Reteta Tiramisu
Reteta mea preferata de Tiramisu 🙂
INGREDIENTE
- 100 ml frisca lichida
- 2 galbenusuri
- 2 linguri de lapte
- 250 g mascarpone
- 200 g piscoturi
- 200 ml cafea tare
- 40 g zahar
- 2 linguri zahar pudra
- 2 linguri cacao amara
- 2 lingurite coniac
Mod de preparare Tiramisu:
Se bate frisca cu zaharul pudra si se da la rece.
Galbenusurile se freaca cu zaharul pana devin o crema. Adaugam cele 2 linguri de lapte si fierbem la baine-marine pana se ingroasa. Dupa ce s-a racit crema de oua adaugam mascarponele si mixam cu viteza redusa. Adaugam si frisca batuta, amestecand usor.
Luam piscoturile si le inmuiem in cafeaua amestecata cu coniac, nu mult doar cat le-am bagat si le-am si scos, altfel se inmoaie foarte tare.
Asezam pe platou un rand de piscoturi, un rand de crema… Se termina cu crema deasupra.
Presaram cacao din belsug si dam la rece.
Pofta buna! 😉
Va recomand sa incercati si reteta de Tiramisu la pahar (reteta aici)
Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)
5 comentarii
Ce bine ti-a iesit 😛
Am avut de la cine invata. 😉
FOARTE FRUMOS SI BUN
Multumesc! 🙂
Este perfect pentru o sambata seara cu musafiri, se face foarte usor si este foarte bun