* Pentru aluat:
* 150 ml apa
* 250 g faina neagra
* 1 lingurita drojdie uscata
* 1 lingurita sare
* 1 lingurita zahar
* 1 lingura ulei
* Pentru umplutura:
* 1/2 piept de pui
* 100 g cotlet haiducesc
* 3 ciuperci mari
* 2 oua
* 100 g smantana
* 100 g cascaval
* 2 linguri suc de rosii
* usturoi
* sare si piper
* oregano
Drojdia se amesteca cu zaharul si se dizolva cu putina apa calduta.Lasam 10 minute la dospit. In vasul masinii de paine punem faina, sarea si uleiul. Adaugam maiaua si restul de apa si framantam un aluat potrivit de tare, care se lasa la dospit jumatate de ora.
Intindem aluatul intr-o tava de tarta unsa cu putin ulei. Ungem cu putin suc de rosii amestecat cu usturoi pisat si oregano. Repartizam uniform pieptul de pui taiat cubulete, cotletul fasii si ciupercile felii. saram si piperam, dupa gust.
Ouale se bat bine si se amesteca cu smantana si un praf de sare. Se toarna in tava peste umplutura si dam tava la cuptor pana incepe sa se lege si sa se rumeneasca. Scoatem tava, presaram cascavalul ras si dam din nou la cuptor pana se rumeneste uniform.
Se portioneaza si se serveste calda.
11 comentarii
M-am inscris si eu la o feliuta din tarta ta,ca tare bine mai arata!yamy,yamy!pup si o seara faina!
ooo faorte bun poate fi
delicioasa tarta!
Multumesc fetelor!
Va poftesc la o feliuta! 🙂 Pupici!
Miha dar inloc de faina neagra…putem pune faina pentru pizza???astept raspuns….mersy…pupicii:*
Desigur, se poate pune si faina pentru pizza. N-am folosit niciodata, nu stiu daca ar trebui pusa tot atat cat am pus faina neagra…Trebuie sa obtii un aluat elastic si omogen.
Pup si eu!
Miha…m-ai ucis! arata senzational, imi trag palme de pofta ce imi e :))) bestiala!
Laura, tocmai ce-am ajuns si eu acasa si mi-e o foame de nu te vad. :)) Parca as vrea si eu o bucatica de tarta de asta, dar ca si tine… imi trag palme. :)))
Pup fata draga! :-*
am scris reteta,foarte usor de facut si cred ca si gustoasa,multumim
Sper sa va placa, Jana! Si eu multumesc! 🙂
Un gust deosebit