Tarta cu pui si smantana

de Miha
200 vizualizări

Acest gen de tarta este printre preferatele mele in materie de retete culinare potrivite pentru masa de pranz. Este usor de facut, nu necesita prea multa munca, iar copiii mananca cu placere. Se poate servi calda, dar si rece.


Pentru aluat:

250 g branza de vaci
6 linguri lapte
6 linguri ulei
1 lingurita sare
300 g faina
1 praf de copt

Se amesteca intr-un vas branza, laptele, uleiul si sarea. Se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt in pasta de branza si se framanta putin, atat cat nu se mai lipeste aluatul de maini.

Impartim aluatul in 3 parti, o parte o punem deoparte, iar cele 2 parti le intindem intr-o tava detasabila (20/20 cm) unsa cu putin ulei si tapetata cu faina. Aluatul se va ridica putin si pe marginile tavii, formand o bordura.

Pentru umplutura:

2 pulpe intregi de pui
200 g smantana
2 oua
100 g cascaval
4 catei usturoi
sare si piper
marar deshidratat
coriandru boabe
piper verde boabe
ienibahar boabe

Pulpele le punem la fiert in apa cu putina sare si condimentele boabe: coriandru, ienibahar si piper verde. Dupa ce au fiert bine se scot pe o farfurie, se lasa sa se racoreasca putin, apoi se dezoseaza si carnea se rupe bucati cu mana.

Intr-un castron amestecam  smantana cu ouale si cascavalul ras pe razatoarea cu ochiuri mari. Se adauga usturoiul pisat, sare, piper si marar dupa gust. Punem si bucatile de carne si omogenizam.

Turnam compozitia peste aluatul din tava. Aluatul ce ne-a ramas il intindem cu sucitorul si taiem fasii ce le vom pune deasupra tartei. Pentru varietate putem face si niste floricele. 🙂

Dam tava la cuptor la foc mediu pana se rumeneste usor deasupra. Se lasa sa se racoreasca apoi se portioneaza.

poate vă plac și rețetele

10 comentarii

Andreea-Elena C. 7 martie 2012 - 8:25

mmmm,o bunatate

Răspuns
DiaMar-bucataria galbena 7 martie 2012 - 8:31

Diana mea o papa cu mare placere.Pupici!

Răspuns
Beth 7 martie 2012 - 8:39

Hummmm… j’adore les tartes saler est celle ci a un aspect fantastique!

Bisous

Răspuns
Mirela Goleanu 7 martie 2012 - 9:20

Imi place ! 😛

Răspuns
Anna 7 martie 2012 - 13:16

O metoda excelenta pentru a’l face pe asta mic sa manance paine. Multumesc frumos de reteta!

Răspuns
Adela Zilahi 7 martie 2012 - 19:42

Mama ce bunatate!!Imi place la maxim! La multi ani mamico!!

Răspuns
Licuta Marin 7 martie 2012 - 19:53

Mmm, tare apetisanta!!!Pup!

Răspuns
The Wandering Oltean 7 martie 2012 - 22:27

Nu pot decit sa ghicesc ca este gustos dar pot sa spun ca pozele sint fantastice.

Răspuns
camelia 26 august 2014 - 16:38

Branza este dulce sau sarata?

Răspuns
Miha 26 august 2014 - 19:51

Dulce. Din aceea la care adaugi smantana si o mananci cu mamaliga 😉

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: