Aperitive / Retete culinare

Tarta cu ciuperci si branza cu mucegai

Tarta aperitiv cu ciuperci si branza

Imi plac ciupercile. Toate, de toate felurile si soiurile. Dar cum in afara de Champignion si Pleurotus nu prea gasesc proaspete le folosesc destul de des, hribii si galbiorii ramanand acolo la capitolul „pofta-n cui” :))

Pentru astazi am pregatit o tarta aperitiv cu ciuperci si branza Brie, o bunatate nu altceva. Pentru cei ce nu sufera branza cu mucegai, se poate inlocui cu orice altfel de branza, important e sa va placa.

Tarta aperitiv cu ciuperci si branza

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 150 g faina
  • 75 g unt
  • 1 lingura apa rece
  • sare
  • Pentru umplutura:
  • 125 g branza Brie
  • cateva ciuperci champignion brune
  • 1 ou
  • 2 linguri smantana
  • sare si piper
  • cateva frunze de busuioc
  • 2-3 linguri parmezan
loading...

Mod de preparare Tarta cu ciuperci si branza cu mucegai:

Aluat:

Intr-un castron punem faina amestecata cu putina sare si untul rece, taiat cubulete. Framantam rapid cu varful degetelor pana incorporam untul in faina si obtinem o compozitie ca niste firimituri. Adaugam 1 lingura de apa rece si framantam pana obtinem un aluat omogen si nelipicios.

Aluat pentru tarta aperitiv

Intindem aluatul intr-un vas termorezistent (20 cm diametru) ridicand si pe laterale formand o bordura. Punem un strat de ciuperci taiate felii si dam vasul la rece pana pregatim umplutura.

Umplutura:

Intr-un castron amestecam oul bine batut cu smantana, apoi adaugam branza Brie taiata bucatele, busuiocul tocat, sare si piper dupa gust. Turnam compozitia peste stratul de ciuperci. Acoperim cu un strat generos de parmezan

Compozitie pentru tarta aperitiv

si dam vasul la cuptor la foc mediu pana tarta se rumeneste deasupra.

Se serveste calda sau rece, dupa preferinta. Pofta buna! 😉

Tarta aperitiv cu ciuperci si branza cu mucegai

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...
Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

2 Comentarii

  1. Diana says:

    :)) Iar branza albastra ? neaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :))(chiar daca poate fi inlocuita :d)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Briose aperitiv

Briose aperitiv

Atunci cand ai 2 copii la scoala, care mai si invata in ture diferite si un sot care la o prima vedere n-ai spune, dar vesnic cere ceva de mancare :)) ajungi inevitabil intr-un punct in care nu mai stii ce sa le dai dimineata la micul dejun ori sa […]

Tort aperitiv de salata Boeuf

Tort aperitiv de salata Boeuf

Acest tort aperitiv de salata Boeuf a fost vedeta unei mese festive ce-am organizat-o la casa noua, cu ceva vreme in urma 🙂 A fost foarte bine primita si la petrecerea mea aniversara din acest an. Va aduc si voua azi reteta, in caz ca vreti sa va impresionati musafirii […]

Rulada aperitiv cu crema de branza

Rulada aperitiv cu crema de branza

Pana acum m-am „jucat” cu ruladele in fel si chip, dar in varianta dulce. De Pasti am vrut sa aduc ceva nou pe masa cu aperitive, fata de ceea ce fac in mod traditional, si am incercat aceasta rulada aperitiv cu crema de branza. Singurul punct negativ al retetei este […]

Crenvursti in aluat

Crenvursti in aluat

Eu una nu pot spune ca ma dau in vant dupa crenvursti, dar alor mei nu le-ai putea face o mai mare bucurie decat sa le cumperi crevursti, cu cat mai multi cu atat mai bine 😀 Si pentru ca de multe ori ma lupt cu dilema pachetelului pentru scoala […]