Mie imi plac tare mult portocalele si ori de cate ori am ocazia, timp si dispozitia necesara le spal foarte bine cu apa fierbinte si rad coaja pe razatoarea cu ochiuri mici. Apoi o pun intr-un borcan, in straturi alternate, cu zahar si o pastrez la frigider. Dupa ce se inmoaie este foarte buna in aluaturi dulci sau la retete de prajituri cu blat pufos. La fel se poate proceda si cu lamaile, n-ar fi rau sa le aveti pe amandoua in frigider si sa aromati prajiturile atunci cand aveti pofta 😉
Asadar, pentru azi va propun o reteta simpla de chec, simpla ca mod de preparare, dar cu un rezultat spectaculos. Checul este foarte aromat, moale si pufos, perfect pentru o dupa amiaza petrecuta in familie 😉
Ingrediente
- 100 g unt
- 150 g zahar
- 4 oua
- 150 g faina
- 100 g lapte praf
- 1 praf de copt
- 1 lingurita coaja de portocale confiata
Mod de preparare Chec cu portocale:
Untul moale, tinut la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul pana devine cremos. Se adauga apoi ouale, unul cate unul mixand bine dupa fiecare. Punem si coaja de portocale si la sfarsit incorporam faina amestecata cu laptele praf, praful de copt si un praf de sare.
Turnam compozitia intr-o tava de chec, eu am folosit una de guguluf, bine unsa cu ulei si tapetata cu faina. Daca folositi o tava normala de chec puteti doar sa o tapetati cu hartie de copt. Dam tava la cuptor la foc mediu pentru cca jumatate de ora, pana checul se rumeneste usor si apar crapaturi la suprafata. Puteti face si proba cu scobitoarea.
Checul se scoate pe un gratar, se lasa sa se raceasca, apoi se portioneaza dupa dorinta.
Pofta buna! 😉
…
6 comentarii
Multumesc pt reteta! Grija la coaja de portocale! Ideal e sa o speli si cu detergent de vase si sa clatesti bine,caci portocalele venite din Grecia se dau cu un lac pentru culoare/luciu. Nu stiu cu cele din alte tari cum se procedeaza… Numai bine!
aveam nevoie de reteta asta ..arata minunat.multumesc
super reteta dar portokala cum trebuie pusa sau coaja hn
cum sa pun portocala sau coaja …n u inteleg (cum o lingurita de coaja de portocala?)
Am folosit coaja de portocala confiata. Am explicat la inceputul retetei cum procedez.
Poti folosi si coaja proaspat rasa, cred ca e ok 😉
e atat de simplu de inteles ! adica razi coaja de portocala si pui o lingurita plina de razatura , in chec ! asta e !