Cine ii cunoaste pe piticii mei stie ca nu sunt mari amatori de legume. Dar eu sunt perseverenta si creativa 😉 si reusesc de cele mai multe ori sa-i mai pacalesc cu cate vreo leguma sau aliment-minune. :)) Asa s-a intamplat si cu dovlecelul ce-l aveam in frigider… L-am strecurat in tarta cu branza, la sfarsit le-am facut si un sos de usturoi cu smantana si marar si-au mancat pana s-au batut cu mana pe burta :)) Da, ma felicit si de data asta! :)))
Ingrediente
- Pentru aluat:
- 250 ml lapte
- ~500 g faina
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita zahar
- 2 linguri ulei de masline
- 7 g drojdie uscata
- Pentru umplutura:
- 1 dovlecel
- 300 g telemea de capra
- 1 mana de baby spanac
- 2-3 linguri smantana
- 1 ou
- sare si piper
- Pentru uns:
- 1 galbenus
- 2-3 linguri lapte
- seminte de negrilica si susan
Mod de preparare Tarta cu dovlecei si branza de capra:
Aluat:
Punem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia uscata, sarea si zaharul. Facem o gaura in mijloc, adaugam uleiul de masline si apa calduta si framantam pana obtinem un aluat omogen si relativ moale. Acoperim castronul cu folie alimentara si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.
Umplutura:
Dovlecelul il curatam de coaja si-l dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Presaram putina sare si lasam putin deoparte pana isi lasa zeama. Il scurgem apoi bine presandu-l intre palme si-l punem intr-un castron. Punem si branza sfaramata, smantana, oul si spanacul tocat. Piperam dupa gust (puneti si sare daca o sa mai considerati ca este necesar) si amestecam totul bine pana la omogenizare.
Aluatul dospit il intindem in foaie subtire, apoi decupam un cerc de cca 25 cm diametru. Restul de aluat il impletim si-l punem peste cercul de aluat, ca o bordura. In mijloc punem compozitia de branza cu dovlecel.
Ungem marginile cu galbenus de ou desfacut in putin lapte si presaram seminte de negrilica. Peste compozitia de branza am presarat si cateva seminte de susan.
Dam tava la cuptor la foc mediu pana se rumeneste frumos.
Se serveste calda, dar este foarte buna si rece, servita ca aperitiv.
Pofta buna! 😉