si se da la rece.

Galbenusurile se freaca cu zaharul pana devin o crema. Adaugam cele 2 linguri de lapte si fierbem la baine-marine pana se ingroasa. Dupa ce s-a racit crema de oua adaugam mascarponele si mixam cu viteza redusa. Adaugam si frisca batuta, amestecand usor.

Luam piscoturile si le inmuiem in cafeaua amestecata cu coniac, nu mult doar cat le-am bagat si le-am si scos, altfel se inmoaie foarte tare.

Asezam pe platou un rand de piscoturi, un rand de crema… Se termina cu crema deasupra.

Presaram cacao din belsug si dam la rece.

Pofta buna! 😉

Tiramisu

Va recomand sa incercati si reteta de Tiramisu la pahar (reteta aici)

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

loading...
Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

5 Comentarii

  1. Ce bine ti-a iesit 😛

  2. Am avut de la cine invata. 😉

  3. Anonymous says:

    FOARTE FRUMOS SI BUN

  4. Multumesc! 🙂

  5. Este perfect pentru o sambata seara cu musafiri, se face foarte usor si este foarte bun

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Un desert perfect pentru cei ce iubesc cafeaua in toate formele ei. Crema fina de cafea cu mascarpone este absolut delicioasa si cu siguranta o voi mai folosi si la alte deserturi. Cafea am preparat la espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, doua portii, una pentru mine si una pentru reteta de […]

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana si crema de ciocolata de astazi este dovada ca nu e musai sa muncesti pe branci in bucatarie pentru o prajitura delicioasa. Din doar cateva ingrediente si minim de efort, obtii o prajitura care poate fi tranformata cu usurinta si in tort, daca ai ceva […]

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King este o prajitura de casa adaptata dupa celebra prajitura cumparata de la supermarket. La o prima impresie, poate parea ca are foarte mult zahar, lucru care m-a oprit si pe mine sa o fac pana acum. Atat de bine se completeaza toate straturile si aromele, incat […]

Eclere cu crema de lamaie si frisca

Eclere cu crema de lamaie si frisca

De sarbatori am vrut sa fac o surpriza copiilor si le-am facut acest desert pe care ei il adora. Reteta de eclere cu crema de vanilie si frisca imi este reteta de baza pentru eclere. De aceasta data am vrut o nota de prospetime si am adaugat lamaie in crema […]

%d blogeri au apreciat: